EN

تعامل بانک ها با بازرگانان باید تقویت شود

رئیس کمیته بانک، بیمه و امور مالیاتی دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان، گفت: برای رونق تولید و تجارت، تعامل بانک ها با فعالان اقتصادی باید تقویت شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان به نقل از دفتر رفسنجان، در نشست مشترک اعضای دفتر رفسنجان با مسئولان بانک کشاورزی این شهرستان، غلامرضا رضامند، با بیان اینکه برای نجات تولید و تجارت، بانک‌ها باید به معنای واقعی با فعالان اقتصادی تعامل کنند، تصریح کرد: ضعف در تعامل و همراهی بانک‌ها، ضعف تولید و صادرات و نهایتا ضعف اقتصاد منطقه را به دنبال خواهد داشت. وی تاکید کرد: تسویه تسهیلات مضاربه‌ای که در اختیار بازرگانان قرار می‌گیرد به این معناست که شریان حیاتی بازرگانان در موعد زودتر به خطر بیفتد، چرا که سرمایه یک صادرکننده پسته به صورت مصداقی در بخش‌هایی همچون پسته موجود در انبارهای خارج از کشور، پسته در حال حمل و نقل و پسته در حال خرید و فرآوری است و بانک ها باید در این خصوص ملاحظات لازم را انجام دهند.

اکبر حیدری‌پور، رئیس کارگروه بازرگانی دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان نیز در این جلسه خواستار اعلام قوانین بانک ها در پرداخت تسهیلات به صورت شفاف به بازرگانان شد. وی گفت: امروز با استفاده از قوانین موجود در بانک ها می‌توان به کمک تولید و تجارت آمد و توصیه می‌کنیم که بانک ها حداقل برای مشتریان خوش حساب خود از این قوانین استفاده کنند. حیدری پور گفت: متاسفانه مشتریان بانک ها از برخی قوانین مطلع نیستند و لازم است بانک ها در این خصوص اطلاع رسانی لازم را انجام دهند.

 سیاست بانک کشاورزی تقویت و توسعه کشاورزی است

همچنین رئیس بانک کشاورزی رفسنجان در این جلسه گفت: سیاست بانک کشاورزی تقویت تولید و صادرات محصولات کشاورزی است. علیزاده افزود: این بانک در بحث بانکداری الکترونیک و پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان محصولات کشاورزی اقدامات موثری انجام داده است. وی در ادامه تصریح کرد: بانک ها در بخش وصول مطالبات دچار اشکال هستند و از طرفی عدم وجود سپرده و عدم گردش مالی صادرکنندگان در این بانک، باعث بروز مشکل شده است.

وی در خصوص تسهیلات اعطایی برای صادرات نیز گفت: نرخ سود این تسهیلات که از محل منایع صندوق توسعه ملی تخصیص یافته است، 14 درصد و نرخ تسهیلات از محل منابع داخلی بانک کشاورزی بر اساس مصوبه موجود 18 درصد است. علیزاده با اشاره به سقف تسهیلات قابل اعطا به مشتریان گفت: ما سعی کرده‌ایم حداکثر تعامل را در چهارچوب قوانین بانک با مشتریان داشته باشیم اما عدم اطلاع مشتریان از قوانین بانکی باعث بروز پاره‌ای از مشکلات شده است.

در این نشست تعدادی از اعضا مسایل و مشکلات خود را بیان و مسوولان بانک کشاورزی نیز پاسخ های لازم را ارایه کردند.