EN

اعطای تسهیلات کم بهره برای راه‌اندازی اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي

ریيس كميسيون گردشگري و خدمات اتاق کرمان گفت: متقاضيان راه‌اندازي اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي در استان می‌توانند، تا سقف يك ميليارد ریال تسهيلات با بهره چهار درصد از محل صندوق كارآفريني اميد دريافت كنند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مهدي سياوشي در دومين نشست كارگروه گردشگري منطقه شمال غرب استان كرمان در محل دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان افزود: خانه هاي قديمي و باستاني موجود در روستاهاي هدف گردشگري، مي توانند به عنوان اقامتگاه بوم گردي استفاده شوند که در حال حاضر 53 اقامتگاه بوم گردي در استان كرمان براي ميزباني از گردشگران راه اندازي شده است.

وی با بيان اينكه یكي از اولويت هاي مورد توجه صنعت گردشگري كرمان ‌راه اندازي خانه‌هاي بوم‌گردي در روستاهاي هدف گردشگري است، خاطرنشان کرد: اقامت هاي بوم گردي با توجه به نزديك شدن به فصل تابستان ظرفيت خوبي براي اسكان مسافران در ايام تعطيلات به شمار مي روند. سياوشي، با اشاره به اينكه رشد و توسعه استان كرمان بر محوريت صنعت توريسم و گردشگري است، افزود: بايد زيرساخت های مورد نیاز گردشگران از جمله هتل، جاده، فرودگاه و… در مناطق استان كرمان ايجاد و يا تقويت شود.

رییس كمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست پیشنهاد ایجاد بازارچه محلی فروش صنایع دستی برای رونق صنعت گردشگری در شهرستان های استان را مطرح کرد و گفت: صنایع دستی مانند ترمه، پته و غیره منبع درآمد موزه ها و اماكن تاریخی به شمار می روند. فخری الله‌توكلی، با اشاره به اینكه تولید اشیاء سنتی موجب تجدید برخی هنرهای بومی است، اظهار داشت: این امر علاوه بر اشتغالزایی موجب ایجاد ارتباط مثبت میان گردشگران و جامعه بومی نیز می شود.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه تأمین مواد اولیه فرش در استان كرمان مشكلی وجود ندارد و تا حدودی در این زمینه خودكفا هستیم. الله‌توکلی تصریح كرد: صنایع دستی مانند چاقوی راین، گلیم شیركی‌پیچ سیرجان و فرش در استان كرمان شاخص های مهمی هستند كه در سال های گذشته مورد بی مهری واقع شده‌اند. وی گفت: بهترین فرش در شهرستان های سیرجان و رفسنجان تولید می شود و در شهربابك نیز در حوزه تولید سنگ های فیروزه‌ای و فرش‌های عشایری و دستباف اشتغال خوبی ایجاد شده است.

فرماندار رفسنجان نیز در این نشست بیان کرد: یكی از زیرساخت های اصلی و مهم جذب گردشگران داخلی و خارجی، ایجاد فضاهای اقامتی در این شهرستان است. حمید ملانوری، افزود: راه‌اندازی هتل پاریز و بخشی از بزرگترین خانه خشتی جهان به عنوان هتل چهار ستاره در این شهرستان یكی از اقدامات در راستای جذب گردشگران است. وی با بیان اینكه احیای هتل پاریز بعد از 15 سال تعطیلی با اعتبار بیش از 120 میلیارد ریال در حال احیاء است، اظهار داشت: بخشی از خانه حاج آقا علی رفسنجان نیز در حال تبدیل شدن به هتل چهار ستاره است.

فرماندار رفسنجان گفت: یكی از جاذبه های طبیعی شهرستان رفسنجان دره راگه است كه بیش از 20 درصد مردم رفسنجان این پدیده زیبا را نمی شناسند و برای شناساندن این دره باید از ظرفیت های رسانه ای استفاده كرد. وی همچنین به غار میرزا، خانه حاج آقا علی، دره دُر، دره رنج و سایر آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری رفسنجان اشاره كرد و گفت: آلایندگی صنعت مس سرچشمه بر زندگی مردم رفسنجان به شدت تاثیر گذاشته لذا می توان با توسعه صنعت گردشگری كه هیچگونه آلایندگی ایجاد نمی كند موجبات اشتغال و فرصت های گردشگری را در این شهرستان فراهم كرد.