عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان در نشست اعضای این اتاق با معاون معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری گفت: دانشگاه باید واحد تحقیق و توسعه (R&D) صنعت باشد که متاسفانه در حال حاضر کمترین ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه برقرار است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، عباس جبالبارزی با بیان اینکه دفتر تعامل صنعت و دانشگاه در دانشگاه ها ایجاد شده اما بازدهی و کارکرد مناسبی ندارد، اذعان داشت: همکاری صنعت و دانشگاه در یک پروژه باید با اعتماد متقابل باشد و پس از اینکه طرح به نتیجه رسید مسایل مالی مطرح شود اما متاسفانه در بسیاری موارد به بخش خصوصی اعتماد نمی شود.
وی خواستار ایجاد یک ساختار واحد برای حمایت از محصولات دانش بنیان شد و گفت: نباید با تغییر دولت شیوه پذیرش، حمایت، همراهی و… در خصوص طرح ها و شرکت های دانش بنیان تغییر کند.
در ادامه این نشست فعالان اقتصادی مسایل و مشکلات خود در زمینه پذیرش محصولات دانش بنیان و استفاده از خدمات مختص به این محصولات را مطرح کردند که پیچیدگی بروکراسی اداری، طولانی بودن روند بررسی پرونده ها، شیوه ارزیابی طرح ها و… از جمله آن بود.
معاون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه برای پیگیری و رسیدگی بیشتر به مسایل و مشکلات شرکتهایی که به تولید محصولات دانش بنیان می پردازند، استان های کشور بین معاونان تقسیم شده اند اظهار داشت: از این رو، فعالیت پارک علمی و فن آوری استان کرمان از این پس بیشتر و بهتر خواهد بود.
دلیری اولویت معاونت علمی و فناوری رییس جمهور را حمایت از اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد و گفت: نگاه ما حمایت از تولید است و معتقدیم که فعالیت های پژوهشی دانشگاه باید منتج به بخش خصوصی شود. وی ادامه داد: تولیدات کشور باید بر اساس تولید دانش بنیان باشد و تکنولوژی که در دنیا درحال پیشرفت است باید به کشور ما رسوخ پیدا کند.
دلیری با اشاره به ظرفیت های بی شمار استان کرمان در زمینه زیرساخت های فناوری تصریح کرد: بنگاه های اقتصادی کرمان که تا کنون پیشرفت قابل توجه ای در این زمینه نداشته اند می توانند با ارتقاء شرایط فعالیتشان، نقش بسزایی در زمینه افزایش تولیدات دانش بنیان داشته باشند.
وی در ادامه به بیان شاخص های محصولات دانش بنیان پرداخت و گفت: شرکت هایی که نوآوری دارند و کسانی که ایده را به محصول تبدیل کنند و همچنین طرح هایی که توسط واحد تحقیق و توسعه (R&D) شرکت ها ابداع می شوند در زمره محصولات دانش بنیان است و می توانند از تسهیلات و خدمات معاونت علمی و فن آوری استفاده کنند.
دلیری با بیان اینکه طی یک سال گذشته هزارو ششصد شرکت مجوز دانش بنیان را دریافت کرده اند اذعان داشت: اعطای منابع مالی ارزان قیمت، حمایت تسهیلاتی با شرایط سهل ضمانتی و دوره بازپرداخت طولانی، معافیت مالیاتی به مدت 15 سال و معافیت گمرکی از جمله خدمات قابل ارایه معاونت علمی و فناوری رییس جمهور برای شرکت هایی است که به تولید محصولات دانش بنیان می پردازند.