نشست رئيس، هيأت رئيسه و رؤساي كميسيونهاي اتاق ايران با رئيس و اعضاي كميسيون تلفيق لايحه بودجه سال 1392 مجلس شوراي اسلامي، دوشنبه 9 ارديبهشتماه در اتاق ايران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي اتاق ايران، در اين جلسه «محمد نهاونديان»، رئيس پارلمان بخش خصوصي كشور با اشاره به روند بررسي و تصويب لايحه بودجه سال 92، عنوان كرد: «امروز شاهد تلاشهاي بيوقفه نمايندگان مجلس در مسير بررسي و تصويب لايحه بودجه هستيم. رويكرد مجلس در بررسي لايحه بودجه، توجه به مردم و بسيج فعالان اقتصادي است كه ميتواند در شرايط تحريم به نفع كشور باشد.»
وي ادامه داد: «تصميم مجلس در رابطه با حذف ماده 32 لايحه بودجه، پيام اعتماد به بخش خصوصي و صادركنندگان را منتقل ميكند. اين رويكرد در سال حماسه اقتصادي از اهميت بالايي برخوردار است؛ اعتماد به فعالان اقتصادي، حلقه گمشده اقتصاد ايران محسوب ميشود.»
نهاونديان تصريح كرد: «اقتصاد را نميتوانيم بهطور دستوري و بدون استدلال منطقي و علمي جلو ببريم.»
در ادامه نمايندگان بخش خصوصي حاضر در نشست، پيشنهادات و نقطه نظرات خود را در خصوص لايحه بودجه و مسايل مختلف اقتصادي كشور، با استناد به واقعيتهايي كه در مقام عمل با آن سر و كار دارند، عنوان كردند. هيأت رئيسه و رؤساي كميسيونهاي تخصصي اتاق، برخي اعضاي هيأت نمايندگان اتاقهاي ايران و تهران و رؤساي اتاقهاي استاني و جمعي از فعالان اقتصادي در اين نشست حاضر بودند كه به بيان مشكلات و انتظارات خود از نمايندگان مجلس پرداختند. مسأله اشتغال، كاهش توليدات داخلي، بيتوجهي نسبت به اجراي قانون مهم بهبود مستمر محيط كسبوكار، اتخاذ تصميمات ناگهاني، مشكلات ناشي از نوسانات نرخ ارز، منابع بانكي وضعيت نامساعد تخصيص تسهيلات بانكي، از جمله مواردي بودند كه مورد تأكيد فعالان اقتصادي قرار گرفت.
اعضاء و مديران اتاق ايران با استناد به گزارشهاي دريافتي از موكلان خود، گفتند: « توليد در اين برهه زماني نيازمند حمايتهاي ويژهاي است، نيازمند حمايتهايي متفاوت از آنچه كه 15 سال گذشته مورد توجه قرار ميگرفت؛ اما متأسفانه در حال حاضر برخي از مسؤولان هنوز ديگر ديدگاههاي 15 سال گذشته را ملاك قرار ميدهند.»
سپس «مصباحيمقدم» رئيس كميسيون تلفيق بودجه مجلس شوراي اسلامي،تأكيد كرد: «در اين شرايط سعي كرديم با استفاده از ديدگاه نمايندگان بخش خصوصي كشور، قدمهاي جدي براي حمايت از صنعت و توليد كشور برداريم.»
وي تشريح كرد: «اينكه اتاق بهعنوان مشاور سه قوه حضور دارد و در اين مسير حركتهاي جدي را دنبال ميكند مايه خوشحالي است. البته اين مسأله تاكنون تأثير قابل ملاحظهاي در اقتصاد كشور داشته است.»
مصباحيمقدم بازخورد اقدامات انجام شده از سوي كميسيون را مثبت دانست و ادامه داد: «در اين جلسه بازخوردي كه از اقدامات خود ديديم را مثبت تلقي كرديم. بخش خصوصي به موجب قانون ميدان بازتري را نسبت به گذشته پيدا كرده است كه نتيجه آن اتخاذ تصميمات منطقي با پشتوانه كارشناسي خواهد بود.»
وي در پايان پيشنهادات و نظرات ارائه شده از سوي نمايندگان بخش خصوصي حاضر در جلسه را براي ادامه مسير كميسيون تلفيق بسيار مؤثر برشمرد.
گفتني است برخي اعضاي كميسيون تلفيق، پيشنهادات و نظرات نمايندگان بخش خصوصي را شنيدند و اعلام كردند در تصميمگيريهاي خود، به اين پيشنهادها توجه خواهند كرد.