EN

تفاهمنامه همکاری اتاق کرمان و انجمن شرکت های کوچک و متوسط بحرین امضا شد

در جریان برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2025، تفاهمنامه همکاری اتاق کرمان و انجمن شرکت های کوچک و متوسط بحرین با موضوع گسترش ارتباطات بین شرکت های کوچک و متوسط، تبادل اطلاعات، تکنولوژی و تجربه و همچنین اعزام و پذیرش هیات های تجاری و سرمایه گذاری شرکت های کوچک و متوسط امضا شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، در دومین روز از برگزاری هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2025)، هیاتی از نمایندگان اقتصادی بحرین ضمن بازدید از غرفه اتاق کرمان، با رئیس اتاق دیدار کردند. در این دیدار در خصوص ظرفیت های اقتصادی و ارتباط کرمان و بحرین تبادل نظر شد و در پایان تفاهمنامه ای برای افزایش همکاری ها به امضا رسید.

اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری مشترک با بحرین در راستای رفع میانه گمشده

رئیس اتاق کرمان در این نشست به معرفی ظرفیت های مختلف کرمان در بخش های اقتصادی، معدنی، کشاورزی، گردشگری و… پرداخت و گفت: کرمان بزرگترین استان کشور بوده و از نظر گردشگری و ثبت آثار ملی یونسکو رتبه اول را به خود اختصاص داده است. همچنین استان در حال تبدیل شدن به قطب تولید فولاد کشور با تولید 10 هزار میلیون تن در سال است. سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به تولید 400 هزار تن مس در کرمان، اظهار کرد: کرمان از نظر معدن و صنایع معدنی استان اول کشور بوده و فرصت های سرمایه گذاری بسیاری در حوزه فولاد و مس وجود دارد.

وی موضوع صنایع کوچک و متوسط و میانه گمشده در استان کرمان را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: میانه گمشده یکی از موضوعاتی است که کرمان و بحرین می توانند سرمایه گذاری مشترکی روی آن داشته باشند و موضوعی مشترک به ویژه در حوزه صنایع کوچک و متوسط در زنجیره های مس، فولاد، ذغال سنگ، تیتان و همه محصولات کشاورزی و معدنی تعریف کنند. طرح مطالعاتی پر کردن این شکاف و سرمایه گذاری بر بنگاه های کوچک و متوسط انجام و در قالب دفترچه فرصت های سرمایه گذاری منتشر شده است.

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه اتاق کرمان جز اتاق های برتر کشور بوده و می تواند قدرت پشتیبانی هر مذاکره ای را داشته باشد، اضافه کرد: کرمان به صنایع دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال توجه ویژه ای داشته است و می تواند تجربیات خود را در این زمینه منتقل کند. همچنین کرمان در حوزه معدن، شرکت های بزرگ اکتشافی دارد که با تکنولوژی بسیار پیشرفته کار اکتشاف را انجام می دهند و اگر بحرین برنامه اکتشافی داشته باشد، کمک می کنیم تا اکتشافات بسیار دقیقی صورت بگیرد.

طبیب زاده، با اشاره به ارزش افزوده ای که می توان در حوزه صنایع معدنی ایجاد کرد، افزود: در حال حاضر هر تن مس، به ارزش 10 هزار دلار صادر می شود اما ارزش قطعاتی که وارد کشور می شود، 100 هزار دلار است؛ در حالی که این ارزش افزوده را می توانیم در کشور خودمان داشته باشیم. همچنین صادرات مواد معدنی 3 هزار میلیارد دلار است در حالی که اگر در مرحله فراوری قرار بگیرد، 27 هزار میلیارد دلار ارزش افزوده ایجاد می کند.

وی به زمینه های همکاری در بخش کشاورزی، صنایع ساختمانی و الکترونیکی اشاره کرد و گفت: پرواز فلای دبی به کرمان برقرار شده و با توجه به وجود شرکت کرمانی ماهان، می توان همکاری بحرین و این شرکت هواپیمایی را دوباره انجام داد. وی همچنین به سرمایه گذاری عمانی ها در کرمان(پروژه صاروج) اشاره کرد و افزود: از فعالان اقتصادی بحرین دعوت می کنیم در کرمان حضور داشته باشند و با فرصت های سرمایه گذاری و برنامه های توسعه ای کرمان آشنا شوند.

اتاق کرمان می تواند برای رشد تولیدات در بحرین نقش ایفا کند

در ادامه این نشست رییس انجمن شرکت های کوچک و متوسط بحرین، برای حضور در این نمایشگاه و غرفه اتاق کرمان ابراز خرسندی کرد و گفت: علاقمند هستیم برای توسعه روابط تفاهمنامه هایی به امضا رسد و همکاری داشته باشیم. عبدالحسن الدیری ادامه داد: ما به دنبال رشد تولیدات و محصولات هستیم و اتاق کرمان در این زمینه می تواند برای کمک به ما نقش بزرگی ایفا کند.

وی با اشاره به اهمیت بخش خصوصی و موسسات کوچک و متوسط در بحرین اظهار کرد: بخش خصوصی را موتور محرک کشور می دانیم و معتقدیم موسسات کوچک گرداننده حدود 93 درصد موتور اقتصادی هستند به همین دلیل پیروزی و موفقیت این بخش سبب موفقیت کشور می شود.

در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری اتاق کرمان و انجمن شرکت های کوچک و متوسط بحرین به امضا رسید.