EN

رئیس اتاق کرمان: انرژی؛ پاشنه آشیل اقتصاد کشور است

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه انرژی؛ پاشنه آشیل اقتصاد کشور است، گفت: در حال حاضر 86 میلیارد دلار یارانه انرژی در کشور پرداخت می شود و به همین دلیل هر سوء مدیریتی در چارچوب یارانه انرژی پوشیده است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در شصت و ششمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، افزود: آینده انرژی مبتنی بر سوخت های فسیلی مبهم است و باید به فکر تولید انرژی‌های خورشیدی باشیم. وی با اشاره به اینکه با اراده جدی مسئولان می توان تولید 2 هزار مگاوات انرژی خورشیدی را  تحقق بخشید، اظهار کرد: وزیر نیرو پیشنهاد تولید 10 هزار مگاوات انرژی خورشیدی را مطرح کرده که اتاق کرمان طرحی را برای چگونگی تحقق این موضوع مهم آماده کرده است.

رئیس اتاق کرمان، با بیان اینکه برق استان از طریق نیروگاه های سیکل ترکیبی تامین می شود، تاکید کرد: اگر نتوانیم زیرساخت های خود را از مسیر مناسب تامین کنیم، در مسیر توسعه با مشکل مواجه می شویم. طبیب‌زاده بیان کرد: در حال حاضر اتاق کرمان به ظرفیتی تبدیل شده که کمک و همکاری همه متخصصان و تشکل ها را دارد و مسئولان می توانند برای اصلاح ساختار حکمرانی اقتصاد انرژی بر روی اتاق کرمان حساب کنند.

تولید 400 مگاوات برق از نیروگاههای خورشیدی واحدهای صنعتی

در ادامه این نشست دبیر انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر (ساتکا) به تاسیس این انجمن در اتاق ایران با مشارکت 200 شرکت سازنده تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر، تامین کننده تجهیزات و همچنین شرکت های فعال در حوزه خدمات انرژی های تجدیدپذیر شامل مشاوران و پیمانکاران اشاره کرد و گفت: در دنیا نیروگاه های خورشیدی خانگی ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه دارند، چنانکه در آلمان حدود 2 میلیون نیروگاه خورشیدی خانگی و صنعتی کوچک مقیاس (کمتر از 500 کیلووات) وجود دارد و ما نیز باید از این فرصت استفاده کنیم.

محمدحسن غفوری تصریح کرد: استان کرمان می تواند طی 4 سال 100 هزار نیروگاه خورشیدی خانگی با ظرفیت متوسط 5 کیلووات و مجموع ظرفیت 500 مگاوات را راه اندازی کند. وی ادامه داد: اگر هر یک از 2 هزار واحد صنعتی واقع در شهرک های صنعتی استان کرمان، 200 کیلووات نیروگاه خورشیدی نصب کنند، 400 مگاوات نیروگاه خورشیدی روی سقف صنایع در شهرک های صنعتی استان نصب خواهند شد.

دبیر انجمن ساتکا به مصوبه هیات وزیران در خصوص تامین 20 درصد از برق مصرفی از انرژی های تجدیدپذیر اشاره و بیان کرد: در صورت اجرایی شدن آن، حداقل 100 مگاوات ظرفیت خورشیدی برای ادارات استان قابل اجرا خواهد بود.

بیگانه بودن بدنه وزارت نیرو با تصمیمات معادل سازی

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در طول ماههای گذشته هزینه بسیار سنگینی به اقتصاد کشور به دلیل بی تدبیری در عدم توازن تولید و مصرف برق وارد شده که اگر یک دهم آن را صرف انرژی های تجدیدپذیر می کردیم، هزینه ها کاهش می یافت. محمدرضا پورابراهیمی، با تاکید بر برخی مسائل و مدیریت ها در حوزه انرژی و انتقاد از نبود مدیریت اقتصاد انرژی در وزارت نیرو افزود: در برق مصرفی کولرهای آبی کشور، 6 هزار مگاوات قابل کنترل کردن است که فقط نیاز به تصمیم و راهبرد دارد که بدنه وزارت نیرو با تصمیمات معادل سازی بیگانه هستند.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه بزودی بزرگترین شهرک تولید تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر برای اولین بار در کشور در استان کرمان راه اندازی می شود، تصریح کرد: حدود 7 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری مستقیم در استان کرمان در حال انجام است، مجوزهای آن صادر شده و فرایند تولید انرژی از ماه های آینده آغاز می شود. پورابراهیمی، با بیان اینکه در دولت سیزدهم وارد دوره‌ جدیدی در تولید انرژی تجدید پذیر می‌شویم گفت: سال ۱۴۰۱ را دوره آغاز تحول در حوزه برق نامگذاری می کنیم و در این خصوص ظرفیت استان کرمان بسیار مناسب است.

عدم محدودیت در واگذاری زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی

استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه بهتر است جلوی اشتباهات گرفته شود، گفت: مشکل ما در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، سرمایه گذاری نیست و در استان برای واگذاری زمین و حمایت از سرمایه گذاری در این حوزه هیچ محدودیتی نداریم. علی زینی وند، افزود: با توجه به استقبال خوب از حوزه انرژی خورشیدی در سال 96، اگر مسائل مربوط به تحریم ها پیش نیامده بود امروز از هدفگذاری های تعیین شده در برنامه های کلان کشور جلوتر بودیم.

وی سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر را سرمایه گذاری جذاب دانست و اظهار کرد: هدف‌گذاری تولید دو هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی یک هدف‌گذاری حداقلی است زیرا ظرفیت کرمان با ۳۰۰ روز آفتابی بیش از این اعداد است که ضمن تلاش برای نیروگاه های کوچک باید راه اندازی پنل های خورشیدی در ادارت و منازل خانگی را گسترش دهیم.

گفتنی است در پایان این نشست استاندار کرمان از پیشنهاد انجمن ساتکا برای انتخاب دو شهرک صنعتی در استان برای توسعه نیروگاه های خورشیدی و عدم قطع برق واحدهای صنعتی مجهز به نیروگاه خورشیدی استقبال کرد و مقرر شد نشستی در این خصوص در استانداری کرمان برگزار شود. همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درخواست کرد دو تشکل مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر از طریق اتاق کرمان در کمیته اقتصاد انرژی در کمیسیون اقتصادی شرکت و پیشنهادات خود را به این کمیسیون ارائه کنند.

در این نشست برخی مصوبات نشست گذشته شورای گفت و گو در رابطه با واحدهای صنعتی نیمه فعال و راکد بررسی و گزارش داده شد.