در راستای اجرای مصوبه شصت و ششمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان مبنی بر توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک، بهینهسازی و ارتقای بهرهوری، در آئینی تفاهمنامه تولید ۶ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر و پاک در استان کرمان منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، اين تفاهمنامه به امضای استاندار کرمان به عنوان رئيس شوراي گفت و گو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) رسید. استاندار کرمان در این آئین با اشاره به اینکه بدنه کارشناسی وزارتخانه ها و تمرکزگرایی در دولت ها اجازه کار در استانها را نمیدهد، گفت: اگر وزارت نیرو، دستگاه های محیط زیست و منابع طبیعی را برای ما فراهم کند و قوانین دست و پاگیر برای تضمین خرید برق برداشته شود، احداث ۶ هزار مگاوات در استان کار دشواری نیست.
علی زینی وند، به ظرفیت بالای کرمان برای پایلوت بودن طرح های انرژیهای تجدید پذیر به لحاظ موقعیت جغرافیایی و همراهی و آمادگی کامل دستگاهها و بخش خصوصی پرداخت و افزود: باید در کمیته انرژی، سهمی برای شرکت های بزرگ در نیروگاه های خورشیدی تعیین شود و همچنين برای واگذاری زمین دست ما باز باشد.
در ادامه، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، از برنامه دولت برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژی های تجدید پذیر خبر داد و گفت: تلاش بر تامین برق کشور از انرژی های تجدیدپذیر با هدف حفظ منابع فسیلی و آبی و نيز کاهش آلایندگی است. محمود کمانی، به ظرفیت استان کرمان در حوزه توسعه انرژی های تجدید پذیر اشاره کرد و افزود: کرمان هم اکنون با ۷۰ مگاوات نیروگاه انرژی های تجدید پذیر؛ از استانهای فعال کشور در اين زمينه است. وی تصریح کرد: کرمان ۱۰۰ مگاوات دیگر انرژی پاک در حال راه اندازی دارد که اگر در پیک سال ۱۴۰۱ به مدار بهره برداری برسد، سهم خوبی از مجموع ۵۰۰ مگاوات نیروگاه در دست کشور است. معاون وزیر نیرو از احداث کارخانجات تولید تجهیزات انرژی های تجدید پذیر در کشور و استان کرمان خبر داد.
همچنين محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در اين نشست، از اخذ مجوزهای لازم و توافقنامهها برای احداث واحد تولید سلولهای خورشیدی در کرمان خبر داد و گفت: مراحل اجرایی این واحد در استان صورت گرفته و به زودی عملیات احداث آن آغاز خواهد شد.