
همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2025، تفاهمنامه همکاری اتاق کرمان و رئیس فدراسیون رسانه عرب و توسعه پایدار کویت با موضوع توسعه پایدار، صنایع دستی و گردشگری کرمان به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، پس از بازدید هیات اقتصادی کویت از غرفه اتاق کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو 2025 و برگزاری نشست با رئیس اتاق کرمان، تفاهمنامه همکاری اتاق کرمان و فدراسیون رسانه عرب و توسعه پایدار کویت برای گسترش همکاری ها در حوزه صنایع دستی، فرش و گردشگری به امضا رسید. با توجه به علاقه ای که نسبت به فرش کرمان وجود دارد، این تفاهمنامه می تواند زمینه تبدیل کویت به پایگاهی برای فروش فرش و صنایع دستی کرمان را فراهم کند. همچنین می توان از این ظرفیت برای جذب گردشگر در حوزه فرهنگی و سلامت استفاده کرد.
رئیس اتاق کرمان در این نشست ضمن دعوت از هیات اقتصادی کویت برای سفر به کرمان و آشنایی با ظرفیت های این استان، اظهار کرد: کرمان را می توان به نوعی کشور ایران نامید زیرا 4 اقلیم را در خود جای داده است و در فاصله 60 کیلومتری می توان قله های پر از برف و گرمترین نقطه جهان را در یک استان مشاهده کرد. به همین دلیل کرمان به سرزمین شگفتی ها معروف شده است.
سیدمهدی طبیب زاده، در ادامه به جایگاه فرش کرمان در جهان اشاره کرد و گفت: فرش کرمان شهرت جهانی دارد و امروز در مساجد و مراکز بزرگ سیاسی دنیا از جمله، مسجد سلطان قابوس مسقط، کاخ سفید، کاخ های کویت و… از فرش های خاص کرمان استفاده شده است. کرمان جایگاه فرش جهان است و این موضوع به حدی اهمیت دارد که در ضرب المثل های ایرانی نیز به فرش کرمان توجه می شود.
وی ادامه داد: کرمان در حوزه صنایع دستی جایگاه ویژه ای دارد و در 70 رشته صاحب سبک، تجربه و برند است. تولیدات دست دوز بانوان کرمانی مانند پته، گلیم، فرش و صنایع دستی مس و نقره شهرت جهانی دارد. کرمان همچنین جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی ویژه ای دارد و از مجموع 29 اثر ثبت جهانی ایران در یونسکو، 10 مورد آن متعلق به کرمان است و خاستگاه تمدن بشری در شهرستان جیرفت کرمان قرار دارد.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به دلبستگی هایی که بین مردم ایران و کویت وجود دارد، خاطرنشان کرد: از فعالان اقتصادی کویت دعوت می کنم به کرمان سفر کنند تا ارتباطات شکل بگیرد. شرکت هواپیمایی ماهان نیز شرکتی کرمانی است و می توان از این طریق ارتباط بهتر با کویت را فراهم کرد. همچنین امکان استفاده از ظرفیت فلای دبی برای این ارتباط فراهم است.
وی با بیان اینکه کرمان، استانی صنعتی، معدنی و کشاورزی است، گفت: 40 درصد ثروتی که از معدن در کشور ایجاد می شود مربوط به کرمان است و سالانه بیش از 100 میلیون تن ماده معدنی در کرمان استخراج می شود. همچنین بیشترین پسته کشور در کرمان تولید می شود و 25 درصد باغات کشور در این استان قرار دارد. وجود 5 فرودگاه فعال، از دیگر ظرفیت های این استان پهناور است.
رئیس فدراسیون رسانه عرب و توسعه پایدار کویت نیز در این نشست با ابراز خرسندی برای حضور در ایران و شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو 2025، اظهار کرد: ما حتماً صنعت ایرانی را به کشورهای عربی معرفی خواهیم کرد و نماینده ایران در کشورهای عربی خواهیم بود. فیصل خلیفه الصواغ، تصریح کرد: مردم کشورهای عربی به ویژه مردم کویت بسیار به فرش ایرانی اهمیت می دهند و امیدواریم همکاری خوبی با کرمان داشته باشیم.
در ادامه این نشست اعضای هیات تجاری کویت برای ارتباط بیشتر و حضور در کرمان اعلام آمادگی کردند و در پایان تفاهمنامه همکاری بین این هیات و اتاق کرمان به امضا رسید.






