EN

اتحادیه بذر و نهال به بخش خصوصی واگذار می شود

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق و جمعی از مسوولان کشاورزی استان از واگذاری اتحادیه بذر و نهال به بخش خصوصی پس از تشکیل خبر داد.

 

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان ، مشاور عالی وزارت جهاد کشاورزی دراین نشست با اعلام  واگذاری اتحادیه بذر و نهال به بخش خصوصی گفت : بذر و نهال در کشور دچار مشکل است و این مشکلات می تواند با حضور موثر بخش خصوصی مرتفع گردند.

محمد حسین شریعتمدار افزود :متاسفانه در حال حاضر از فن آوری های جهانی در این زمینه کم بهره هستیم و باید تلاش جدی در این خصوص صورت پذیرد.

وی در خصوص سم های مورد استفاده در کشاورزی نیز گفت : با پیگیری های انجام شده توسط اتاق ایران ، کار مطالعات جامعی در این مورد انجام شده است و در اوایل بهمن ماه نتیجه آن منتشر می شود.

شریعتمدار تاکید کرد : بیشترین خسارت وارد آمده به محصول گندم کشور ناشی از به کار گیری سموم نامناسب بوده است.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد : دیدگاه جدید وزارت جهاد کشاورزی بر حضور همه افراد نخبه ی بخش خصوصی و دولتی در کنار هم استوار است و در این میان توقع این است تا دستگاه های اجرایی مرتبط و اتاق بازرگانی با برگزاری نشست های هم اندیشی مشترک و منظم ، مسایل را به وزارتخانه منعکس نمایند.

 

رییس اتاق کرمان نیز در این نشست گفت : نیاز امروز کشور در کنار هم بودن و در کنار هم فعالیت کردن است .

محسن جلال پور افزود : خوشبختانه وزیران اقتصادی دولت تدبیر و امید در بخش خصوصی فعال بوده اند و مسایل را از نزدیک درک نموده اند.

 

در این نشست معاون برنامه ریزی استانداری کرمان نیز با اشاره به اظهارات تعدادی از حاضران ، تسهیلات گران قیمت برای رونق کشاورزی را مناسب ندانست .

حاجی محمد تکلو زاده گفت : برای فعالیت مناسب کشاورزان باید سود و زیان متعارف باشد.

وی همچنین در خصوص مالیات بر ارزش افزوده ای که برای واحدهای فرآوری پسته در نظر گرفته شده است نیز گفت : این فرآیند تا مرحله پوست گیری و خشک کردن پسته نباید مشمول این قانون باشد.

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان نیز از کاهش شدید سطح آب سفره های زیرزمینی مخصوصا در جنوب استان خبر داد.

مولایی گفت : در 46 سفره آب زیرزمینی شاهد کاهش سطح هستیم .

رییس جهاد کشاورزی شمال همچنین با اشاره به 500 هزار هکتار اراضی باغی در استان تصریح کرد : امکان تغییر الگوی کشت در باغات وجود ندارد.

وی همچنین  از وجود برنامه ای برای توسعه کشت گل محمدی تا 10 هزار هکتار در استان خبر داد و گفت : این پروژه با اختصاص 2 هزار هکتار از شهرستان سیرجان آغاز شده است.

 

در ابتدای این نشست که به ریاست مهدی ایرانی کرمانی عضو هیات رییسه اتاق کرمان  ،به نیابت از محسن رشید فرخی رییس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق برگزار شد ،  محمد علی کیخواه در بخش گلخانه داران  ، کلانتری در بخش امور دام  ، علوی در بخش آب ، میرحسینی در بخش زراعت ، حسین عامری در بخش پسته، نادر وطنخواه در بخش مرکبات، محمد حسین اکبری در بخش خرما ، مهرزاد در بخش سم و کود ، آرش علوی در بخش خرما ، معاذاللهی در بخش گل محمدی ، محمد نیکفر از خانه کشاورز و نغمه نوری در بخش گردو به بیان مسایل و مشکلات حوزه فعالیت خود پرداختند.