EN

ابلاغیه اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب به جای برنامه ششم اجرایی شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: اگر ابلاغیه اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب را در پنج سال آینده به جای برنامه ششم توسعه اجرایی کنیم بهتر می توانیم برنامه های کشور را پیش ببریم.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محسن  جلال پور در برنامه تلویزیونی اقتصاد ایران، با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، حداقل باید مهمترین بخش ابلاغیه رهبری که اقتصاد مردم محور و بخش خصوصی است، گنجانده و اجرایی شود، افزود: در این برنامه باید در حد امکان مسوولیت ها و اختیارات را به بخش خصوصی سپرد و دولت را کوچک کرد.

وی ادامه داد: جایگاه اتاق ایران در بیش از 30 سال گذشته، آنگونه که باید، نبوده و در طول این سال ها نظام، حاکمیت، دولت و سایر بخش ها، اتاق را در برنامه ها سهیم نکرده و همچنین اتاق نیز آنقدر کار کارشناسی و پخته شده ارائه نداده که دیگران از آن استفاده کنند. جلال پور با بیان اینکه اتاق بازرگانی، در 5 برنامه توسعه گذشته دیده نشده بود اما اکنون برای برنامه ششم، اتاق ایران تنها نهادی است که در 30 کمیته بررسی این برنامه نماینده دارد، گفت: اگرچه به نوع نگارش و برخی موارد برنامه ششم ایراداتی را وارد می دانیم اما خود را جدا نکرده‌ایم و با جدیت کار را دنبال می کنیم.

وی بیان کرد: اتاق بازرگانی در برنامه پنجم توسعه، شناسایی و رفع قوانین مزاحم را دنبال کرد و مجلس و دولت نیز در این رابطه همراه بودند تا بتوانیم در برنامه ششم رفع موانع تولید را پیگیری و این موضوع را با جدیت دنبال می کنیم. جلال پور با بیان اینکه قانونگذار و قانون نویس باید توجه داشته باشند که چه میزان می توانند بخش خصوصی را توانمند و دولت را کوچک کنند، اذعان داشت: بزرگ بودن دولت بخش خصوصی را با مشکلات بسیاری روبرو می کند ضمن اینکه فسادهای مالی که پیش می آید به دلیل بزرگ بودن دولت است و هزینه هایی را برای بخش خصوصی دارد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان افزود: از روز اول تا امروز بخش خصوصی در خصوصی سازی مظلوم واقع شده است در حالی که در اصل 44 قانون اساسی اصل اول توانمندسازی بخش خصوصی بود اما خصولتی ها و شبه دولتی ها به این موضوع ورود کردند.

وی اظهار کرد: هدف از خصوصی سازی این نیست که اموال دولت را بفروشیم و پول آن را به دولت بدهیم، بلکه هدف از خصوصی سازی واگذاری این اموال به بخش خصوصی است، زیرا دولت در سال های گذشته همواره صدها میلیارد دلار پول داشته اما همچنان رشد تورم را در گذشته شاهد بوده ایم. وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی محل شفافیت و حضور کسانی است که در عرصه اقتصاد کشور به نوعی فعالیت می کنند گفت: همه فعالیت های اتاق زیر نظر سازمان ها و مجموعه های نظارتی مربوط است و اتاق محل حضور اقتصاد کاملا شفاف و روشن است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: اتاق شیشه‌ای را با حسابرسی روز، بصورت شفاف بر روی سایت اتاق قرار می دهیم و شفاف سازی، چابک سازی و کارآمدی اتاق را با بهره وری بیشتر به عنوان پایلوت دنبال می کنیم.