رئیس اتاق کرمان ضمن تبریک هفته جهانی کارآفرینی، گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر نهادها، مجموعهها و افراد مختلف هر یک بر اساس سلیقه و موقعیت شغلی خود، تعریف ویژهای از کارآفرینی دارند، درخواست ما از سازمان ملی کارآفرینی ایران، تعریف مفهوم واحد و استاندارد از کارآفرینی با کمک فعالان این حوزه است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست مجازی هفته جهانی کارآفرینی 2020، افزود: نگرانی و ترس از بیراهه رفتن مسیرها و اهداف مختلف در حوزه کارآفرینی وجود دارد و در این رابطه می توان به مفهوم های خوبی مانند نظامهای کیفیت، کیفیت مدیریت، ایزوها و… اشاره کرد که عدم توجه به آنها در بومیسازی، باعث باقی ماندن تنها نامی از آنهاست. وی در ادامه با بیان اینکه همین نگرانی برای سرنوشت استارتآپها، شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای نوین نیز وجود دارد، بیان کرد: پس از تعریف واحد برای مفهوم کارآفرینی، باید برای رشد آن مراقبت و تلاش لازم صورت گیرد.
طبیب زاده، با اشاره به اینکه در کارآفرینی تک ستاره هایی درخشیدهاند، اما حرکت کلی انجام نشده است، اظهار کرد: از جمله موانع برای رشد کارآفرینی و پرورش کارآفرینان، دگرگونی سیاست های دولت، اعمال سلیقهها، نامناسب بودن فضای کسب و کار، بی ثباتی مدیران، ناامنی روانی و معنوی کارآفرینان و عدم حمایت از آنها، اشکالات در آموزش های کلاسیک و غیرکلاسیک و نگاه سطحی به کارآفرینی در دانشگاه هاست. رئیس اتاق کرمان گفت: کمتر از 10 درصد علاقمندان حوزه کارآفرینی می توانند کسب و کار خود را راهاندازی کنند و حدود 90 درصد باز می مانند که به نظر می رسد شرایط برای رهایی از مشکلات و قید و بندها فراهم است.
وی ادامه داد: دولت قصد کمک دارد، قوه قضائیه برای حمایت از تولید و کارآفرینی سیاست هایی ارائه داده و در حال انجام است و مجلس نیز در صورت تقاضای بخش خصوصی همراهی لازم را خواهد داشت تا بتوان با کمک یکدیگر اکوسیستمی برای رشد کارآفرینی طراحی کرد. طبیب زاده، افزود: کارآفرینی با مفاهیم وسیع با واژههایی مانند تفکر، تلاش، خلاقیت، فرصت گرایی، هیجان، خطرپذیری، تنوع و تغییر مطرح می شود که اگر کارآفرینان با این رویکرد وارد بازار شوند اما اکوسیستم فعال وجود نداشته باشد، سرخورده می شوند.
وی تصریح کرد: دو مفهوم عشق و اخلاق که در ذات کارآفرینی وجود دارند، باید به مفاهیم مذکور اضافه شود و اکوسیستم به گونه ای باشد که کارآفرینی با کمترین هزینه وبدون مشکلات رشد کند. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: پیشنهاد می شود برای انتخاب مفهوم واحد برای کارآفرینی از کتاب”اقیانوس آبی” و تعریف اکوسیستم آبی، کارآفرینانه، نوآورانه و اخلاقمدار با هدف بهبود فضای کسب و کار، رقابت سالم، پاسخگویی به نیاز شرکت های دانش بنیان و استارتآپ ها و فراهم کردن محیط ویژه برای آنها، کمک گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه به جای واژه “رقابت” از “عشق” و به جای واژه “رقیب” از “تکمیل کنندگان” استفاده شود، گفت: قصد راه اندازی اکوسیستم اخلاق مدارانه را برای جبران آسیب دیدگی اخلاق تجارت داریم. طبیب زاده، اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف سیستم اخلاق مدارانه باید از انحصارگرایی دوری و فراگیری را تمرین کرد، درک متقابل و قائل بودن به آزادی عقیده وجود داشته باشد به گونهای که جهت گیری شخصی در کسب و کار با هدف شفافیت و بدون سوگیری شخصی، عقیدتی و سیاسی، و ارزش افزودهها بر اساس شایستگی ها و درآمدها باشد.
رئیس اتاق کرمان، با اشاره به اینکه از سوی دیگر باید صداقت و باور واقعی به نوآوری وجود داشته باشد، افزود: برخی برندها در تبلیغات خود از عناوین تنهاترین و تنها نماینده و … استفاده می کنند که این نشان می دهد قصد دارند غیرمنصفانه از صنف خود جدا شوند. وی ضمن تقدیر از “محسن جلال پور” رئیس سابق اتاق کرمان که این مجموعه را به مرحلهای از رشد و جا افتادن اینگونه مفاهیم رساند، ادامه داد: اتاق کرمان به دنبال طراحی محیط فزاینده برای رشد پیش رونده و همکارهای داوطلبانه با رعایت اخلاق است.
طبیب زاده، بیان کرد: معتقدیم کارآفرینی به دغدغه استان تبدیل شده که این دغدغه را به استاندار جدید نیز اعلام خواهیم کرد و اتاق کرمان قصد دارد با کمک بخش خصوصی و اتاق ایران نقشه راه کارآفرینی استان را طراحی کند. وی افزود: کمک به تسهیل قوانین، تسهیل ارتباط صنعت و دانشگاه، ترویج فرهنگ کارآفرینی با نهادهایی مانند آموزش و پرورش و دانشگاهها، تدوین سند راهبردی مهارت آموزی و طراحی برگزاری جشنواره تجلیل از کارآفرینان برتر استان و تشکیل دبیرخانه دائم برای این جشنواره از اقداماتیست که اتاق کرمان انجام داده است.
گفتنی است در این نشست مجازی محسن جلال پور کارآفرین ملی، حسین سلاح ورزی رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران، مهران عالم زاده شهردار کرمان، محمدمهدی فنایی کارآفرین ملی، بهروز فروتن رئیس شورای سیاستگذاری هفته جهانی 2020، رویا اسدی رئیس کانون کارآفرینی استان کرمان و محمدرضا زالی رئیس دیده بان جهانی کارآفرینی ایران شرکت داشتند.