EN

رئیس اتاق کرمان: بررسی راهکارهای تأمین ناترازی برق از اولویت های اتاق کرمان است

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه بررسی راهکارهای تأمین ناترازی برق از اولویت های اتاق کرمان است، گفت: سریع ترین، آسان ترین و به صرفه ترین مسیر تأمین ناترازی برق، استفاده از انرژی خورشیدی است زیرا ظرفیت آن در کرمان وجود دارد و می توان با ایجاد قرارگاه کار را مدیریت کرد و با اقدامی جمعی کار جدی را انجام داد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست کمیسیون صنعت اتاق با موضوع “هم اندیشی در خصوص برگزاری رویداد شتابدهی احداث نیروگاه های خورشیدی” با اشاره به اینکه تقریباً تمام اتاق کرمان درگیر مسائل تأمین ناترازی انرژی شده اند، افزود: کشاورزان و صنعتگران باید نسبت به مصرف انرژی، هزینه و ارزش آن آگاه شوند و بدانند که انرژی جزو منابع ملی است و باید به دنبال صرفه جویی در این حوزه بود.

وی با اشاره به اینکه موضوع ناترازی انرژی از سال 1396 در اتاق کرمان مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: در سال 1397 در این ارتباط نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان برگزار و با پیگیری اتاق کرمان نرخ تضمینی خرید برق از نیروگاه های خورشیدی تا 30 درصد افزوده شد تا انگیزه بیشتری ایجاد کند.

طبیب زاده، ادامه داد: به دنبال جمع بندی نظرات و پیشنهادات برای سرعت بخشیدن به احداث نیروگاه های خورشیدی هستیم تا اگر مشکلات و موانعی وجود دارد، رفع شود. رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: با توجه به وضعیت فعلی کرمان و پروژه هایی که در دست اجراست، در آینده حدود 3 هزار مگاوات کسری انرژی خواهیم داشت، بنابراین اگر بتوانیم تا 4 سال آینده حدود 2 هزار مگاوات آن را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنیم کار بسیار بزرگی است و باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به پیشنهاد اتاق کرمان به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مبنی بر فراهم شدن استفاده از پنل های خورشیدی و معافیت مالیاتی این طرح در سطح شهر، اظهار کرد: اگر این طرح در صحن مجلس رأی بیاورد، فضای خوبی را برای نصب پنل های خورشیدی در شهر فراهم می کند و برق ارزان وارد مدار می شود.

طبیب زاده، با بیان اینکه اتاق کرمان به هر شکل ممکن برای تأمین ناترازی برق ورود کرده است، افزود: مشکل اصلی این حوزه تأمین مالی است که دو بانک ملت و صندوق کارآفرینی امید قول مساعد داده اند و تنها عزم جدی و پای کار بودن همه مجموعه های مرتبط لازم است.

وی با اشاره به اینکه یک صد و پنجمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان به منظور تسهیل و تسریع در ایجاد نیروگاه های خورشیدی برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: پیش از نشست شورا، جلساتی با شرکت های پیمانکار، برق شمال، جنوب و برق منطقه ای و همچنین افراد متقاضی احداث نیروگاه برگزار می شود تا در خصوص زیرساخت ها، اتصال به شبکه، تأمین مالی و قوانین و مقررات به جمع بندی برسیم و احداث نیروگاه های خورشیدی را شتاب بخشیم.

قرارگاه شتابدهی احداث نیروگاه های خورشیدی در کرمان ایجاد می شود

رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه در استان در مقایسه با سایر استان ها مسیر کوتاه تری برای جبران کسری انرژی وجود دارد، گفت: این موضوع در استان کرمان بهتر قابل حل است که البته تا کنون در این حوزه موفق نبوده ایم و باید به آن شتاب دهیم.

حامد بدرآبادی افزود: دلایل این کسری مشخص است و عدم برنامه ریزی طولانی مدت در ادوار گذشته باعث وضعیت امروز شده است. وی با اشاره به اینکه همکاری تمامی نهادهای بخش دولتی و خصوصی می تواند تأمین انرژی را تسهیل کند، اظهار کرد: با ایجاد قرارگاه شتابدهی احداث نیروگاه های خورشیدی که همه نهادها را در کنار هم قرار می دهد، می توان موانع را برطرف کرد و کار را پیش برد تا در آینده وضعیت بهتری داشته باشیم.

بدرآبادی، با تأکید بر اینکه واحدهای کوچک صنعتی و کشاورزی نیز باید به این احساس نیاز برسند تا در حوزه انرژی خورشیدی سرمایه گذاری کنند، تصریح کرد: صنایع بزرگ ملزم به این سرمایه گذاری هستند. وی تهیه فلوچارت کلی برای سرمایه گذاری در بخش انرژی را ضروری دانست و افزود: برای عدم سرخوردگی سرمایه گذاران آگاهی از مسیر باید شکل بگیرد.

اتاق کرمان برای هماهنگ شدن شرکت های پیمانکاری استان کمک کند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در این نشست ضمن قدردانی از همکاری اتاق کرمان در مسائل مختلف استان، گفت: این همکاری تاکنون نتایج خوبی داشته و امیدواریم روز به روز بیشتر شود زیرا اتاق کرمان از کف میدان خبر دارد. امیر حسن زاده، در ادامه بازار، تأمین مالی و زیرساخت را سه مسئله اساسی برای هر موضوعی در کرمان دانست و افزود: در قرارگاه شتابدهی احداث نیروگاه های خورشیدی، باید توسعه متوازن استان مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت های مختلف استان، بر ارتباط بهتر شرکت های پیمانکاری تأکید کرد و گفت: اتاق کرمان می تواند به هماهنگ شدن شرکت های پیمانکاری کمک کند. حسن زاده، برگزاری جلسات کارشناسی پیش از شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی را مهم دانست و از اتاق کرمان برای توجه به این موضوع تشکر کرد.