EN

دولت برای حمایت از کالای ایرانی در مسیر بهبود فضای کسب و کار گام بردارد

رئیس اتاق کرمان گفت: برای تحقق شعار سال جاری با عنوان “حمایت از کالای ایرانی” تولید کننده، مردم و دولت باید اقداماتی را انجام دهند که وظیفه دولت بهبود فضای کسب و کار است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده افزود: در فضای کسب و کار نامناسب، برخی هزینه های تحمیلی به تولیدکننده باعث بالا رفتن قیمت تمام شده کالا می شود که این هزینه ها باید توسط حاکمیت و دولت کاهش یابد. وی ادامه داد: روند طولانی مدت اخذ مجوزها، وجود مشکلات در فرآیندهای صادرات و واردات، تهیه مواد اولیه برخی کارخانه ها و … در افزایش قیمت تمام شده کالاها تاثیرگذار بوده است. طبیب زاده، با تاکید بر اینکه نقش اساسی در تنظیم بازار داخلی بر عهده حاکمیت و دولت است، بیان کرد: همچنین باید به شکل‌گیری فضای رقابتی و جلوگیری از قاچاق کالا پرداخت زیرا این کالاها بدون هیچگونه هزینه گمرکی وارد کشور می شوند و تولید ما را تحت تاثیر قرار می دهند.

رئیس اتاق کرمان، علاوه بر نقش دولت و حاکمیت در حمایت از کالای ایرانی، به نقش تولیدکنندگان و مردم در تحقق این مهم اشاره و اظهار کرد: تولیدکننده در ابتدا باید موضوع مهم رقابت را مدنظر قرار دهد زیرا حمایت بی چون و چرا و بدون هدف، هیچ‌گاه تولید را رشد نمی دهد و نمونه بارز آن صنعت خودروسازی کشور است که تحت حمایت های بی‌حد تعرفه‌ای قرار دارد و متاسفانه همه جا در نمونه تولید بی کیفیت داخلی، این صنعت را مثال می زنند. وی ادامه داد: تولیدکننده باید کالای با کیفیت، با قیمت مناسب و در زمان مناسب تولید کند که اگر غیر از این باشد نباید توقع حمایت از تولید را داشته باشد. طبیب زاده خاطرنشان کرد: تولید کننده باید به مکانیزم رقابت و بازار، تکنولوژی تولید، پایش رقبا، استراتژی ورود به بازار داخلی و خارجی و افزایش بهره‌وری توجه کند.

رئیس اتاق کرمان در ادامه تعصب مردم نسبت به تولید داخلی را یکی دیگر از عوامل مهم حمایت از کالای ایرانی عنوان کرد و گفت: مردم باید بدانند افزایش تولید داخلی به افزایش توسعه بخش خصوصی، اشتغال و رفاه اجتماعی منجر می شود و در واقع  همه مردم به طور غیرمستقیم ذینفع خواهند بود. وی افزود: متاسفانه تعصب لازم برای حمایت از تولید داخلی وجود ندارد و به نوعی کالاهای ایرانی بی کیفیت شمرده می شوند و داشتن کالای خارجی اعتبار و تشخص می آورد که باید این دیدگاه در بین مردم تغییر یابد تا تولید داخلی رونق بگیرد.

طبیب زاده بیان کرد: گاهی مردم بسیاری از کالاهای خارجی بی کیفیت را خریداری می کنند که نمونه مشابه آن با کیفیت بهتر در داخل کشور تولید می شود. وی ادامه داد: تشکل ها و سازمان های مردم نهاد باید بیش از گذشته به تبلیغ کالاهای ایرانی بپردازند و در راستای حمایت از تولید داخلی اقدامات لازم و مردمی را انجام دهند زیرا در طول تاریخ هر جا به مردم اعتماد شده، موفقیت هایی به دست آمده است.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه اجبار در اقتصاد معنا ندارد اما در شرایط مساوی باید اولویت با کالای داخلی باشد، گفت: هرچند که متاسفانه در کرمان تعصب به حمایت از تولیدات استان نسبت به برخی استان ها کمتر است و انتظار می رود سازمان های بزرگ در شرایط مساوی، خریدهای خود را از تولیدات داخلی استان انجام دهند.

وی ادامه داد: از دیگر مشکلات حمایت از کالاهای کرمانی این است که تلاش لازم برای به دست آوردن بازار صورت نمی گیرد، مثلا برخی مناقصه ها در سامانه های ویژه‌ای اطلاع رسانی و برگزار می شود که تنها افرادی که عضو این سامانه هستند می توانند از این مناقصه ها اطلاع یابند و در آنها شرکت کنند اما متاسفانه تولید کنندگان کرمانی کمتر به عضویت در این سامانه اقدام کرده‌اند. رییس اتاق کرمان ادامه داد: همچنین سیستم پیمانکاری فرعی (SPX) برای ارتباط بیشتر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالاها در کرمان راه اندازی شده است که تولیدکنندگان باید از این موقعیت‌ها استفاده کنند. طبیب زاده، با تاکید بر اینکه نباید اقناع کاذب وجود داشته باشد و به فکر پیشرفت بود، تصریح کرد: کالاهای تولیدی استان کمتر تبلیغ می شوند و به مباحث مارکتینگ و بازاریابی چندان توجه نمی شود.

وی در بخش دیگری به برنامه های اتاق کرمان در سال جاری اشاره و اظهار کرد: این مجموعه در طول سال های گذشته همواره حمایت از کالاها و تولیدات ایرانی و به ویژه کرمانی را مدنظر قرار داده، با این موضوع آشنا و عجین بوده، اقداماتی در این راستا انجام داده و اکنون نیز خوشحالیم که این موضوع شعار سال اعلام و فرصت جدی‌تری برای حمایت از کالای ایرانی فراهم شده است. طبیب زاده، بیان کرد: اتاق کرمان به بهبود فضای کسب و کار و روان شدن این فضا توجه جدی داشته و امسال نیز زمینه طرح این مسائل با هدف حل مشکلات فعالان اقتصادی بیشتر فراهم شده است.

رئیس اتاق کرمان توجه به موضوع آب، آموزش گسترده تر، تربیت مدیران حرفه ای با استانداردهای لازم، تلاش برای بهبود فضای کسب و کار، کمک به توسعه تشکل های مرتبط با آب، شرکت های دانش بنیان، انرژی و پرورش مدیران حرفه ای، کمک به امر صادرات و استفاده از برخی فرصت های صادراتی را از جمله اولویت های اتاق کرمان در سال 1397 عنوان کرد.