EN

آگاهی مودیان از حق خود حجم پرونده های مالیاتی را کاهش می دهد

رئیس اتاق کرمان گفت: آگاهی مودیان از قوانین و مقررات مالیاتی و آشنایی کامل آنها با این موارد می تواند از حجم زیاد پرونده های مالیاتی انباشت شده در کمیسیون های حل اختلاف بکاهد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در کارگاه آموزشی “تغییرات قوانین و مقررات مالیاتی” افزود: گاهی اوقات ممکن است حجم زیاد پرونده های مالیاتی بر روی کیفیت کار تاثیرگذار باشد اما اگر مودی اطلاعات لازم را از مباحث مختلف مالیاتی داشته باشد می تواند قبل از تشکیل پرونده از حق خود دفاع کند. وی ادامه داد: توانمندسازی و آگاهی بخشی جز مهمترین فعالیت های اتاق کرمان محسوب می شود و هر هفته چندین کارگاه و یا سمینار آموزشی در موضوعات مختلف مورد نیاز فعالان اقتصادی برگزار می شود.

طبیب زاده، خاطرنشان کرد: می توان نهضت قوی دادرسی مالیاتی را با افزایش آگاهی در خود آغاز کنیم که در این نشست های آموزشی جدیترین و با کیفیت ترین دانش ها برای تحقق این مهم ارائه می شود. رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه برای بهبود فضای کسب و کار در استان، اتاق کرمان مرکز کسب و کار را تشکیل داده و با حضور مشاوران خبره در حوزه های مختلف به فعالان اقتصادی مشاوره می دهد، گفت: در این مرکز مسائل مطرح شده بررسی، دسته بندی و برای پیگیری و رفع مسائل در مسیر خود قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: بر اساس پایش محیط کسب و کار دغدغه 70 درصد از فعالان اقتصادی دو حوزه بیمه و مالیات است و اتاق نیز در این زمینه ها هیچ محدودیتی برای آموزش موارد مورد نیاز فعالان اقتصادی ندارد. طبیب زاده، ضمن انتقاد از مکان نامناسب برگزاری هیات های حل اختلاف در گذشته افزود: حدود هزار هزار میلیارد تومان قرار است در سال جاری مالیات دریافت شود اما در مواقعی مکان مناسبی برای برگزاری جلسات هیات های حل اختلاف وجود ندارد.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به کمبود نیروهای بند یک و دو در هیات های حل اختلاف مالیاتی گفت: اتاق کرمان برای تقویت، آموزش و افزایش تعداد نمایندگان بند3 در هیات ها اقدامات لازم را انجام داده و می دهد و انتظار دارد برای نمایندگان بند یک و دو نیز این فعالیت ها انجام شود. وی ادامه داد: اگر می خواهیم دادرسی مالیاتی همراه با عدالت، صحت و سلامت انجام شود، باید در نشست های هیات ها هر سه نماینده حضور داشته باشند.

طبیب زاده افزود: بایستی سازمان دادرسی مالیاتی از نظر تشکیلاتی از سازمان مالیاتی جدا شود که اقداماتی در این زمینه آغاز شده و ادامه خواهد یافت. وی اظهار کرد: هیچ کس با پرداخت مالیات مخالف نیست بلکه پرداخت مالیات از وظایف شهروندی ماست و کشور با پرداخت مالیات، نه درآمد متکی به نفت پیشرفت خواهد کرد.

در ادامه این کارگاه آموزشی”مهدی حقیقت” معاون مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان مدرس این کارگاه، با اشاره به اینکه در کرمان دیدگاه بسیار مناسبی نسبت به آموزش مسائل مالیاتی وجود دارد، گفت: آخرین تغییرات قوانین و مقررات مالیاتی در این کارگاه تدریس خواهد شد. وی در رابطه با امکانات برگزاری جلسات هیات های حل اختلاف که رئیس اتاق کرمان به آن اشاره کرد، بیان کرد: بحث محدودیت منابع مالی در دولت امکان تجهیز ساختمان های محل برگزاری جلسات هیات ها را به ما نمی دهد.

حقیقت، همچنین در رابطه با عدم حضور برخی نمایندگان هیات ها در جلسات آنها افزود: در ماه گذشته برای 10 هیات که حضور سه عضو آن تکمیل نبوده، به منظور برگزاری مجدد جلسه نامه کتبی ارسال شده است. معاون مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: باید در همان زمان برگزاری جلسه عدم حضور هر یک از نمایندگان مطرح شود تا قرار نباشد دوباره برای آن تصمیم گیری شود. وی هدف سازمان مالیاتی کشور را وصول مالیات حقه دانست و گفت: مالیات به ناحق گرفتن هدف ما نیست و همچنین باید این مسئله را در نظر گرفت که شاخص در این موضوع رضایتمندی مودیان نیست و در همه کشورها اینگونه است.

گفتنی است در این کارگاه آموزشی، سرفصل هایی شامل مسئولیت مدیران در قبال بدهی های مالیاتی، آخرین وضعیت مالیات بر تراکنش های بانکی، ارزش منصفانه و نظام مالیاتی، آثار مالیاتی سود و زیان تسعیر ارز و معاملات ارزی و سامانه مودیان، به شرکت کنندگان آموزش داده شد.