سمینار تخصصی داده کاوی در صنایع و سازمان ها با حضور غلامرضا نخعی زاده، رییس بخش تحقیقاتی داده کاوی مرکز تحقیقات شرکت دایملر کرایسلر آلمان (مرسدس بنز آلمان) با حضور جمعی از فعالان صنایع و اساتید و دانشجویان در اتاق کرمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، نایب رییس اتاق کرمان در ابتدای این سمینار با اشاره به اینکه اتاق به عنوان یک تشکل اقتصادی مدافع منافع بخش خصوصی است، گفت: در دوره جدید فعالیت اتاق کرمان، بهبود مستمر فضای کسب و کار و تقویت و توسعه تشکل ها به عنوان بازوانی جهت هم افزایی بیشتر، مورد تاکید قرار دارد. سید مهدی طبیب زاده افزود: بر اساس قانون، اتاق کرمان موظف شده تا محیط کسب و کار را پایش و شاخص های مختلف آن را ارزیابی و برآورد کند که در این زمینه در دو بخش بیرون و درون بنگاهها با روش های متفاوت، کار صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در دو سال اخیر رتبه کسب و کار از 150 به 118 رسیده و رسیدن به رتبهای کمتر از 50 هدف است، اظهار داشت: به دلیل تفاوت و تنوعهای موجود در شاخص های بهبود محیط کسب و کار توسط بانک جهانی و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، لذا بومی کردن این شاخص ها ضروری به نظر می رسد. طبیب زاده افزود: مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان، تهیه مدل بومی برای شاخص های کسب و کار را به عنوان پایلوت در کشور آغاز کرده و در مجموع اتاق کرمان در این راستا نقش خود را به خوبی ایفا می کند تا فضای پیش برندهای برای بهبود فضای کسب و کار به وجود آید.
نایب رییس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: همانطور که بیرون از بنگاهها همه باید برای جلوگیری از فشار بر واحدهای تولیدی و رونق تولید تلاش کنند، در درون بنگاهها نیز باید کار به گونهای انجام شود که محصولات تولیدی، قدرت رقابت داشته باشند. وی بر ایجاد نهضتی در بنگاههای استان برای رقابتی کردن محصولات تاکید و خاطرنشان کرد: برای تقویت بنگاهها از نظر مدیریت و دانش فنی بر اساس روش های مدرن و جهانی، عارضهیابی واحدهای تولیدی استان با کمک تیمی از دانشگاه تهران آغاز شده که بر اساس دادههای استخراج شده، قدرت رقابتپذیری بنگاهها را ارزیابی و بر اساس آن راهکار ارایه می شود. طبیب زاده گفت: برای عارضه یابی صنایع و واحدهای تولیدی و همچنین ارتقاء سطح رقابت پذیری در آنها، داده کاوی را ضروری دانستیم و به همین دلیل برگزاری این سمینار برای آغاز کار پیشنهاد شد و اتاق برای استفاده از نرم افزارها، استخراج اطلاعات و داده ها آماده است.
در این نشست نخعی زاده، رییس بخش تحقیقاتی داده کاوی مرکز تحقیقات شرکت دایملر کرایسلر آلمان (مرسدس بنز آلمان)، به بیان مباحث تخصصی داده کاوی مانند ابزارهای داده کاوی، ساختار مناسب تیم داده کاوی، عوامل اصلی موفقیت پروژه های داده کاوی، داده کاوی به عنوان بخش اصلی هوش تجاری و اهمیت داده کاوی در صنایع و سازمان ها و شرح برخی پروژه های داده کاوی پرداخت و به پرسش های شرکت کنندگان در این سمینار پاسخ گفت.