با پیگیری مرکز کسب و کار اتاق کرمان برای رفع مشکل شرکت شیر باران، این شرکت پس از 4 سال تعطیلی به چرخه تولید استان بازگشت.
مدیرعامل شرکت تعاونی شیر باران کرمان در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی اتاق کرمان در این خصوص گفت: در سال 1379 این شرکت به صورت سنتی تاسیس شد و در سال 1384 با استفاده از تسهیلات بانکی زودبازده و خرید زمین از شرکت شهرک های صنعتی فعالیت ها را از حالت سنتی به صنعتی تغییر دادیم، مجوزهای لازم برای فعالیت صنعتی را در سال 1388 دریافت کردیم و به عنوان نخستین کارخانه شیر خصوصی در کرمان و جنوب شرق فعالیت داشتیم. سلمان رحیمی افزود: 40 نفر در این مجموعه مشغول به کار بودند که محصولات ما علاوه بر توزیع در برخی نقاط کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز صادر می شدند. وی ادامه داد: به دلیل لزوم برخی مجوزها، نبود زیرساخت های لازم برای تامین شیر و بازار کم رونق لبنیات در استان کرمان، از 25 کارخانه شیر دارای مجوز، بسیاری هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده اند و یا به علت بدهی های بانکی ورشکسته شدند.
رحیمی اظهار کرد: در سال 1396 به دلیل مشارکت بانک در ساخت کارخانه و بدهی های ایجاد شده، صدور اجرائیات اداره ثبت را انجام دادند که باعث تعطیلی کارخانه شیر باران شد. مدیرعامل کارخانه شرکت تعاونی شیر باران کرمان بیان کرد: در این رخداد اموال کارخانه شامل محل طرح، دستگاه ها و ماشین آلات و 10 منزل مسکونی که وثیقه تسهیلات بانکی بودند مورد مزایده قرار گرفتند و مشکلات بسیاری برای ما ایجاد کرد و روز به روز با رکود بیشتری مواجه شدیم. وی تصریح کرد: مشکل اصلی این واحد تولیدی بدهی سرسام آور به بانک عامل با انجام محاسبات به صورت سود مرکب بود که قابل پرداخت نبود. رحیمی گفت: با مراجعه به دستگاه های مختلف به دلیل طولانی بودن پروسه اداری، پاسخ و نتیجه چندانی نگرفتیم و به اتاق کرمان معرفی شدیم.
وی ادامه داد: با مراجعه به اتاق کرمان و دریافت مشاوره های لازم، به ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه رفع موانع تولید معرفی شدیم که از سال 1398 تا 1400 چندین جلسه برای کارخانه شیر باران برگزار و فرصتی برای احیای مجموعه به ما داده شد تا فعالیت و اشتغالزایی را آغاز کنیم. این فعال اقتصادی اظهار کرد: پس از دریافت مشاوره های لازم از مرکز کسب و کار اتاق، متوجه بخشنامه ها و آئین نامه هایی در زمینه بخشودگی جرائم بانکی شدیم که در نشست هایی با حضور دادستان کرمان، بدهی ها و جرائم را دوباره محاسبه کردند که خروجی مثبتی برای ما داشت.
وی بیان کرد: سال 1401 مجوز تولید و پروانه تولید را تمدید کردیم، فعالیت ما آغاز شد و در حال حاضر 10 نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند. رحیمی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که مجموعه ما و شاید واحدهای تولیدی دیگر با آن روبرو شدند، افراد سودجو و کلاهبردارانی بودند که از این موقعیت واحدهای تولیدی استفاده می کنند که در این زمینه هم با دریافت مشاوره حقوقی از مرکز کسب و کار اتاق کرمان از کلاهبرداری و آسیب و ضرر بیشتر به مجموعه شیر باران جلوگیری شد.
وی افزود: در حال حاضر با تغییر فعالیت شرکت از لبنیات به خشکبار شامل محصولاتی مانند قهوه، دمنوش، چای و گیاهان داروئی و معطر با تولید صادرات محور، فعالیت را آغاز کرده ایم و امیدواریم تا اوایل زمستان امسال برای 30 نفر دیگر اشتغالزایی مستقیم و برای 200 نفر اشتغالزایی غیرمستقیم داشته باشیم. رحیمی، با اشاره به اینکه از سال 1396 تا 1400 کارخانه تعطیل بود و فعالیتی نداشت، گفت: از رئیس و دبیرکل اتاق و همچنین دادستان کرمان که در این 4 سال با پیگیری های زیاد زمینه احیای کارخانه شیر باران را فراهم کردند، تشکر و قدردانی می کنیم.