رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه ثبت شرکت ها یکی از شاخص های ارزیابی محیط کسب و کار است، گفت: شرکت ها در ایران با سپری کردن 10 مرحله به ثبت می رسند در حالی که این فرآیند در برخی کشورها مانند نیوزلند و گرجستان یک مرحله است که برای بهبود محیط کسب و کار باید این فرایند کوتاه و تسهیل شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست هم اندیشی در خصوص مسائل و مشکلات سامانه یکپارچه ثبت شرکت ها، افزود: ایران رتبه 127 جهان را در شاخص های بهبود محیط کسب و کار داراست و این نشان می دهد که 126 کشور نسبت به ایران شرایط مناسبتر و بهتری برای سرمایه گذاری دارند. وی ادامه داد: قرار بود ایران در جایگاه اول اقتصاد منطقه جای داشته باشد اما در حال حاضر رتبه سیزدهم را داراست که تلاش برای بهبود محیط کسب و کار می تواند این وضعیت را بهبود ببخشد.
طبیب زاده، با اشاره به اینکه رتبه ایران در شاخص شروع کسب و کار (ثبت شرکت) 178 جهان است، اظهار کرد: ایران رتبه 173 در اخذ مجوزها، رتبه 113 در دسترسی به برق، رتبه 70 در ثبت مالکیت، رتبه 104 در اخذ اعتبارات، رتبه 128 در حمایت از سرمایه گذاری ها، رتبه 123 در تجارت فرمرزی و رتبه 90 در اجرای قراردادها در جهان را دارد و چگونه می توان با چنین شرایطی انتظار پیشرفت و توسعه اقتصادی داشت؟ رئیس اتاق کرمان گفت: اداره ثبت شرکت ها در کرمان با هدف حمایت از بخش خصوصی فعالیت می کند اما در مواردی قوانین مزاحم و روندهای طولانی مدت ثبت شرکت ها مشکلاتی را ایجاد می کند که باید با هم اندیشی بخش خصوصی و اداره ثبت شرکت ها برخی موانع برطرف شود.
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: درخواست می شود در ثبت شرکت ها مشکلات و ایرادها از متقاضیان جمع آوری و ثبت شود، بعد به سامانه و نرم افزار فعلی منتقل و تغییرات با دیدگاه بهبود محیط کسب و کار اعمال شود. عباس جبالبارزی افزود: باید بررسی شود زمان ثبت شرکت در قبل و بعد از راه اندازی سامانه ثبت شرکت ها چه تفاوتی داشته، آیا طی کردن فرآیند ثبت شرکت در سامانه برای کاربر آسان است؟ مصرف کاغذ چه تغییری کرده است؟ وی ادامه داد: درخواست می شود اصلاحات مربوط به سامانه ثبت شرکت ها به سازمان مربوطه در کشور منتقل شود تا روند ثبت شرکت ها با سرعت بیشتری پیش رود.
مسئول ثبت شرکت های کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: اداره ثبت شرکت ها واسط بین قانونگذار و کارآفرین است و اجرای مقررات برای بهبود محیط کسب و کار مستلزم تعامل قوا و تمامی دستگاههاست. اسما فرج پور، افزود: امیدواریم از طریق راهاندازی پنجره واحد بین دستگاهها، بهبود فرآیندها و کاهش زمان آنها اتفاق بیفتد. وی تصریح کرد: سامانه ثبت شرکت ها جزء سامانه های نوپا در کشور است و دیگر بازگشت به روش گذشته برای ثبت شرکت ها ممکن نیست. وی تصریح کرد: در سامانه ثبت شرکت ها با فراهم شدن حذف گواهی فیزیکی پرداخت بانکی و اخذ امضای الکترونیکی بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
گفتنی است در این نشست به مشکلات بخش خصوصی برای ثبت شرکت از جمله افزایش مصرف کاغذ، زمان فرآیندها، مراجعات حضوری و هزینه ها و سوق دادن متقاضیان ثبت شرکت به دفاتر خدمات قضایی، اشاره و اصلاح مشکلات نرم افزاری، آموزش متقاضیان و کارشناسان اداره ثبت، رفع مشکلات اجرایی و پایش سامانه پیشنهاد داده شد.