رئیس اتاق کرمان گفت: استان 70 شرکت دانش بنیان دارد که در مقابل 8 هزار شرکت دانش بنیان کشور سهم کمتر از یک درصدی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در کارگاه آموزشی ترویجی اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان با حضور مدیران و نمایندگان بنگاه های اقتصادی و شرکت های دانش بنیان افزود: اگر چه کیفیت فعالیت شرکت های دانش بنیان استان قابل قبول است اما با توجه به وجود دانشجویان توانمند و دو هزار واحد صنعتی و بنگاه تولیدی و اقتصادی در استان، تعداد کم این شرکت ها نقطه ضعف اساسی ماست.
وی با اشاره به اینکه اتاق کرمان همواره بر فعالیت های دانش بنیان تاکید داشته و دارد، بیان کرد: در این زمینه انجمن شرکت های دانش بنیان تشکیل، سند توسعه دانش بنیان استان تدوین، نشست های شورای گفت و گو با موضوعات دانش بنیان برگزار و برای اجرای اکوسیستم دانش بنیان در استان برنامه ریزی شده است تا بتوان اقتصاد مبتنی بر منابع تجدیدپذیر استان را به اقتصاد مبتنی بر منابع دانش محور سوق دهیم.
طبیب زاده، تصریح کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان فرصت بسیار خوبی است و باید هر چه سریعتر در استان از آن استفاده کرد، زیرا ممکن است این حمایت ها به دلیل محدودیت های موجود در منابع دولتی مالیاتی، از دست برود. رئیس اتاق کرمان گفت: پیشنهاد می شود این قانون در احکام برنامه هفتم توسعه گنجانده شود تا نتوان براحتی آن را تغییر داد و برای تغییر آن به دو سوم آرای مجلس نیاز داشته باشد.
وی از حمایت و پشتیبانی استانداری کرمان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و بنگاه های بزرگ استان برای فعالیت بیشتر در این حوزه خبر داد و افزود: دبیرخانه مشترک بین انجمن دانش بنیان اتاق و شرکت ملی صنایع مس ایران بزودی برای استفاده هر چه بیشتر از این قانون شکل می گیرد. طبیب زاده، در پایان سخنان خود نظارت بر اجرای این قانون مهم و تاثیرگذار در فعالیت های دانش بنیان استان و کشور را درخواست کرد.
فرصت طلایی استفاده از قانون جهش تولید دانش بنیان از دست نرود
در ادامه نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست گفت: یکی از بهترین قوانینی که در مجلس شورای اسلامی مصوب شده و متاسفانه مانند بسیاری از قوانین کتابچه شده و در قفسه ها خاک می خورد، قانون جهش تولید دانش بنیان است. شهباز حسن پور، با اشاره به اینکه در استان کمتر به استفاده از این قانون پرداخته شده است، افزود: اتاق کرمان به عنوان یکی از 5 اتاق برتر کشور که در استان و در سطح ملی عملکرد خوبی داشته و دارد، می تواند با برنامه ریزی برای توسعه فعالیت های دانش بنیان، از این فرصت طلایی استفاده کند.
وی ادامه داد: دولت و به ویژه وزارت اقتصاد مخالف این قانون بودند و ممکن است در احکام برنامه هفتم نیز حذف شود، پس باید تا زمان در اختیار داریم برای توسعه استان از آن استفاده کنیم.
صنایع مس از شرکت های دانش بنیان برای همکاری در پروژه ها استقبال می کند
در ادامه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اقتصاد دانش بنیان و دانایی محور را یکی از مولفه های اصلی قدرت در جهان عنوان کرد و گفت: صنایع مس سالانه از مس کاتد تا فرآوری، هر تن 9 هزار دلار صادرات دارد در حالی که شرکت های دانش بنیان در این حوزه تا 50 هزار دلار نیز ارزش افزوده ایجاد کرده اند. علی رستمی افزود: شرکت مس سالانه 300 هزار تن تولید مس کاتد دارد که نیمی از آن صادرات می شود که در حال حاضر با در دست اجرا بودن واگذاری دو میلیارد و 500 میلیون دلار پروژه به پیمانکاران، قصد داریم تولید مس کاتد را طی حداکثر 5 سال آینده به یک میلیون تن برسانیم.
وی ادامه داد: از پیشنهادات شرکت های دانش بنیان برای مشارکت در پروژه ها به هر میزان مدنظر آنها با هدف تولید محصول ارزشمندتر و ایجاد ارزش افزوده بالاتر استقبال می کنیم. رستمی، با اشاره به قانون بسیار مترقی جهش تولید دانش بنیان اظهار کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران سالانه 7 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت می کند که می تواند در حداقل 10 درصد این مبلغ با شرکت های دانش بنیان همکاری کند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اینکه مدیریت فناوری، دانش بنیان و ساخت داخل را در مجموعه شرکت ملی مس ایجاد کرده ایم، خطاب به شرکت های دانش بنیان بیان کرد: کمک کنید که از واردات بی نیاز شویم و خام فروشی کمتری داشته باشیم. وی ادامه داد: برای تحقیقات در این حوزه نیز 800 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته ایم و ریسک کار را پذیرفته ایم.
رستمی، از کشف معدن سریدون حاوی مواد ارزشمند معدنی و همچنین مواد پیشرفته و کمیاب در باطله های معادن سرچشمه و میدوک خبر داد و افزود: در سنگ های قیمتی و معادن طلا و نقره که در استان معادن خوبی وجود دارد می توان با کامل کردن چرخه آن و بازارسازی، کرمان را به قطب طلا و نقره کشور تبدیل کرد تا جذب توریست استان نیز افزایش یابد.
گفتنی است در این کارگاه آموزشی ابوالفضل باقری، مدیرکل هماهنگی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مهدی کرامتی، سرپرست دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش بنیان به ارائه توضیحاتی تخصصی در مورد این قانون پرداختند. در نظر گرفتن حمایت هایی در زمینه اعتبار مالیاتی، حمایت از شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان، حمایت از سرمایه گذاری کردن بنگاه های اقتصادی در پروژه های دانش بنیان و … از جمله موارد مهم ذکر شده در این کارگاه آموزشی بود.