EN

رئیس اتاق کرمان: اراده جدی برای توسعه روابط تجاری استان با کشور چین وجود دارد

 

رئیس اتاق کرمان گفت: اراده جدی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشور چین وجود دارد و کرمان می‌تواند در این خصوص به عنوان پایلوت و یک الگو برای سایر استان ها مطرح شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست مجازی بررسی همکاری های اقتصادی ایران و چین با حضور رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین و جمعی از فعالان اقتصادی استان، با بیان این مطلب، بر استفاده از ظرفیت‌های موجود برای افزایش مبادلات تجاری تاکید و تصریح کرد: استان کرمان در زمینه جذب سرمایه از چین به ویژه در حوزه معادن و صنایع وابسته و نیز صنعت خودرو در کشور پیشتاز است و در بخش صادرات غیرنفتی به چین رتبه نخست کشور را دارد.

طبیب‌زاده، افزود: در حال حاضر صادرات استان کرمان به چین ۳۸۸ میلیون دلار است که عمده آن شامل پسته و مغز پسته می‌شود اما این ظرفیت وجود دارد تا با صادرات محصولاتی مانند خرما و فرآورده های فولادی این عدد دو برابر شود. وی در ادامه از کاهش واردات قطعات خودروهای چینی به کرمان به دلیل عدم فعالیت شرکت‌های خودروساز “بی وای دی” و “جیلی” به دلیل تحریم ها خبر داد و اظهار کرد: در سال ۹۹ میزان واردات قطعات نسبت به سال ۹۷ به نصف کاهش یافته است.

رئیس اتاق کرمان در ادامه با اشاره به برنامه‌های بلند مدت استان کرمان برای سرمایه گذاری در تولید 2 هزار مگاوات انرژی خورشیدی، توسعه صنایع فرآوری، انجام طرح‌های انتقال آب و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی، تصریح کرد: تنها در ۱۰ درصد از معادن استان کرمان اکتشافات انجام شده و فرصت مناسبی برای همکاری چین در این زمینه وجود دارد.

در ادامه این نشست رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، هدف از فعالیت این اتاق را افزایش سرمایه گذاری چینی ها در ایران و همچنین توسعه صادرات غیرنفتی ایران بیان کرد. محمدرضا حریری، اظهار کرد: ظرفیت‌های استان کرمان در کشور بی نظیر است و با توجه به پیش بینی ها مبنی بر سبک شدن تحریم‌ها، به دنبال راه‌اندازی مجدد دفتر اتاق مشترک در چین و در کنار آن راه اندازی نمایشگاه دائمی برای عرضه محصولات کشورمان هستیم و در این بین استان کرمان می‌تواند جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص دهد.

وی تصریح کرد: در بحث صادرات غیرنفتی تمرکز بر افزایش ۵۰ درصدی صادرات محصولات فعلی در یک دوره ۵ ساله و نیز افزودن اقلام جدید برای صادرات به کشور چین همچون پوشاک، کفش، شیرینی، شکلات و صنایع پلیمری داریم. حریری، خاطرنشان کرد: در تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین، ۸۵ میلیارد دلار سهم تجارت حوزه معادن دیده شده و استان کرمان می‌تواند نقش پررنگی در این بخش داشته باشد.

وی بیان کرد: با توجه به توسعه ساخت خودروهای برقی و وجود زیرساخت های لازم در استان کرمان، بایستی این فرصت را قدر دانست. حریری، وجود تحریم‌ها را یک سد بزرگ پیش‌روی معاملات دو کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: با استقرار دولت جدید زمینه برای توسعه همکاری‌های تجاری با کشور چین به عنوان دومین اقتصاد برتر دنیا بیش از گذشته فراهم شود.

گفتنی است جمعی از فعالان اقتصادی در این نشست پرسش های خود را در زمینه توسعه تجارت با چین مطرح و پاسخ های لازم را دریافت کردند.