EN

تحولی در نگرش متقاضیان شغل؛ دانشجویان جیرفتی راه اندازی کسب و کار را تمرین کردند

روز گذشته، اولین استارتاپ ویکند جیرفت با موضوع کارآفرینی نوآورانه که از سه شنبه گذشته در دانشگاه این شهرستان آغاز شده بوده، با معرفی تیم های برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در ادامه اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی در جیرفت و عنبرآباد به عنوان معین اقتصادی این منطقه، نسبت به برگزاری این رویداد اقدام که ضمن معرفی تیم های برتر، به سایر تیم های شرکت کننده نیز جوایزی اهدا شد. اما جدای از این مباحث، آنچه که دیروز در دانشگاه جیرفت موج می زد فراتر از برگزاری یک استارتاپ ویکند بود. شور و شوق و شعف دانشجویان برای ایده پردازی و راه اندازی یک کسب و کار جدید و خلاقانه این امیدواری را می داد که در آینده کمتر با تفکر “تحصیل برای رسیدن به کار دولتی” مواجه باشیم.

روزگاری دختران و پسران این مرز و بوم تنها هدفشان از تحصیل رسیدن به شغل دولتی بود و از آنجا که ظرفیت پذیرش نیروی انسانی در دستگاه های دولتی محدود است همین طرز تفکر باعث می شد آمار بیکاری روز به روز افزایش یابد. اما حالا اتاق کرمان برای تغییر این نگرش خیز برداشته است و در استارتاپ ویکند دانشگاه جیرفت 13 تیم دانشجویی به طراحی و ارائه کسب و کارهای خلاقانه پرداختند و جمعی از استادان، مدیران، فعالان اقتصادی، کارشناسان و سرمایه گذاران به نقد و بررسی این مدل ها پرداختند.

رئیس اتاق کرمان در نشست نقد و بررسی این رویداد گفت: این سوال همیشه در ذهن فعالان اقتصادی استان وجود داشته که چرا کرمان با وجود دارا بودن 25 درصد باغات کشور، 40 درصد معادن کشور، بالاترین ارزش افزوده معدن، تنوع اقلیمی، نیروی انسانی توانمند، نخبگان و استعدادهای علمی و مزایای دیگر، نسبت به استان‌های دارای امکانات خدادادی کمتر، از توسعه لازم برخوردار نبوده است؟ سیدمهدی طبیب زاده ادامه داد: با وجود همه این پتانسیل ها، در بررسی شاخص های کلان اقتصادی استان مانند اشتغال، درآمد سرانه، تولید ناخالص ملی، ظاهر شهرها، وضعیت معیشت و سایر عواملی که برای سنجش سطح رفاه یک جامعه سنجیده می شود، فاصله بسیاری با سطح مطلوب آن وجود دارد.

وی، افزود: شاید یکی از دلایل آن عدم توجه به کسب و کارهای کوچک خلاقانه باشد و به نظر می رسد مسیر توسعه و افزایش رفاه از این راه می گذرد. طبیب زاده، با تاکید بر اینکه این ایده ها و خلاقیت های جوانان مهمترین عامل توسعه محسوب می شوند، گفت: هر قدر بتوانیم در این حوزه ها سرمایه گذاری بیشتری انجام دهیم به همان اندازه هم می توانیم به توسعه دست پیدا کنیم.

رئیس اتاق کرمان، رسالت این مجموعه را توسعه بازار و کسب وکار عنوان کرد و اظهار داشت: جوانان مبتکر و خلاق باید پتانسیل های منطقه را شناسایی و ایده های استفاده از آنها را ارائه کنند که اتاق در این زمینه همکاری لازم را به عمل خواهد آورد.