رئیس اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان به ویژه کمیسیون کشاورزی و فعالان این حوزه آمادگی خود را برای همکاری با کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین الملل(ICC) در زمینه راه اندازی هاب بین المللی کشاورزی و غذا اعلام می کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست جمعی از فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی کرمان با دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین الملل افزود: با عضویت در این مرکز به شبکه گسترده ای از اقتصاد دنیا متصل خواهیم شد و بستری برای توسعه ارتباطات اقتصادی بین المللی و اعتباربخشی به شرکت ها فراهم می شود. وی ادامه داد: کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی استان مناسب است اما باید شرایط حضور در بازارهای بین المللی را داشته باشند که همکاری با هاب بین المللی کشاورزی و غذا علاوه بر حضور یافتن در صحنه رقابت بین المللی می تواند با دریافت اطلاعات و تجربیات بیشتر، به افزایش تولیدات صادرات محور منجر شود.
در ادامه این نشست دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی با بیان اینکه نگاه اتاق کرمان به برخی مسائل در سطح بین المللی است، اظهار کرد: با عضویت اتاق کرمان در ICC تاکنون سه دوره آموزشی برای این مجموعه برگزار شده و زمینه همکاری با اتاق کرمان بسیار خوب است. محمد خزاعی گفت: ICC بزرگترین تشکل بین المللی صرفا بخش خصوصی است که 100 سال عمر دارد و در حال حاضر 45 میلیون نهاد حقوقی شامل هتل ها، بانک ها، شرکت های کشتیرانی، بیمه ها، مجموعه های کشاورزی و … عضو آن هستند.
وی تصریح کرد: تمامی مقررات مربوط به تجارت، بانکداری، مالیات و گمرک در ICC به تصویب می رسد و سپس ابلاغ و اجرا می شود. خزاعی افزود: تولیدات صادرات محور باید علاوه بر ارز آوری برای کشور، زمینه ورود و تاثیری گذاری ایران را در بازارهای جهانی فراهم کنند و اگر تاثیرگذاری اقتصادی صورت گیرد در پی آن تاثیرگذاری سیاسی نیز اتفاق خواهد افتاد.
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی با اشاره به اینکه یک هفتم مردم دنیا با مشکل تامین موادغذایی روبرو هستند، ادامه داد: ICC تصمیم گرفت که چندین مرکز بین المللی کشاورزی و غذا را در دنیا راه اندازی کند که پس از ارائه پروپوزال های ارسال شده تاکنون با سه کشور ایران، ایتالیا و آرژانتین موافقت شد. وی بیان کرد: برنامه ریزی شده تا هاب بین المللی کشاورزی و غذا در ایران پایان سال جاری راه اندازی شود تا با حفظ منافع ملی زمینه ای برای ایجاد مراودات با هدف افزایش صادرات و دستیابی به فناوری های مختلف حوزه کشاورزی از ابتدا تا پایان فراهم شود. خزاعی افزود: برای تامین امنیت غذایی کشور به عنوان یک مسئله مهم باید مدیریت سرزمین انجام داد و از فناوری و کشاورزی هوشمند استفاده کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان گفت: تولید محصولات کشاورزی کاهش یافته، اتلاف منابع به دلیل پایین بودن بهره وری و همچنین مصرف آب و انرژی و قیمت تمام شده زیاد است و همین موضوع رقابتی شدن محصولات را دچار مشکل کرده است. سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: با عضویت در مرکز هاب بین المللی کشاورزی و غذا می توانیم برای اجرای بهینه سازی مصرف، تغییر الگوی کشت، اطلاع از آخرین قوانین و مقررات و فناوری های نوین مربوط به صادرات و بسته بندی از جدیدترین اطلاعات و راهکارها استفاده کنیم. وی ادامه داد: استان کرمان در تولید محصولات مختلفی مانند پسته، خرما، گردو و … رتبه های خوبی در کشور یا دنیا دارد اما برای استفاده بهتر از این ظرفیت ها باید بهره وری را افزایش داد و به فکر کشت های فراسرزمینی بود.
گفتنی است شرکت ها و مجموعه های مختلف بخش خصوصی می توانند با عضویت در کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی از خدماتی مانند مشاوره های حقوقی، حمل و نقل، گمرکی، بانکی، بیمه، مالیاتی و سایر موارد بهره مند شوند.