رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه كشور به فارغ التحصیلان متخصص، دانشمند، کارآفرین، ارزش آفرین، جامعنگر و موثر بر محیط و حافظ محیط زیست نیاز دارد، گفت: برای حل معضلات پیچیده استان نیاز داریم تا دانشگاه به سوی نسل پنجم حرکت کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در آئین نکوداشت پژوهشگران و فنآوران برگزیده سال ۱۴۰۱ استان کرمان با حضور مدیران دانشگاهی و اجرایی استان، در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: برای اینکه همکاری های منسجم تر، هدفمندتر و نتیجه گراتر بین دانشگاه و اقتصاد شکل گیرد، با توجه به وسعت و تنوع همکاری بین دو طرف باید چارچوبی توسعه یافته برای آن در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: در اتاق کرمان به موضوعاتی مانند آموزش، پژوهش، کارآفرینی، مسئولیت اجتماعی، محیط زیست، جامعه، بهره وری، صنعت نسل چهارم و پنجم، مدیریت دانش، مهارت آموزی، اقتصاد دانش بنیان و دانش فنی پرداخته ایم که در ارزش های دانشگاه نسل چهارم و پنجم نیز می گنجد. طبیب زاده تصریح کرد: پیچیدگی و درهم تنیدگی مسائل کسب و کار، توسعه، پایداری در توسعه، تعاملات جامعه و محیط زیست توسط دانشگاه نسل سوم حل نمی شود، بلکه دانشگاه باید نسبت به توسعه اجتماعی اقدام کند تا اثرات ملموس بر محیط به جای بگذارد.
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: دانشگاه باید در راستای یاری رساندن به اشتغال آفرینی، برای مخاطبین خود که به دانشگاه اعتماد کرده اند، اثرگذار باشد. وی بیان کرد: جامعه انتظار دارد که یک دانشگاه آموزش دهنده، پژوهنده و کارآفرین، بتواند تاثیر خود را با رویکرد ارتقا سطح اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زندگی، منابع انسانی، ارتقا سطح زندگی و رشد فرهنگی نشان دهد که به همین دلیل دانشگاه نسل چهارم طراحی شد تا بر محیط پیرامون تاثیرات مثبت خود را بر جای گذارد و آن را متحول سازد.
طبیب زاده، اظهار کرد: با مطرح شدن بحث توسعه پایدار، لزوم طراحی دانشگاه هایی با رویکرد محیط زیستی احساس می شود که تلفیق توانمندی های اتاق بازرگانی با دانشگاه، ميتواند به تحقق این موضوع کمک کند. وی اظهار کرد: با تلفیق منابع فیزیکی موجود و برداشت عالمانه از آن، اقتصاد استان و آینده آن را که بر دو پایه اقتصادي ناپایدار معدن و کشاورزی تکیه داده، نجات می یابد و این راهی الزامی است و نه انتخابی، پس باید این هشدار را جدی بگیریم.
گفتنی است، در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر سال ۱۴۰۱ استان کرمان از ۶۶ نفر پژوهشگر و فناور برتر در ۱۱ بخش تجلیل شد.