EN

رئیس اتاق کرمان: بازیابی جایگاه واقعی صنایع دستی به اشتغال استان کمک می کند

رئیس اتاق کرمان گفت: صنایع دستی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین بخش های اقتصادی استان، اگر جایگاه و شان واقعی خود را بازیابد می تواند به توسعه و اشتغال کمک کند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست شورای راهبردی شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایع دستی با حضور معاون صنایع ‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و شهردار کرمان افزود: کرمان با یک سوم جاذبه جهانی ثبت شده در کشور و تنوع بسیار صنایع دستی، هنوز در غفلت شناختی به سر می برد که باید در سطح ملی برای معرفی بیشتر کرمان کمک شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه صادرات صنایع دستی از پیمان سپاری ارزی حذف شده، صنایع دستی به عنوان مکمل گردشگری می تواند برای استان و کشور ارز آوری داشته باشد. طبیب زاده، از معاون وزیر درخواست کرد صنایع دستی کرمان را در مراودات فرهنگی و تجاری خود معرفی کنید و در پلتفرم هایی که در اختیار دارید به معرفی بیشتر کرمان بپردازید.

وی افزود: اتاق کرمان، صنایع دستی را به عنوان هویت، فرهنگ و دانش بومی منطقه و هم به دلیل اینکه معیشت تعداد زیادی از مردم را در بردارد، مورد توجه قرار داده و با تشکیل انجمن صنایع دستی استان و برگزاری چندین نشست شورای گفت و گو با موضوع صنایع دستی به مسائل مختلف این حوزه پرداخته است. رئیس اتاق کرمان گفت: سعی شده در تهیه هدایا برای هیات های تجاری از صنایع دستی نفیس کرمان استفاده شود و همچنین درخواست تدوین طرح جامع توسعه صنایع دستی استان را مطرح کرده ایم، اما همه این موارد تاکنون کفایت نکرده است. وی بیان کرد: صنایع دستی به دلیل گران بودنش، مشتریان خاص خود را دارد و اگر باکیفیت تولید شود می توان بستر تبادل صنایع دستی را با کشورهای ثروتمند ایجاد کرد.

صنایع دستی باید کاربردی تهیه شوند

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور گفت: آثار صنایع‌دستی به‌عنوان یک محصول باید باکیفیت، استاندارد، دارای بسته‌بندی مناسب، کاربردی و مطابق سلیقه مردم باشد. مریم جلالی در این نشست با بیان اینکه سند توسعه ملی صنایع‌دستی در حال تدوین است، اظهارکرد: صنایع‌دستی سال‌ها به گفتمان توسعه متصل نبوده و رفته‌رفته به یک کالای موزه‌ای تبدیل شده است.

وی با تاکید بر گسترده تر شدن شبکه فروش و بازاریابی محصولات صنایع دستی افزود: تلاش می‌کنیم با تقویت بخش خصوصی، ارزش آثار صنایع‌دستی را افزایش دهیم و همچنین باید شیوه‌های بازاریابی را بشناسیم. جلالی، حوزه صنایع‌دستی را فرابخشی دانست وگفت: صنایع‌دستی می‌تواند شکاف بین فرهنگ و اقتصاد را بردارد و فاصله بین بخش دولتی و خصوصی را رفع کند.

وی از تلاش برای ایجاد یک شبکه برای اتصال حوزه‌های تولید و فروش صنایع‌دستی خبر داد و افزود:‌ صنایع‌دستی بومی که در یک شهر تولید می‌شود، باید در همه استان‌ها و شهرهای دیگر بازار فروش داشته باشد؛ باید افق دید را در شهرهای ملی صنایع‌دستی، در حد جهانی گسترش دهیم. معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بر حمایت از هنرمندان تأکید کرد و گفت: صنعتگران باید توانمند و بازرگانان باید تشویق شوند.

کمبود منابع مالی مشکل عمده صنایع دستی

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این نشست بیان کرد: عمده مشکلات حوزه صنایع دستی در کشور و استان کرمان ناشی از کمبود منابع مالی است. محمدرضا پورابراهیمی، با اشاره به شهرت صنایع دستی استان کرمان گفت: تلاش می کنیم سهم استان کرمان برای حمایت از صنایع دستی در تسهیلات تبصره ۱۸ و بودجه سال ۱۴۰۲ افزایش یابد. وی افزود: باید بازارهای هدف خارجی برای صادرات محصولات صنایع دستی مشخص، تولید محصولات نیز طبق سلیقه این بازارها انجام و از بستر فضای مجازی برای معرفی محصولات و ظرفیت‌های گردشگری استفاده شود.

پورابراهیمی، تصریح کرد: باید در چرخه تولید صنایع دستی به بخش بازاریابی و فروش توجه ویژه ای کرد و در نمایشگاه های صنایع دستی خارجی محصولات کشور و استان عرضه شود. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تامین منابع مالی، مالیات، بیمه تامین اجتماعی و صادرات از جمله مشکلات حوزه صنایع دستی محسوب می شوند و در مجلس شورای اسلامی آمادگی پشتیبانی برای حمایت از تولید و تسهیل صادرات کالاهای صنایع دستی را داریم.

هر سرمایه گذاری در کرمان، بازگشت سرمایه خوب خواهد داشت

شهردار کرمان در ادامه این نشست، به ظرفیت‌ بالای کرمان برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی اشاره و بیان کرد:‌ هر سرمایه‌گذاری که در کرمان سرمایه‌گذاری کند، بازگشت سرمایه خوبی خواهد داشت.  سعید شعرباف، افزود: در حوزه صنایع‌دستی کرمان، 100 هنرمند و فعال شناخته‌شده ملی داریم که علاوه بر راه‌اندازی بازارچه دائمی صنایع‌دستی در کرمان، بازارچه دیگری نیز راه اندازی خواهد شد.

وی به راه‌اندازی کمپین‌های متعدد تبلیغاتی، معرفی هنرمندان، برگزاری مراسم بزرگداشت برای هنرمندان و راه‌اندازی شش نمایشگاه صنایع‌دستی با همیاری دیگر مسئولان این حوزه، اشاره کرد و گفت: ‌ راه‌اندازی راسته‌بازار و بازارهای روز تخصصی صنایع‌دستی با محوریت بافت تاریخی که از بازارچه “قلعه‌محمود” آغاز، و در حال گسترش است، و چاپ کتاب‌های متعدد تخصصی با کمک اساتید این حوزه، از دیگر فعالیت‌های شهرداری کرمان بوده است. شهردار کرمان، بر نصب پلاک‌های ماندگار با تلاش برای شناخت بیشتر هنرمندان صنایع‌دستی تأکید کرد و از برگزاری جشنواره‌های متعدد در آینده توسط شهرداری کرمان خبر داد.

شعرباف، به ظرفیت‌ بالای کرمان درحوزه صنایع‌دستی اشاره کرد و خطاب به معاون وزیر میراث فرهنگی، گفت: کرمان، تمام شرایط لازم برای ثبت جهانی در حوزه صنایع‌دستی را دارد و آماده‌ایم هرگونه فعالیتی که برای تسریع و تسهیل این فرایند لازم است، انجام دهیم.