دبیرکل اتاق کرمان در نشست اعضای کمیسیون صنعت با عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، از تشکیل کارگروه دانشگاه کارآفرینی در اتاق و فعالیت آن در دو بخش سیاستگذاری و عملیاتی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مسعود رشیدینژاد با بیان اینکه در گذشته نظام آموزشی ما وارداتی بود اظهار داشت: طرح دانشگاه کارآفرینی بسیار مطلوب است و اتاق کرمان ضمن استقبال از اجرای این طرح، به عنوان شتاب دهنده اجرای آن در استان عمل خواهد کرد. وی ادامه داد: ارتباط و تعامل صنعت و دانشگاه در استان کرمان انگونه که باید، نبوده اما در برخی رشتهها موفقیتهای نسبی در این زمینه داشتهایم. رشیدینژاد ضرورت اجرای طرح دانشگاه کارآفرینی را انتخاب چند دانشگاه به عنوان پایلوت برای این طرح عنوان کرد.
در ادامه، نایبرییس اتاق کرمان در تشریح تشکیل این نشست و ضرورت اجرای طرح دانشگاه کارآفرینی، گفت: کرمان در زمینههای مختلف صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و… دارای ظرفیتهای بیشمار است اما این ظرفیتها با سطح معیشت و رفاه مردم استان همخوانی ندارد. سیدمهدی طبیبزاده افزود: میهمانانی که به استان کرمان سفر و پتانسیلهای بالاقوه این استان را مشاهده میکنند، با دیدن چهره، زیرساختها و امکانات شهر متعجب میشوند. وی دلیل عمده این مشکل را عدم بهرهوری لازم در صنعت و کشاورزی عنوان کرد و گفت: یکی از شاخصهای ارزیابی بهرهوری، میزان ارزش افزوده ایجاد شده است که این مهم به تولید محصولات دانشبنیان مربوط میشود. نایب رییس اتاق کرمان، شرکتهای دانشبنیان استان کرمان را 20 واحد عنوان کرد و گفت: از این تعداد تنها 5 واحد به تولید محصولات دانشبنیان میپردازند که عدم ارتباط مطلوب مراکز علمی با صنعت، مهمترین دلیل رقم خورد این وضعیت است.
طبیبزاده با بیان اینکه اتاق کرمان در این زمینه گامهای موثری برداشته است، اذعان داشت: برای رسیدن به چگونگی نحوه تعامل صنعت و دانشگاه سایتی طراحی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در این خصوص سیستم عرضه و تقاضا باهم مطابقت ندارند. نایب رییس اتاق کرمان ادامه داد: رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان میتواند در این زمینه موثر باشد و در این صورت است که میتوانیم ایدههای مناسب را به تجاریسازی برسانیم.
اما عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در این نشست به تشریح الزمات و ابعاد دانشکده کارآفرینی پرداخت و گفت: این طرح در دانشگاه تهران اجرا و دانشکده کارآفرینی تشکیل شده که نوعی تفکر و نسل جدید دانشگاه است و به دانشگاه نسل سوم شهرت دارد. سیدرضا حجازی از اقدامات دانشگاه تهران در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی سخن گفت و افزود: پیشنهاد جایزه ملی دانشگاه کارآفرینی به وزارت علوم ارایه شده که مورد قبول واقع و در دست طراحی است. وی با بیان اینکه باید دانشگاههای کشور را به سمت کارآفرینی سوق بدهیم افزود: ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی برقرای ارتباط بین صنعت و دانشگاه است.
حجازی در ادامه به تشریح نقش محوری دانشگاهها در توسعه اقتصادی پرداخت و گفت: دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که علاوه بر ماموریت آموزشی و پژوهشی، در توسعه اقتصادی کشور نیز ماموریت داشته باشد. عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران ادامه داد: دولتها در سراسر جهان توجه روزافزونی به نوآوری و انتقال فناوری دانشگاهی و تجاری سازی دستاوردهای آن دارند. حجازی به تشریح مسیر تجاری سازی دستاوردهای دانشگاهی پرداخت و افزود: شکاف عمیقی بین مرحله خلق تکنولوژی و تجاری سازی وجود دارد که در این زمینه طرح پژوهشی نظام تجاری سازی دانشگاه را تدوین کردیم.