رئیس اتاق ایران از انجام فعالیت های مطالعاتی در راستای تشکیل شورای عالی مسئولیتهای اجتماعی در اتاق ایران خبر داد و گفت: با وجود ایجاد محدودیت هایی توسط سازمان های نظارتی برای اتاق، این شورا با همکاری جامعه نیکوکاری ابرار شکل میگیرد تا بتوان از این محل اقدامات و مسئولیتهای اجتماعی را با برنامهریزی پیش برد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، صمد حسن زاده، در نشست مشترک هیات رئیسه اتاق ایران با هیات مدیره جامعه نیکوکاری ابرار به میزبانی اتاق کرمان، افزود: اتاق همواره به دنبال موضوعاتی است که هم در مسائل اقتصادی پیش رود و هم اینکه در مسئولیتهای اجتماعی بتواند تکلیف خود را انجام دهد. وی اقدامات ارزشمند جامعه نیکوکاری ابرار را سرمایهای برای کشور دانست و اظهار کرد: توسعه و ارتقای جایگاه آموزشی از مسائل مهم و جزو اولویتهای ابرار بوده که افتخارآمیز و شایسته قدردانی است.
حسن زاده، تصریح کرد: اقدامات بزرگی در احداث مدارس و در حوزه بهداشت و درمان، ساخت بیمارستانها و درمانگاهها انجام شده که در تاریخ کشور و در دل مردم به عنوان خدمات بزرگ ثبت شده است. رئیس اتاق ایران افزود: جامعه نیکوکاری ابرار از بزرگترین مراکزی است که به واسطه خدمات انجام شده، در بین مردم جایگاه والایی دارد و قدردان این خدمات هستیم.
وی با بیان اینکه تمام اصول و رویهای که در دورههای مختلف در راستای برنامهریزی برای کارهای اتاق انجام شده در جایگاه خود ارزشمند بوده، گفت: این خدمات برای جامعه اقتصادی مهم است و تلاش ما در هیات رئیسه در راستای صیانت از این ارزشها و اجرای برنامههایی برای توسعه اقتصاد کشور و انجام مسئولیتهای اجتماعی است. حسن زاده، در بخشی از سخنان خود همچنین از فعالیتهای ارزشمند سیدمهدی طبیبزاده، رئیس اتاق کرمان در راستای توسعه مسائل اقتصادی و توسعه استان و همچنین نظرات و پیشنهادات سازنده و تاثیرگذار ایشان در جلسات اتاق ایران قدردانی کرد.
ساز و کار ورود اتاق بازرگانی به موضوعات مختلف اجتماعی ایجاد شود
رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست با اشاره به آغاز نهضت مدرسهسازی در استان از اتاق کرمان گفت: همچنین ساخت اولین مدارس در مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان و مناطق زلزلهزده ثلاث باباجانی کرمانشاه و پشتیبانی های ارزشمند فعالان اقتصادی از بخش بهداشت و درمان استان در دوران کرونا، از سایر اقدامات اجتماعی اتاق کرمان بوده است. سیدمهدی طبیب زاده افزود: اتاق به عنوان امین فعالان اقتصادی فعالیتهای مهمی انجام میدهد و امیدواریم ساز و کاری ایجاد شود که این نهاد بتواند به چنین موضوعات اجتماعی ورود کند و اگر محدودیتها و مسائل دستگاههای نظارتی رفع شود، میتوان نهضتی در این زمینه ایجاد کرد.
جامعه نیکوکاری ابرار توانمندسازی را در دستور کار دارد
در ادامه این نشست رئیس هیات مدیره جامعه نیکوکاری ابرار با بیان اینکه تشکیل جامعه نیکوکاری ابرار در کنار اتاق به این دلیل بود تا نشان دهد مجموعه فعالان اقتصادی علاوه بر مفهوم توسعه، بار اصلی کار خیر را نیز به دوش میکشند، گفت: لازم بود این کارهای خیر به صورت نمادین نشان داده شود. محمد نهاوندیان افزود: جامعه نیکوکاری ابرار به جای صدقه دادن، توان افزایی را در اولویت کارهای خود قرار داده و در واقع “ابرار” خلاصه عبارت”اتاق بازرگانی رویکرد احسان برای رشد است”.
وی با تأکید بر اینکه فعالیتهای ابرار نباید جای کار خیر افراد را بگیرد، ادامه داد: امیدواریم این سفر آغاز ایجاد سینرژی بین فعالان اقتصادی باشد و همچنین همافزایی و هماهنگی برای فعالیت های توسعه ای و توان افزایی در زمینه انجام کار خیر افزایش یابد. رئیس اسبق اتاق ایران، با اشاره به روی کارآمدن دولت جدید تصریح کرد: امیدواریم مفهوم کار خیر و تسهیل امور مربوط به این فعالیت ها در دستور کار دولت قرار بگیرد و اتاق می تواند در نهادینه کردن مفهوم خیر نقش مهمی داشته باشد.
نهاوندیان، بر انجام کارهای خیر در کنار پرداختن به مفاهیم اقتصاد و توسعه، تأکید کرد و افزود: اقتصادهای پیشرو دنیا هر چه جلوتر میروند به مفاهیم خیرخواهانه نیز توجه بیشتری دارند و موفقترین شرکتهای سرمایهگذاری امروز شرکتهایی هستند که جمعخواهیهای بیشتری داشته و به مفاهیمی فراتر از سود سهامداران توجه میکنند.
وی کامل شدن کارنامه درخشان اتاق برای خدمت به اقتصاد و ایران را مبتنی بر فراتر اندیشیدن فعالان اقتصادی دانست و گفت: بودن نهادی مانند ابرار در کنار اتاق به این امر کمک میکند. رئیس هیات مدیره جامعه نیکوکاری ابرار در پایان با بیان اینکه استان کرمان شخصیتهای صاحب سرمایه روحی و خودساخته بسیاری دارد، تصریح کرد: این سفر به نوعی قدردانی از تلاشهای شایسته برای توسعه کرمان و امور خیریه است.
اتاق همواره از پایههای کار خیر است
عضو هیات مدیره جامعه نیکوکاری ابرار نیز در این نشست به بیان خاطراتی از پایهگذاری ابرار پرداخت و گفت: تاکنون کارهای بزرگی از سوی جامعه نیکوکاری ابرار شکل گرفته اما برای رسیدن به آنچه که هدف گذاری شده، فاصله داریم. محسن جلال پور، افزود: جامعه نیکوکاری ابرار از مجموعههایی است که میتواند ظرفیتهای توانمندسازی مجموعههای اقتصادی را کنار یکدیگر قرار داده و همافزایی ایجاد کند.
رئیس اسبق اتاق ایران و رئیس سابق اتاق کرمان، با بیان اینکه ابرار سرمایه بزرگی است که اگر از آن استفاده شود، ظرفیت عظیمی برای کشور و بخش خصوصی ایجاد میشود، اظهار کرد: در بیش از دو دهه گذشته هر کجا کار خیری انجام شده یکی از پایههای آن اتاق بوده است. وی تصریح کرد: سرمایه ابرار سهمیه آن از پول اتاق نیست بلکه رؤسای پیشین اتاق ایران و روسای اتاق های سراسر کشور، سرمایه اصلی آن هستند که امیدواریم در دوره فعلی نیز، ابرار و اتاق همدل و همراه یکدیگر پیش روند.
گفتنی است در این نشست هیات رئیسه جامعه نیکوکاری ابرار به بیان برنامههای شش ماه آینده این مجموعه و همچنین پیشنهاداتی برای ارتباط بهتر اتاق و جامعه نیکوکاری ابرار، آگاهیبخشی اقدامات خیرخواهانه اتاق به مردم و ارتباط بهتر با استانها پرداختند.
همچنین مقرر شد، شورای مسئولیت اجتماعی اتاق تا نیمه مهرماه فعال شود و ابرار به عنوان دبیرخانه شورا، پیشبرد کار را برعهده بگیرد؛ ابرار با رؤسای اتاقها، کمیسیونها و تشکلها در خصوص برنامههای مسئولیت اجتماعی هماندیشی و اطلاعرسانی کند؛ ابرار با همکاری اتاق ایران و شهرستانها اطلاعرسانی، آگاهسازی و تشویق بخش خصوصی آموزشهای csr و مسئولیتهای اجتماعی را دستور کار قرار دهد؛ اتاق و ابرار بهبود فضای حقوقی برای نهادهای خیریه و تحقق مسئولیتهای اجتماعی شرکتها را با کمک دولت چهاردهم پیگیری کند، اتاق ایران و ابرار برای فعالسازی اتاقهای استانها با محوریت و همافزایی بنگاههای اقتصادی استانی برنامهریزی کند.