EN

اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی با نگاه واقع بینانه پیگیری شود

عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، در حوزه کشاورزی را باید بسیار جدی گرفت، تاکید کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی در این بخش باید با نگاه واقع بینانه پیگیری و دنبال شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن رشیدفرخی در نشست کمیسیون کشاورزی و آب اتاق کرمان با موضوع اقتصاد مقاومتی، افزود: اقتصاد مقاومتی در کشاورزی تنها به معنای خودکفایی در یک محصول نیست بلکه هدف استفاده بهینه از منابع و تصمیم گیری های منطقی برای آینده است. وی گفت: حذف کشاورزی از اقتصاد استان تبعات بسیاری در پی دارد اما باید وضعیت بحران آب که اکنون به فاجعه تبدیل شده را در نظر گرفت و بدانیم که در حال حاضر اولویت اول در دنیا و کشور بحث آب است.

رشیدفرخی، با بیان اینکه با وجود کم آبی کرمان، دیگر نباید به وجود 25 درصد از باغات کشور در استان افتخار کرد، اظهار داشت: باید حجم زیاد آب از دست رفته برای تولید محصولات مختلف را برآورد و نظارت ویژه را اعمال کرد. وی ادامه داد: در بحث انتقال آب برای کشاورزی نمی توان چندان امیدوار بود زیرا انتقال آب حوزه به حوزه برای کشاورزی علمی و مقرون به صرفه نیست و در بحث انتقال آب از سایر کشورها نیز مسائل امنیت سیاسی آن مطرح می شود.

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق کرمان گفت: باید به دنبال راهکارهایی بود که در شرایط  فعلی با وجود بحران آب و رکود اقتصادی موجود که همه جا را فراگرفته، بتوان اقتصاد مقاومتی را اجرا کرد. حسین نجف آبادی پور، بیان کرد: پس از برجام، امید به گسترش روابط تجاری پررنگ تر شده بود اما تاکنون به آنچه مدنظر بوده نرسیده‌ایم. وی با بیان اینکه هدف اتاق تلاش برای ایجاد رونق در اقتصاد است، افزود: باید دید آیا تک رقمی کردن نرخ تورم ارزش این همه ضرر و زیان و رکود در بخش اقتصاد کشور را داشته است؟

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در ادامه این نشست گفت: اقتصاد مقاومتی همان ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی است و در این حوزه همه باید برای نجات بخش خصوصی تلاش کنند. محمدرضا پورخاتون ضمن تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاری، اشتغال و اقتصاد در بخش کشاورزی استان را پذیرفت، ادامه داد: اگر چه بخش کشاورزی باید به روز شود اما نباید زیر سووال برود و به راحتی از آن عبور کرد.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت های کشاورزی در استان  شامل منابع پایه، آب، خاک و نیروی انسانی بسیار ضعیف است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بحث تغییر الگوی کشت و پروژه های اقتصاد مقاومتی برنامه‌های خوبی داریم که عملیاتی شدن آن همت ویژه‌ای می طلبد. پورخاتون تصریح کرد: توسعه گلخانه ها در اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته و گلخانه ها در استان کرمان از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. وی از مسئولان اتاق کرمان درخواست کرد برای فراهم کردن زمینه آشتی مردم استان با کشاورزی، کمک کنند تا در این حوزه نیز مانند سایر حوزه ها شاهد حضور سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری‌های مختلف باشیم.

در ادامه نیز دبیرکارگروه اقتصاد مقاومتی کشاورزی بسیج، با اشاره به اینکه اقدامات حمایتی از بخش خصوصی را برای تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب انجام خواهیم داد، گفت: در حال حاضر بحث فروش و حضور در بازارهای داخلی و بین المللی برای فعالان اقتصادی ما اهمیت ویژه‌ای دارد و در این راستا به دنبال برقراری ارتباط با کشورهای مختلف هستیم. فرهاد نیکزاد، که فرماندهی بسیج اصناف و تجار کرمان را بر عهده دارد، افزود: دغدغه اصلی فعالان اقتصادی در بخش خصوصی، وجود ناهماهنگی بین دستگاههای دولتی است که بسیج می تواند این ارتباط را برقرار و برای رفع مشکلات این بخش تلاش کند.

گفتنی است در این نشست اعضای کمیسیون به ارائه نظرات خود در رابطه با اجرای هر چه بهتر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل پرداختند.