EN

تذکر کتبی بانک مرکزی به ۱۰ بانک برای رعایت نرخ سود تسهیلات

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: پس از ابلاغ نرخ ۱۸ درصد سود تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی ما نیز با تمام توان به عملکرد بانک ها در سراسر کشور در این حوزه، نظارت می‌ کنیم.

فرشاد حیدری، با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه اصولا تعیین نرخ تسهیلات و نرخ پول بر اساس نظام عرضه و تقاضای پول است، افزود: نرخ سود سپرده ها و نرخ سود تسهیلات در بازار پولی کشور از سال های گذشته به ویژه از سه سال پیش روند رو به کاهش داشته است که ناشی از رقابت همین بازار است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صدا و سیما، وی اضافه کرد: بسته کنونی، طبیعی است و شورای پول و اعتبار با تدبیر و به تدریج به سمت کاهش نرخ سودهای سپرده و تسهیلات پیش می رود.

وی گفت: روند تعیین نرخ سودهای سپرده و تسهیلات، رو به کاهش و مناسب است که با عرضه بیشتر پول و تعادل رسیدن بازارهای مالی در آینده شاهد کاهش بیشتر این نرخ ها خواهیم بود به نحوی که تعادل در هیچ بخشی از بازار برهم نخورد.

حیدری ادامه داد: بازارهای مالی ما به هم پیوسته است و اگر در بازاری دقت کافی به عمل نیاید ممکن است این موضوع به بازار دیگر منتقل شود و نوسانات شدیدی در اقتصاد ایجاد کند. وی گفت: آنچه که در حال انجام است طبیعی است و بر اساس یک برنامه مدون و منظم و رو به جلو است.

وی با اشاره به اینکه نرخ 18 درصد برای سود تسهیلات، برای تولید کننده ها مناسب نیست افزود: همه تلاش ما در جهت کاهش این نرخ است. وی با بیان اینکه در هزینه تمام شده تولید، هزینه پول درصد عمده را تشکیل نمی دهد، اضافه کرد: هزینه مالی در قیمت تمام شده حداکثر 8 درصد قیمت تمام شده است. حیدری گفت: وظیفه ما اجرای مصوبات شورای پول و اعتبار، مقررات و قوانین در نظام بانکی است و بر روی اجرای این مصوبات نظارت می شود و اگر رعایت نشود برخورد می شود.

معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه پس از ابلاغ نرخ 18 درصد سود تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی ما نیز با تمام توان به عملکرد بانک ها در سراسر کشور در این حوزه، نظارت می کنیم، اعلام کرد: بعد از تصویب نرخ سود سپرده و تسهیلات توسط شورای پول و اعتبار ؛ به حدود 10 بانک برای رعایت نرخ اعلامی این شورا تذکر کتبی دادیم و دستورات اصلاحی لازم را نیز به آنها ابلاغ کردیم و بازرسین ما نیز موارد تخلف را مورد رسیدگی قرار دادند تا اصلاحات لازم در مورد نرخ اعلامی به عمل آید.

حیدری گفت: بانک مرکزی معتقد است تسهیلات را باید راحت و ارزان در اختیار همه مصرف کنندگان پول در کشور ارائه کرد اما وضع موجود ما در این باره مطلوب نیست. وی با اشاره به اینکه در بازار پول تقاضا نسبت به عرضه بیشتر است، افزود: بانک ها در ماه های اخیر حدود 10 هزار میلیارد تومان به بیش از 13 هزار بنگاه کوچک و زود بازده تحت نظر کارگروه های اشتغال استانی تسهیلات پرداختند.

حیدری اظهار کرد: نظارت بانک مرکزی بر صورت های مالی که امسال با همکاری سازمان حسابرسی و وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام داده یکی از بی نظیرترین نظارت ها بود به نحوی که برای شفاف سازی صورت های مالی، جلوگیری از جابجایی حقوق سهامداران و سپرده گذاران تقریبا مجامع عمومی بانک ها با 3 تا 4 ماه تأخیر برگزار شد.