EN

رئیس اتاق کرمان: امکان رشد پنج برابری صادرات استان وجود دارد

رئیس اتاق کرمان گفت: با توجه به ذخایر و ظرفیت های فراوان و نیروی انسانی توانمند در استان، امکان رشد پنج برابری صادرات یعنی از دو میلیارد و 200 میلیون دلار کنونی به 10 میلیارد دلار وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، سیدمهدی طبیب زاده در همایش آشنایی با نظام ارزیابی انطباق اروپایی با حضور فعالان اقتصادی افزود: بیشتر صادرات استان مربوط به محصولات کشاورزی و مواد معدنی خام است که اگر به سمت فرآوری و کالاهای تکنولوژیک حرکت شود حتما به این جهش صادراتی دست خواهیم یافت. وی ادامه داد: یکی از شروط رشد صادرات، انطباق با نظام های ارزیابی است که اگر بخواهیم در بازارهای جهانی حضور فعال و پایدار داشته باشیم باید استانداردها را رعایت کنیم.

طبیب زاده، اظهار کرد: همسایگان ما در اولویت روابط تجاری با ایران قرار دارند، اما نباید از بازارهای مطمئن اروپا، شمال آمریکا و شرق آسیا با استانداردهای خاص آنها، غافل شد. رئیس اتاق کرمان از اداره کل استاندارد استان برای همکاری با اتاق کرمان در زمینه ارائه آموزش های مورد نیاز فعالان اقتصادی، قدردانی کرد و گفت: اتاق کرمان معتقد است که توسعه صادرات با نظام های ارزیابی و با در نظر گرفتن سلیقه مشتری محقق خواهد شد. وی بیان کرد: تنوع بخشی، افزایش کیفیت و استفاده از تکنولوژی در کالاها و آشنایی با این نظام ها امکان ورود به بازارها را بیشتر فراهم می کند.

در ادامه این همایش مدیرکل استاندارد استان کرمان نیز گفت: یکی از چهار فعالیت اصلی سازمان استاندارد ارزیابی انطباق است و اگر ضوابط استاندارد و به کارگیری آن در تولید و خدمات وجود نداشته باشد علاوه بر از دست دادن بازار داخلی، بازار خارجی را نیز از دست می دهیم. اسماعیل عاقلی، اظهار کرد: مهمتر از همه حفظ و تداوم بازار هدف است که رعایت الزامات و خواسته های مشتری در داخل و خارج به این مهم کمک می کند. وی خاطرنشان کرد: در گذشته به دلیل کیفیت نامناسب و در نظر نگرفتن استانداردها به ازای هر مشتری ناراضی، 10 نفر از مشتریان از دست می رفت اما اکنون هزاران مشتری را از چرخه مشتریان خود خارج می کند و بازارها از دست می رود.

گفتنی است در پایان این همایش”پرویز درویش” مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد ایران به ارائه مباحث تخصصی در حوزه نظام ارزیابی انطباق اروپایی پرداخت.