EN

با پیشنهاد اتاق کرمان، اصلاح ماده 26 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن در دستور کار شورای گفت و گوی کشور قرار گرفت

یک‌صدوبیست‌وهشتمین نشست شورای گفت و گوی کشور با حضور وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس اتاق ایران، رئیس اتاق کرمان و رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان برگزار شد و موضوع پیشنهادی اتاق کرمان در بخش معدن، در ارتباط با شیوه آزادسازی پهنه‌های معدنی (اصلاح ماده 26 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن) و افزایش قیمت مواد ناریه مورد بررسی قرار گرفت.

محمدرضا بهرامن، نایب‌ رئیس اتاق ایران و رئیس خانه معدن ایران در این نشست تأکید کرد: دسترسی به ذخایر معدنی سخت است بنابراین آیین‌نامه باید اصلاح شود و با رأی شورای عالی معادن می‌توانیم مشکل را برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران نیز در این نشست با اشاره به اهمیت آزادسازی پهنه‌های معدنی، گفت: ضرورت رشد ۱۳ درصدی فعالیت‌های معدنی بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه مشخص بوده و نخستین گام برای شروع فعالیت معدنی، در اختیار داشتن زمین است اما با الگوی حاکم، تحقق برنامه هفتم توسعه مبنی بر رشد ۱۳ درصدی امکان‌پذیر نیست.

بهرام شکوری تصریح کرد: درخواست داریم ماده ۲۶ آیین‌نامه قانون معادن اصلاح شود زیرا با اصلاح این ماده، اگر زمینی مورد اکتشاف قرار گرفت اما منجر به کشف معدن نشد، آن زمین برای اکتشافات بعدی قفل نمی شود.

گفتنی است، در این نشست و با پیشنهاد استان های کرمان، خراسان جنوبی و مرکزی مقرر شد اتاق ایران و دبیرخانه شورای گفت‌وگو، اصلاح ماده 26 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن را در دستور قرار دهد و ظرف مدت یک ماه بعد از نهایی شدن و تصویب در شورای گفت‌وگو از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به دولت پیشنهاد شود تا در هیات دولت به تصویب برسد.

این مصوبه در راستای تحقق پیش بینی رشد ۱۳ درصدی بخش معادن در قانون برنامه ۵ ساله هفتم، آزادسازی بلوکه‌ها، پهنه‌ها و مزایده‌های منجمد معادن انجام شد و این اصلاحیه می‌تواند ۲۲ درصد از پهنه‌ها را آزاد کند.

یادآور می شود، استان کرمان به سبب داشتن منابع عظیم معدنی به بهشت معادن معروف است اما ماده 26 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن مشکلات بسیاری را برای سرمایه گذاری در این بخش ایجاد کرده است. بنابراین اصلاح این ماده قانونی ابتدا در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان مطرح شد و سپس در دستور کار شورای گفت و گوی ملی قرار گرفت.