EN

رئیس اتاق کرمان تاکید کرد: پرورش نیروی انسانی توسعه یافته، ماهر و مطالبه گر در کرمان

رئیس اتاق کرمان: مهمترین کار در استان کرمان پرورش نیروی انسانی توسعه یافته، ماهر و مطالبه گر است که این اقدام می تواند جامعه را حرکت دهد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در دوره تخصصی دو روزه ارتقای مهارت های آموزشی ویژه معلمان درس کارآفرینی و تولید مدارس استان افزود: کارآفرینی یعنی ارزش آفرینی، ریسک پذیری و فراتر از جامعه حرکت کردن که کشور ما در شرایط کنونی بشدت به آن نیاز دارد. وی با بیان اینکه معلمان درس کارآفرینی می توانند نقش مهمی در توسعه ایفا کنند، ادامه داد: باید این درس از اهمیت بالاتری نسبت به ریاضی و فیزیک قرار گیرد زیرا کارآفرینی منجر به توسعه جامعه می شود.

طبیب زاده، تصریح کرد: با کارآفرینی ثروت خلق و اشتغال ایجاد می شود و پس از کارآفرینی سایر رشته ها می توانند فعالیت کنند، بنابراین پرورش کارآفرین برای رشد جامعه ضروری است. وی اظهار کرد: فقط یک درصد از افراد جامعه کارآفرین هستند که البته همین یک درصد در بخش های مختلف جامعه بسیار تاثیرگذارند و امیدواریم بتوانیم بر پرورش کارآفرینی و کشف استعدادها در این حوزه تمرکز کرد.

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه ما همواره بر مهارت آموزی تاکید داریم، گفت: آموزش و پرورش استان وعده تاسیس مدرسه سمپاد یا تیزهوشان مهارتی را داده تا آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در بستر موثرتری انجام شود تا تاثیرگذارتر باشد. وی بیان کرد: اتاق کرمان در پویش کرمان دانا، پس از مدرسه سازی، در مرحله دوم بر روی گسترش مهارت آموزی تمرکز دارد که در این رابطه می توان به راه اندازی مدارس خلاقیت، برگزاری دوره های آموزشی بازرگانان نسل فردا و امضای تفاهم نامه برای ارائه آموزش حرفه ای 30 هزار دانش آموز در استان با موسسه بنیان دانش و خرد مبین اشاره کرد.

 فرد دارای مهارت، بیکار نیست

در ادامه این نشست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، یکی از محورهای فعالیت در این معاونت را مهارت عنوان کرد و گفت: هر فرد دارای مهارت، بیکار نیست و در حال حاضر چالش شرکت های بزرگ استان بحث نیروی کار ماهر است. امیر حسن زاده، اظهار کرد: در دنیا قبل از احداث کارخانه 80 درصد توان و انرژی خود را به آموزش و پرورش نیروی انسانی ماهر می پردازند اما در ایران کارخانه احداث می شود بعد به دنبال نیروی کار می گردند که اینگونه نمی توان مهارت آموزی را توسعه داد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در بسیاری از محیط های کسب و کار، دستگاه ها و سازمان های مختلف، مهارت گفت و گو و کار تیمی در بین کارکنان وجود ندارد که جای خالی پرداختن به این مسئله مهم در آموزش و پرورش ما وجود دارد. حسن زاده، با اشاره به اینکه سند توسعه مهارت استان کرمان در حال تهیه و تدوین است، افزود: در خصوص  مهارت های تخصصی مانند بحث گوهر سنگ و تعمیر برخی لوازم خانگی باید فعالیت های بیشتری انجام داد.

وی از معلمان درخواست کرد به دانش آموزان بیاموزند که کرمان را باید خود مردم استان کرمان بسازند نه اینکه منتظر ورود افرادی دیگر از خارج از استان و یا خروج خود به استان و یا کشور دیگر باشند.

راه اندازی هنرستان هایی زیرمجموعه کارخانجات

در ادامه مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان، نیز ضمن قدردانی از همکاری ها و اقدامات ارزشمند اتاق کرمان در حوزه های مدرسه سازی، کارآفرینی و مهارت آموزی گفت: برای رونق توسعه پایدار در جامعه چاره ای جز سرمایه گذاری در آموزش و پرورش نداریم. رضا رضایی، با تاکید بر مهارت آموزی افزود: در استان کرمان 750 هزار دانش آموز از اول مهرماه وارد مدارس می شوند که همین دانش آموزان نیروی کار و پدران و مادران آینده نه چندان دور ما هستند و قرار است چرخ های جامعه را بچرخانند.   

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه باید 50 درصد دانش آموزان دوره دوم متوسطه در هنرستان های فنی و حرفه ای درس بخوانند و مهارت کسب کنند که اگر این مهم اتفاق بیفتد بر تعداد کارآفرینان و نیروی کار ماهر جامعه افزوده خواهد شد. رضایی اظهار کرد: اگر برای کارآفرینی، طراحی بومی گرایانه داشته باشیم، توسعه کارآفرینی پایدار شکل می گیرد و اگر هنرستان هایی زیرمجموعه کارخانجات راه اندازی شوند، آموزش و پرورش حتما همکاری های لازم را خواهد داشت.

گفتنی است در این دوره سرفصل هایی مانند ایده یابی و ساختن ایده، نوآوری، خلاقیت و سنجش کارآفرینی، توسعه فردی، کار تیمی و تفکر خلاق، حل مسئله و هدف گذاری، تعیین نوع و مدل طرح کسب و کار، نگارش طرح و تصمیم گیری، شناسایی ارزش ها و نیازها و تشخیص فرصت ایده پردازی و ارزیابی تدریس شد.