EN

اتاق کرمان درخواست کرد: ارتقای فراکسیون گردشگری به کمیسیون گردشگری در مجلس

نایب رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه در مجلس شورای اسلامی، گردشگری به عنوان یکی از پیشران های اصلی اقتصاد کشور مغفول مانده و در قالب فراکسیون تقلیل یافته است، گفت: تشکیل کمیسیون گردشگری با حضور نمایندگان دارای دغدغه در این حوزه و نمایندگان استان های مهم گردشگری در کشور ضروری است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محمدرضا بهرامی در نشست دستگاه های اجرایی استان با استاندار و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: 5 سال از تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می گذرد اما این وزارتخانه با توجه به اینکه باید دو حوزه دیگر غیر از گردشگری را نیز ساماندهی کند، نمی تواند آنگونه که باید به گردشگری بپردازد و باید از مجلس نیز کمک گرفت.

وی اظهار کرد: درآمد گردشگری اکثر کشورهای خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس بیشتر از درآمد نفت ماست و ما نیز باید بتوانیم از جاذبه های گردشگری کشور بیشترین درآمدزایی و اشتغالزایی را داشته باشیم. بهرامی، در بخش دیگری به وجود آلاینده های زیست محیطی در استان کرمان به دلیل وجود فعالیت شرکت های صنعتی و معدنی بزرگ اشاره کرد و گفت: در برخی موارد این آلاینده ها موجب بروز بیماری های سخت در بین مردم می شود که اختصاص بخشی از درآمد معدنی استان برای درمان بیماران به افراد مبتلا به سرطان ضروری است.

عضو هیات رئیسه اتاق کرمان بیان کرد: همچنین توسعه زیرساخت ها برای رونق گردشگری استان ضروری است و در حال حاضر توسعه زیر ساخت ترابري استان در مقایسه با کشور بسیار کند و مقطعی در حال انجام است و وضعیت راه ها بسیار نامناسب و خدمات جاده اي کم است. وی اظهار کرد: وضعیت فرودگاه ها نیاز به بازسازي دارد که به کندي پیش می روند، وضعیت ریلی نیز بسیار نا بسامان است و این وضعیت دیگر براي کرمانی ها قابل قبول نیست و براي بهبود آن دولت نیز نمی تواند به تنهایی اقدامی انجام دهد.

بهرامی تصریح کرد: سال گذشته 150 هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان وصول شد که امسال پیش بینی می شود به 180هزار میلیارد ریال برسد و این در حالی است که باید 15 درصد از این میزان، براساس قانون به این استان برگردد که تنها یک درصد برگشت داده شده است.

معادن استان به جز اشتغالزایی خیری نمی رسانند

در ادامه این نشست استاندار کرمان، اتاق کرمان را دارای رتبه نخست اتاق ها در کشور عنوان کرد و گفت: اکثر پیشنهادها و طرح های مطرح شده از سوی اتاق کرمان در سطح ملی و بسیار کارشناسی شده است که در برخی موارد پژوهش ها و طرح های اتاق کرمان را به عنوان الگو برای سایر استان ها ارسال می کنم. محمدمهدی فداکار، با اشاره به پایش محیط کسب و کار توسط اتاق کرمان و بهبود رتبه استان خاطرنشان کرد: فضای کسب و کار استان در بهار سال 1401 رتبه 31 را داشت که در پاییز 1403 به رتبه چهارم و در زمستان سال گذشته به رتبه هفتم رسید که یکی از دلایل اصلی این موفقیت، جنگیدن با دستگاه های دولتی و پیگیری موردی پروژه ها توسط ما بود.

وی اظهار کرد: فعال شدن کارگروه رفع موانع تولید نیز به حل مسائل حوزه کسب و کار به ویژه در حوزه های بیمه، بانک و مالیات کمک کرد و این موضوع نیز باعث ارتقای رتبه فضای کسب و کار استان شد. استاندار کرمان، تصریح کرد: همچنین شورای راهبری استان هر دو ماه یک بار با حضور تمامی مدیران استان از سه قوه و با حضور نماینده ولی فقیه در استان به ایجاد همدلی و هماهنگی بیشتر برای کمک به بهبود فضای کسب و کار استان کمک کرد.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه 300 همت از درآمد استان از استان خارج می شود که 200 همت آن مربوط به دولت است، گفت: از این عدد فقط دو درصد به استان بازمی گردد و معادن ما به جز اشتغالزایی، خیر دیگری برای استان ندارد. فداکار ادامه داد: همچنین تصمیمات خلق الساعه و ممنوعیت ناگهانی صادراتی در برخی محصولات، ضربه سنگینی به صادرات وارد کرده که برای محصول خرما طی دو سال گذشته در آستانه ماه مبارک رمضان این اتفاق افتاده است.

استاندار کرمان در بخش دیگری گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جداسازی و تقسیم استان کرمان کمک کنند، جنوب استان هشت شهرستان با یک میلیون نفر جمعیت است که تقسیم آن به توسعه استان (شمال و جنوب) کمک خواهد کرد. وی در رابطه با درآمد مالیاتی استان کرمان گفت: سال گذشته میزان وصول مالیات استان 36 هزار میلیارد تومان بوده که 4.5 همت آن بیش از میزان مصوب استان محقق شده و همچنین برای سال جاری بیش از 60 همت در نظر گرفته اند که مایه تاسف است.

 پیشنهادات اتاق کرمان را در دستور کار قرار می دهیم

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی چالش های استان کرمان همچون موضوع آب گفت: اعضای این کمیسیون برای رفع مشکلات کرمان به جمع نمایندگان این استان می‌پیوندند و با آنان همراهی می‌کنند. غلامرضا تاجگردون، افزود: راهکار رفع برخی مسائل مهم مملکتی را در قانون گذاری از کرمان بهره گرفته ایم و با توجه به نزدیکی بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برخی از این موارد را در چارچوب قوانین پیگیری و پیشنهادات اتاق بازرگانی کرمان را در دستور کار قرار می دهیم.

وی با یادآوری اینکه کرمان را با بزرگ کردن مشکلات کوچک نکنیم، بیان کرد: کرمان استانی بزرگ و نقش آفرینی مردمان این خطه در اقتصاد ایران بسیار بارز است. این نماینده مجلس اظهار کرد: کرمان از امن ترین نقاط کشور است و حوادث تروریستی در همه جا از جمله تهران، مشهد و حتی مجلس نیز اتفاق افتاد که نباید بزرگ شود، زیرا بر حوزه گردشگری کرمان تاثیر نامناسبی خواهد داشت.

گفتنی است در این نشست مسائلی مانند رفع تعهدات ارزی و مشکلات صادرکنندگان در زمینه برگشت ارز خاصل از صادرات، خودروهای دپوشده در خودروسازی های بم، توسعه ریلی استان، کمبود فضای آموزشی، ساماندهی حضور اتباع بیگانه در استان، برخی بی عدالتی ها در سازمان برنامه و بودجه و دولت، اصلاح برخی مواد قانونی برای آزاد شدن پهنه های معدنی، میزان بیکاری بالای زنان استان نسبت به متوسط کشور، مشکلات حوزه آب، برق، خطوط ریلی و جاده ای مطرح شد.