رئیس اتاق بازرگانی ایران امروز برای دومین روز پیاپی در مجلس حاضر شد و همزمان با وزرای اقتصادی، دیدگاههای بخش خصوصی درباره مشکلات بخشهای مختلف اقتصاد کشور را با نمایندگان در میان گذاشت.
به گزارش اقتصادنیوز، در حالی که هفته گذشته رئیس مجلس دهم از تلاش برای اصلاح آئیننامه داخلی مجلس با هدف شریککردن هرچه بیشتر اتاق بازرگانی در تصمیمگیریهای مجلس خبر داده بود، رئیس اتاق بازرگانی ایران امروز هم به مجلس رفت و دیدگاههای بخش خصوصی درباره مشکلات موجود در حوزههای رفاه و نفت را با نمایندگان در میان گذاشت. بر اساس این گزارش، نمایندگان مجلس جدید طی دو هفته اخیر هر روز میزبان یک یا دو نفر از وزرا بوده تا با مشکلات اصلی هر یک از حوزههای مورد بحث بیش از پیش آشنا شوند. اما نکته تازه در این جلسات آن بوده است که هر بار که یکی از وزرای اقتصادی دولت به صحن علنی مجلس رفته تا درباره معضلات بخش تحت مدیریت خود به نمایندگان توضیح دهد، رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در جلسه حاضر بوده و دیدگاههای بخش خصوصی درباره همان بخش را به گوش نمایندگان رسانده است.
به همین قاعده، محسن جلالپور، امروز نیز -همانند روز گذشته- راهی مجلس شد و پس از آنکه وزرای رفاه و نفت بهطور جداگانه گزارشی از بخشهای تحت مسئولیت خود ارائه کردند، دیدگاههای بخش خصوصی را در مورد سخنان علی ربیعی و بیژن نامدار زنگنه به نمایندگان منتقل کرد. جلالپور از جمله پس از گزارش وزیر نفت، با بیان اینکه بهینهسازی در مصرف انرژی یک میلیون شغل جدید در کشور ایجاد میکند، گفت: فعالیت و بنگاه داری بخش خصوصی میتواند جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی باشد. او پس از گزارش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با انتقاد از بنگاهداری این وزارتخانه گفت: وزارت کار که باید عاری از بنگاهداری باشد و فضا کسب و کار را تسهیل کند، عملا به بنگاهداری روی آورده است.
اصلاح آئیننامه داخلی مجلس برای نقشآفرینی بیشتر اتاق بازرگانی
به نظر میرسد حضور پیوسته رئیس اتاق بازرگانی ایران در مجلس شورای اسلامی و بیان دیدگاههای بعضا انتقادی بخش خصوصی نسبت به عملکرد دولت، نشانهای از افزایش اقبال نظام قانونگذاری به نظرات بخش خصوصی در دوره جدید مجلس باشد. علی لاریجانی، رئیس مجلس هفته گذشته و پس از نخستین حضور و سخنرانی محسن جلالپور در صحن علنی مجلس جدید، با تاکید بر استفاده از نظرات اتاق بازرگانی در کمیسیونهای مجلس برای تحرکبخشی به اقتصاد مقاومتی، خبر داده بود که مجلس جدید در نظر دارد با اصلاح آئیننامه داخلی مجلس، این فرصت را برای اتاق بازرگانی ایران (به نمایندگی از بخش خصوصی) فراهم کند که با حضور در صحن علنی (درباره طرحها و لوایح اقتصادی) «در کنار نظر دولت» اعلام نظر کند.
به گزارش اقتصادنیوز، بر اساس آئیننامه داخلی فعلی مجلس، هنگام بررسی پیشنهادات درباره طرحها و لوایح در صحن علنی، پس از اظهار نظر نمایندگان مخالف و موافق، تنها نظر «کمیسیون بررسیکننده طرح/ لایحه» و «دولت» به اطلاع نمایندگان میرسد و اینکه «نماینده بخش خصوصی» هم بتواند «در کنار دولت» نسبت به اظهار نظر درباره طرحها و لوایح بپردازد، میتواند نقش اتاق بازرگانی را در تصمیمسازیهای کلان اقتصاد کشور بیش از پیش تقویت کند.
لاریجانی در نشست یکشنبه هفته گذشته مجلس گفته بود که در حال حاضر نماینده اتاق بازرگانی میتواند در جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس و کمیسیون تلفیق حضور یابد. اما تغییر آئیننامه داخلی مجلس برای حضور نماینده اتاق بازرگانی در صحن علنی را «فرصت مناسبی برای تعامل با بخش خصوصی» برشمرده بود. چراکه «استفاده از تجربیات اتاق بازرگانی برای خروج از رکود، موثر و مفید است.» با این حساب، به نظر میرسد مجلس دهم حتی پیش از تغییر آئیننامه داخلی مجلس، با دعوت پیوسته از رئیس اتاق بازرگانی به جلسات دو هفته اخیر خود، استفاده بیش از پیش از نظرات بخش خصوصی را کلید زده است.