رئیس اتاق کرمان بر ایجاد شبکه منسجم ارتباط تجاری کرمان و هند تأکید کرد و گفت: تاکنون این ارتباط بیشتر بهصورت انفرادی بوده اما برای رسیدن به نتیجه مشخص باید شبکه منسجم شکل گیرد و مسیرهای تجاری گذشته با هند احیا شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، در نشست توسعه تجارت استان کرمان با کشور هند با اشاره به وضعیت تجاری ایران و هند و اهمیت حفظ این ارتباط تجاری، افزود: برخی ظرفیت ها از جمله بازار هند، جمعیت زیاد این کشور، اشترکات فرهنگی بسیار با ما، حضور قوی ایرانیان در هند، نزدیکی این کشور به مرزهای شرقی ایران و در حال توسعه بودن شتابان هند، میتوانند فرصت مناسبی برای تجار ایرانی در این بازار فراهم کنند.
وی ادامه داد: همچنین شکل گیری ارتباط قوی شبکهای بین کرمان و هند، موجب شناسایی افراد فعال در این حوزه می شود و توسعه صادرات را در پی خواهد داشت. رئیس اتاق کرمان ادامه داد: از آنجا که ظرفیت های بسیار در هند، فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری و فعالیت تجاری است، پیشنهاد می شود مشکلات داخلی و خارجی ارتباط کرمان و هند احصا و پیگیری، راهکارهای بهبود این ارتباط ارائه و دستورالعمل این نوع ارتباط تدوین و اعلام شود.
طبیب زاده، مهمترین مشکلات داخلی فعالان اقتصادی را موانع قانونی، مسائل انتقال ارز و شرایط دشوار ایفای تعهد ارزی عنوان و اظهار کرد: تعرفه های متفاوت ورود کالا به هند، تحلیل بازارها، جلب مشارکت، بازارسازی و بازاریابی از جمله مسائل خارجی بازرگانان این بازار است که امیدواریم با کمک گرفتن از اتاق بازرگانی مشترک ایران-هند و سفرای دو کشور، بتوان برای رفع این مسائل پیگیری های لازم را انجام داد.
وی تصریح کرد: در گذشته مراودات تجاری بسیار خوبی بین کرمان و هند وجود داشته و بهنظر میرسد کرمان مسیر تجاری مهم برای ارتباط شرق و غرب و توزیع ادویه هند بوده، بهگونه ای که در بازار کرمان، کاروانسرای هندوها و معبد هندوها وجود دارد؛ پس این مسیر تجاری باید احیا شود. رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه ۸۰ درصد از مشکلات تاجران داخلی و تنها ۲۰ درصد مشکلات خارجی است، گفت: اتاق کرمان همواره با پشتوانه تشکل ها و اعضای اتاق، مشکلات فعالان اقتصادی را از مجموعه های مختلف به ویژه وزارت صمت و بانک مرکزی پیگیری میکند و اگر بتوانیم مسائل داخلی را در حوزه های مختلف به ویژه صادرات حل کنیم، دیگر نگران مشکلات خارجی نخواهیم بود.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در استان کرمان که به صورت مجازی از کشور هند در این نشست شرکت داشت، بر شناسایی اتاقهای بازرگانی هند و معرفی آنها تأکید کرد و گفت: در خصوص درخواست مطرح شده در زمینه شناسایی و معرفی بازرگانان این حوزه، در حال حاضر به دلیل اعمال تحریم ها لیستی از صادرکنندگان هند وجود ندارد. آسیه عباسی، با بیان اینکه مشکلات مربوط به صادرات خرما به هند باید مستقیم از طریق انجمن خرما پیگیری شود، افزود: ارسال محصول به صورت فله یا بسته بندی به هند چندان مهم نیست، بلکه در این بازار باید خود محصول و کیفیت آن معرفی شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پرواز تهران-دهلی برقرار است، فعالان اقتصادی و تجار ما میتوانند از این فرصت برای حضور در نمایشگاهها و با هدف معرفی محصولات خود استفاده کنند که نتایج مفیدی برای آنها رقم خواهد خورد.
گفتنی است در این نشست تجار و فعالان اقتصادی کرمان به بیان مهمترین مشکلات و دغدغههای خود پرداختند که ایجاد رقابت مثبت بین تجار ایرانی در هند و ایجاد یک شبکه قوی تجارت، مشخص شدن موضوعات سرمایهگذاری در بخش تکنولوژی و فراهم کردن شرایط برای شرکتهای دانشبنیان، ایجاد بازار فروش سنگ فیروزه کرمان در هند و ساختارمند شدن این تجارت، ارائه راهکاری برای برگشت ارز، تضمین لغو نشدن قراردادها به دلیل تخصیص ارز، اصلاح قوانین تجارت برای حفظ بازارهای تجارت به ویژه تجارت پسته، نیازسنجی بازار هند، ساختارمند شدن توجه به بازرگانی معدن و ماشینآلات معدنی، تهیه بانک جامع اطلاعاتی برای همکاری در حوزه معدن از جمله مسائل مطرح شده بود.