EN

رئیس اتاق کرمان: اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار پیگیری می شود

 

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه رسالت اصلی اتاق کمک به رونق، توسعه و بهبود محیط کسب و کار است، گفت: خود را موظف می‌دانیم که برای اجرای قانون بهبود محیط کسب و کار تلاش و ساختاری برای آن تعریف کنیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده، در نشست هیات نمایندگان اتاق کرمان با هیات رئیسه اتاق ایران و هیات مدیره جامعه نیکوکاری ابرار، با بیان اینکه یک اتاق قدرتمند می‌تواند قانون بهبود فضای کسب و کار را به مرحله اجرا برساند، افزود: چارچوب کار ما ارتقای جایگاه اتاق به‌عنوان یک نهاد تأثیرگذار است تا بتواند به رسالت اصلی خود عمل کند.

وی افزود: اتاق باید در مجامع مختلف حرف حساب بزند و این کار را به پشتوانه اندیشکده‌ها و مراکز پژوهشی انجام می‌دهیم تا حرف متفاوتی در سطح استان داشته باشیم؛ اتاقی می‌تواند اینگونه حرف بزند که از لحاظ ساختار داخلی نیز قدرتمند باشد به همین دلیل سعی کردیم ساختار داخلی اتاق را نیز تقویت کنیم.
طبیب زاده، تشکل‌ها را از جمله قدرت‌های چانه‌زنی اتاق برشمرد و تصریح کرد: قدرت تشکل‌گرایی را یک استراتژی جدی می‌دانیم و اگر می‌خواهیم حرف حساب خود را در راستای بهبود فضای کسب و کار و خدمت به اعضا به کار بگیریم باید تشکل‌ها را مورد توجه قرار دهیم زیرا شاکله اصلی ما اتاق مجهز به علم و دانش، کارشناسی، تقویت شده و با قدرت چانه‌زنی بالای تشکل‌هاست. وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارشی از عملکرد اتاق در دوره دهم پرداخت و گفت: استراتژی اتاق در دوره جدید این بوده که ذینفعان (اعضا، اتاق، قوای سه‌گانه و بنگاه‌های اقتصادی) را تعریف کردیم که تمرکز ویژه بر روی اعضاست و همچنین چشم‌اندازی تعریف شد تا اتاق راهبر فکری اقتصادی استان شود و در حال حاضر به این چشم‌انداز رسیده‌ایم.

رئیس اتاق کرمان در ادامه به دستاوردهای اتاق کرمان نیز اشاره کرد و افزود: انتخاب اتاق کرمان در جشنواره شهید رجایی به عنوان دستگاه برتر، تشکیل منظم جلسات شورای گفت‌وگو، برگزاری همایش کرمان آیدکس، برقراری پرواز فلای دبی به کرمان، مطرح شدن اصلاح شیوه‌های حکمرانی در استان در راستای ارتقای شاخص‌های توسعه یافتگی، ارزیابی واحدهای صنعتی برای قرار دادن آنها در صنعت نسل چهارم، برگزاری دوره آموزشی بازرگانان نسل فردا در راستای پرورش استعدادهای تجاری و کارآفرینی، امضای تفاهمنامه همکاری با شرکت بنیان دانش و خرد مبین با هدف عدالت آموزشی، مهارت‌آموزی در راستای بهبود فضای کسب و کار و امضای تفاهمنامه‌ای با دانشگاه ملی مهارت، تشکیل کار گروه مشترک با دادگستری کرمان برای حل مشکلات فعالان اقتصادی، راه‌اندازی مرکز کسب و کار، راه‌اندازی اندیشکده تدبیر انرژی اتاق کرمان، انتشار نشریه سپهر اقتصاد و آموزش بیش از ۱۰۰ نفر برای حضور در روستاها و کمک به روستاییان به عنوان بخش مهمی از فعالان اقتصاد استان، از جمله این دستاوردهاست.

طبیب‌زاده همچنین خاطرنشان کرد: امروز با حضور هیات‌ رئیسه اتاق ایران و چهار رئیس اتاق ایران در ادوار مختلف و در واقع 20 سال تجربه اتاق ایران در کرمان روز پر افتخاری برای استان و اتاق کرمان است که امیدواریم از این تجربه گرانقدر برای کمک به اصلاح مسیر خود استفاده کنیم تا به اتاقی پیشتاز تبدیل شویم.

وی با اشاره به اینکه اتاق کرمان به عنوان نهادی تأثیرگذار در کرمان و کشور مطرح و حفظ این جایگاه بسیار سخت است، افزود: در اتاق کرمان زمان مطرح نیست و همه پای کار می‌آیند و از هیات نمایندگان که صمیمانه، فعالانه و برادرانه شبانه‌روزی کمک می‌کنند وهمچنین پرسنل اتاق سپاسگزارم.

 تدوین برنامه مدون اتاق ایران ضروری است

در ادامه این نشست رئیس اتاق ایران بیان کرد: اتاق باید بیشتر از این در کنار فعالان اقتصادی باشد، اتاق ایران حتماً باید برنامه مدونی داشته باشد، چهار اولویت مشکلات بخش خصوصی را مشخص و راه‌حل‌های آنها را نیز اعلام کند که در مرکز پژوهش‌ها در حال بررسی این موضوع هستیم و اتاق کرمان نیز با توانمندی‌های خود می‌تواند این مسائل را بررسی کند. صمد حسن‌زاده، با اشاره به شرایط سختی که برای فعالان اقتصادی وجود دارد و با ابراز امیدواری برای حل این مشکلات از سوی دولت چهاردهم، خاطرنشان کرد: البته اتاق همواره در مسائل مربوطه نهایت تلاش را انجام می‌داد اما به دلیل شرایط، آن انتظاراتی که بخش خصوصی و اقتصاد کشور داشت، محقق نشد.

وی ادامه داد: جلسات متعددی با وزرای صنعت، اقتصاد، کار، کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و تلاش کردیم آشنایی بیشتری شکل بگیرد و همچنین ارتباطاتی نیز با دفتر ریاست جمهوری انجام شده و در اولین فرصت نشستی برگزار می‌شود.رئیس اتاق ایران ضمن قدردانی از اقدامات بسیار خوب انجام شده در اتاق کرمان مانند همایش کرمان آیدکس، اظهار کرد: از اقدامات انجام شده در کرمان به ویژه در حوزه‌های آموزشی و ارتباط با مردم و حاکمیت درس گرفتیم.

وی افزود: شناسنامه اتاق یک ویترین در ذهن مردم است که به خوبی نشان داده شده و امیدواریم در آینده در راستای توسعه، توفیقات بیشتری به دست آورد و از تجربیات و رهنمودهای اتاق کرمان، در سایر اتاق‌ها و اتاق ایران استفاده شود.

 اتاق کرمان در انجام کارهای خیر پیشتاز است

محسن جلال‌پور، عضو هیات مدیره جامعه نیکوکاری ابرار نیز در این نشست با بیان اینکه اتاق کرمان در بُعد کار خیر از بُعد کار اقتصادی جلوتر است، گفت: همه کسانی که در کرمان هستند یک پایه کار خیر بودند و اتاق کرمان در حوزه آموزشی، فرهنگی، بهداشت و درمان و… کم نگذاشته‌ و جلوتر از اقتصاد به امور اجتماعی کارهای خیر پرداخته که اقدامی افتخارآمیز است و از اعضا، پرسنل اتاق و فعالان اقتصادی که در این راه پیشگام هستند، تشکر می‌کنم.

 مانیفست اتاق در حوزه‌های مختلف تدوین شود

عضو هیات رئیسه اتاق کرمان نیز در این نشست با تأ‌کید بر مشخص شدن اولویت‌های اقتصادی از سوی اتاق بازرگانی و درخواست آنها از دولت، بیان کرد: مسائل و مشکلات بسیاری در کشور وجود دارد اما اتاق می‌تواند چهار موضوع اساسی را جمع‌آوری و مشخص کرده و آنها را به رئیس جمهور و وزرای اقتصادی اعلام کند. عباس جبالبارزی، افزود: اتاق کرمان این جمع‌بندی را انجام داده، برای کمک در همه زمینه‌ها آماده است و همچنین اتاق باید پیشنهاد مشخصی برای حل این مشکلات ارائه و آنها را پیگیری کند.

وی با بیان اینکه اتاق امروز مانیفست مشخصی برای اقتصاد، صنعت، معدن و کشاورزی ندارد، افزود: اتاق بازرگانی براساس برنامه هفتم توسعه، سند چشم‌انداز و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید مانیفست خود را تدوین کند و این کتابچه منتشر شود زیرا به یک صدایی اتاق و قضاوت بهتر دیگران در مورد اتاق کمک می‌کند.جالبارزی، به مرکز کسب و کار اتاق کرمان اشاره کرد و گفت: بنگاه‌های کوچک و متوسط در کشور مغفول مانده‌اند به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که مرکز کسب و کار راه‌اندازی شود تا مشکلات جاری و روزمره این بنگاه‌ها را حل کند و این مرکز در کرمان با ساختاری مشخص راه‌اندازی شده که موضوعات را از ابتدا تا پایان پیگیری می‌کند و به نتیجه می‌رساند.

عضو هیات رئیسه اتاق کرمان ادامه داد: از ابتدای سال ۹۸ تاکنون هزار و ۳۹۱ پرونده در واحد کسب و کار مطرح شده که ۳۵ درصد مشکلات بانکی، ۱۳ درصد حقوقی، ۱۴ درصد بیمه، ۱۳ درصد مالیاتی، ۲۰ درصد تعارضات بین دستگاهی، ۲ درصد کار و امور اجتماعی و ۲ درصد سایر موارد بوده که این خدمات به صورت رایگان و ۴۰ درصد از این خدمات به اعضای اتاق و ۶۰ درصد به سایرین ارائه شده است.

 برنامه اتاق در راستای توانمندسازی بخش خصوصی ارائه شود

نایب رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست بر ارائه برنامه مشخص از سوی اتاق برای توانمندسازی بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: توسعه بخش خصوصی در فرامین رهبری و شعارهای سال بسیار مورد تاکید است و امیدواریم بخش حمایت از سرمایه‌گذاری در اتاق ایجاد شود تا فعالان بخش خصوصی حمایت شوند. حمید عزت‌آبای‌پور، افزود: ارتباط با فعالان اقتصادی بسیار تاثیرگذار است و پیشنهاد می‌شود به اتکای توانمندی‌های اتاق‌های استانی، برنامه‌های مشترکی با اتاق‌ها برگزار شود و در اتاق کرمان نیز آماده همکاری بیشتر با اتاق ایران هستیم.

گفتنی است در این نشست سایر اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در راستای حمایت از صادرکنندگان پسته و خرما و حل مشکلات این بخش، فراهم کردن زیرساخت‌ها برای صنعتگران و کشاورزان، ارتباط خوب اتاق با نهاد ریاست جمهوری، پیگیری رفع تصمیمات غیرعلمی که آثار مخربی بر اقتصاد دارد، اصلاح مسائل مربوط به تعهدات ارزی و اعلام جزئیات ارزیابی اتاق‌ها پرداختند.