EN

رئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران – تایلند؛ فرصت همکاری های مشترک را مغتنم شمارید

در همایش تجاری ایران و تایلند که با حضور معاون وزیر بازرگانی این کشور، رئیس اتاق ایران، سفرا و فعالان اقتصادی دو کشور در محل اتاق ایران برگزار شد؛ احیا و ارتقای روابط تجاری دو جانبه مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، «محسن جلال پور» رئیس اتاق ایران، با اشاره به روابط دیرینه 400 ساله ایران و تایلند اظهار داشت: پایه گذار این روابط یک بازرگان ایرانی به نام “شیخ احمد قمی” بود که نشان می دهد، آغاز روابط با زبان شمشیر و جنگ نبوده بلکه به وسیله تاجران و اهل فرهنگ و هنر صورت گرفته است. امیدوارم دو ملت با این رابطه قدیمی سنگ بنای محکمی را برای روابط بهتر و مفیدتر در آینده خواهند گذاشت. وی ادامه داد: در شرایط جدید، اقتصاد ایران مبتنی بر اقتصاد مردمی و تکیه به ظرفیت های بخش خصوصی جلو می رود و بدین ترتیب درپی همکاری و سرمایه گذاری های مشترک پایدار و دراز مدت با کشورهای دوست است. در همین رابطه ایران با دسترسی به بازار 400 میلیون نفری منطقه دروازه ورود به کشورهای مشترک المنافع و کشورهای همسایه محسوب می شود. 

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه نگاه به شرق جز اولویت دولت است، گفت: تایلند به عنوان شریک تجاری ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است. چون اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا «آسه‌آن» پنجمین قطب اقتصادی دنیا و تایلند، دومین قدرت اقتصادی آن شناخته می شود که می تواند دروازه ورود کالاهای ایرانی به بازار این منطقه باشد. وی افزود: وجود سابقه روابط دیرینه و ظرفیت های دو کشور، سطح روابط تجاری امروز قابل قبول و رضایت بخش نیست. از طرف دیگر سهم 99 میلیون دلاری ایران از بازار تایلند و سهم 115 میلیون دلاری تایلند از بازار ایران درخور و شایسته حجم بزرگ اقتصاد دو کشور نیست. جلال پور با اشاره به هدف گذاری دو کشور برای رسیدن به حجم تجارت 3 میلیارد دلاری برای هفت سال آینده تصریح کرد: صادرات ایران به تایلند شامل قیر، مشتقات نفتی، پلاستیک، مس و کود شیمیایی و واردات تایلند به ایران تکنولوژی، الکترونیک، سخت افزار و قطعات خودرو است. 

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور با بیان اینکه شناسایی زمینه های جدید در ارتقای همکاری های اقتصادی بین دو کشور مؤثر است، اعلام کرد: کامپیوتر و سخت افزار، مواد غذایی (شکر و برنج)، گردشگری، ساخت هتل و مجتمع‌های گردشگری، حمل ونقل، ترانزیت و برقراری ارتباط بین شرکت های کوچک و متوسط(SME)   را از جمله زمینه‌های همکاری و سرمایه گذاری های مشترک بین دو کشور خواهد بود. وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به اراده دو کشور برای گسترش روابط و فراهم آمدن زیرساخت های لازم برای توسعه روابط تجاری؛ فعالین اقتصادی ایران و تایلند فرصت را برای بهره برداری حداکثری از ظرفیت های دو کشور مغتنم شمارند. 

در ادامه این همایش، «سوویت مائیسن سی» معاون وزیر بازرگانی تایلند، با اشاره به تاریخچه سوابق تجاری ایران و تایلند اظهار داشت: برگزاری این همایش اولین گام و نقطه شروعی برای احیا و ارتقای سطح روابط تجاری بین دو کشور خواهد بود که البته در این میان ارتباط بین دو ملت از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار است. مائیسن سی، گفت: دولت در برقراری روابط تجاری با دیگر کشورها سه اصل مهم بهبود وضعیت و شرایط زندگی انسان ها، حفظ روابط مطلوب تجاری و توسعه همکاری های اقتصادی پایدار را در نظر می‌گیرد. وی با تأکید بر دسترسی تایلند به بازار 600 میلیون نفری منطقه «آسه آن» تصریح کرد: امیدواریم که با توجه به علائق مشترک و تکمیل ظرفیت های اقتصادی دو کشور، همکاری های اقتصادی گسترش یابد. معاون وزیر بازرگانی تایلند ادامه داد: تایلند در زمینه های اتومبیل، الکترونیک، صنایع غذایی، رفاه و خدمات درمانی، مهندسی و طراحی و بازرگانی دیجیتال به نوآوری های جدیدی دست یافته است. وی با بیان اینکه بنگاه های کوچک و متوسط از اولویت های دولت تایلند است، افزود: تقویت این بنگاه ها باعث رقابت بین آن ها، گسترش مشارکت های داخلی و خارجی و در نهایت برقراری ارتباط آن ها با دیگر کشورهای دنیا می شود.

در ادامه «رافنی چیتهام» سفیر تایلند در تهران نیز با تأکید بر گسترش همکاری های اقتصادی دو کشور اعلام کرد: سفارت، آماده فراهم کردن تسهیلات لازم برای فعالین اقتصادی دو کشور است. وی از اعزام یک هیأت بلند پایه تجاری تایلند به سرپرستی معاون نخست وزیر تایلند به ایران در اوایل سال آینده میلادی به ایران خبر داد. «محمدی» سفیر جدید ایران در بانکوک نیز با اشاره به روابط تجاری نه چندان قابل دفاع در سال های اخیر ابراز امیدواری کرد: در شرایط کنونی شاهد فعالیت بهتر و بیشتر بخش خصوصی کشور، احیای جایگاه ایران در عرصه جهانی به عنوان تولیدکننده کالا و ارائه خدمات با تکنولوژی بالا و با کیفیت باشیم. وی ادامه داد: ایران نیاز به جذب سرمایه گذاری خارجی برای اجرای طرح های خود دارد در همین رابطه تنها در زمینه نفت و گاز 220 میلیارد دلار و در زمینه گردشگری بیش از 900 پروژه شامل آموزش نیروی انسانی و تاسیس هتل تخصیص داده است. سفیر ایران در بانکوک افزود: ایران با 15 کشور، همسایه است و این جمعیت 400 میلیون نفری، بازار خوبی برای تولید کالا و ارائه خدمات فنی و مهندسی به تمامی کشورها به شمار می آید و می تواند از پتانسیل های تایلند به عنوان انبار تولیدات پتروشیمی خود استفاده کند.