بازار روسیه و فرصت های صادراتی استان کرمان در همایشی با حضور هیاتی از فعالان اقتصادی این کشور در اتاق کرمان معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رئیس اتاق کرمان در این همایش گفت: توسعه بازار محصولات ایران در روسیه و برقراری روابط تجاری محکم و مستمر از جمله اهداف برگزاری این همایش است. سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به برگزاری نشست های رودر رو بین فعالان اقتصادی کرمان و روسیه، افزود: پیش از حضور هیات روسی در کرمان، هیاتی از فعالان اقتصادی استان را برای بررسی و شناسایی بازار روسیه به این کشور اعزام کردیم.
وی ایران و روسیه را دارای ویژگی های مشترک فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دانست و ادامه داد: روسیه کشور ثروتمند و پرجمعیتی است و می تواند بازار خوبی برای بسیاری از تولیدات استان کرمان باشد. طبیب زاده، با بیان اینکه رقابت بسیار سختی در بازار روسیه وجود دارد، گفت: لازمه ورود به این بازار داشتن قدرت اقتصادی است که امیدواریم با تشکیل معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، بسیاری از موانع پیش روی صادرکنندگان برطرف و روابط تجاری با کشورها تقویت شود.
رئیس اتاق کرمان افزود: در حال حاضر حضور یکپارچه و هماهنگ صادرکنندگان در بازار روسیه وجود ندارد که باید با تشکیل شرکت های مدیریت صادرات، کنسرسیوم های صادراتی و ثبت برند، این ضعف را برطرف و حضور موثرتر و سودمندتری را در بازار این کشور داشته باشیم. وی خاطرنشان کرد: علاوه بر کشاورزی، فرصت های خوبی برای فعالیت های اقتصادی دو جانبه کرمان و روسیه در حوزه های معدن، صنعت، انرژی و حمل و نقل وجود دارد.
در ادامه این همایش رئیس اتاق قفقاز شمالی با بیان اینکه محصولات تولیدی استان کرمان مورد نیاز بازارهای روسیه است، گفت: آمادگی فراهم کردن زمینه صادرات این محصولات به روسیه و کمک به همکاری بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور را داریم. کازبک توگانوو، افزود: کرمان ظرفیت های فراوانی دارد و فرصت های خوبی در بخش معدن، صنعت، کشاورزی، ساختمان و حمل و نقل برای فعالیت بازرگانان روسیه در استان کرمان فراهم است.
وی یکی از اهداف این همایش را انعقاد قراردادهای تجاری بین فعالان اقتصادی ایران و روسیه عنوان و خاطرنشان کرد: بخش حمل و نقل برای صادرات محصولات تولیدی به ویژه در استان کرمان بسیار اهمیت دارد که فعالان اقتصادی دو کشور می توانند در این زمینه نیز با یکدیگر همکاری داشته باشند.
در ادامه این همایش رایزن بازرگانی ایران در روسیه با بیان اینکه در حال حاضر روابط اقتصادی ایران و روسیه در بهترین وضعیت قرار دارد، اظهار کرد: مسئولان دو کشور بر گسترش روابط تاکید دارند، دولت ها مسیر را مهیا کردهاند و بخش خصوصی باید از این فرصت استفاده کند. فرهاد پرند، بازار روسیه را فرصتی مناسب برای عرضه محصولات تولیدی ایران در حوزه های دارویی، پتروشیمی، میوه و محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: عمده محصولات صادارتی ایران به روسیه کالاهای سنتی مانند پسته، خشکبار و موادغذایی است در حالی که باید به سمت صادارت کالاهای صنعتی با ارزش افزوده بالا برویم.
وی افزود: ارزش کالاهای وارداتی روسیه در سال 2017 بیش از 290 میلیارد دلار بوده که سهم ایران تنها 400 میلیون دلار است که باید آن را افزایش داد. پرند، از آمادگی سفارت ایران در روسیه و رایزنی بازرگانی، برای همکاری با تجار و فعالان اقتصادی استان کرمان خبر داد.
پس از برگزاری این همایش نشست های b2b تعدادی از فعالان اقتصادی استان کرمان با اعضای هیات تجاری روسی در حوزه های پسته، میوه خشک، سبزیجات، میوه، ماهی، نوشیدنی، مواد ساخت و ساز مدرن،مواد غذایی و شیرینی و موضوعات بانکی برگزار شد.
همچنین در ادامه سفر دو روزه هیات روسی به استان کرمان، نشست هیات نمایندگان اتاق کرمان با این هیات روسی برگزار شد که رئیس اتاق کرمان در این نشست از راه اندازی میز ارتباط با روسیه در محل اتاق کرمان خبر داد و از طرف های روسی درخواست کرد در اتاق های قفقاز شمالی و کاباردینوبالاکاریا نیز میزی برای ارتباط فعالان اقتصادی با ایران و کرمان ایجاد کنند. سیدمهدی طبیب زاده گفت: امیدواریم هر چه زودتر پرواز جیرفت- قفقاز راه اندازی شود تا بتوانیم محصولات بیشتری را به روسیه صادر کنیم.
در پایان این نشست تفاهم نامه های همکاری بین رئیس اتاق کرمان و روسای اتاق های قفقاز شمالی و کاباردینوبالاکاریا کشور روسیه به امضا رسید.