EN

رئیس اتاق کرمان: توسعه مکران با نگرش قبلی دولت، ممنوع!

رئیس اتاق کرمان با تأکید بر اینکه اگر سیاستگذار می‌خواهد با نگرش قبلی، توسعه منطقه را در دستور کار قرار دهد، بهتر است به منطقه مکران دست نزند و زیستگاه این منطقه را تغییر ندهد، گفت: نباید مکران را تبدیل به منطقه قشم یا عسلویه کرد.

سیدمهدی طبیب زاده، در نخستین نشست تخصصی در حوزه سیاست‌گذاری پیشرفت و آبادانی منطقه مکران با عنوان”ایده‌هایی برای پیشرفت و توسعه منطقه مکران”، افزود: برای توسعه مکران باید به همه ظرفیت‌های منطقه توجه کرد؛ همچنین تغییر پارادایم در توسعه این منطقه، ضروری است.

توسعه، تنها با تمرکز بر ظرفیت‌ها و داشته‌های داخلی محقق نمی شود

رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث اتاق ایران نیز در این نشست با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ بین اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران، تصریح کرد: در چارچوب این تفاهم‌نامه، کمیسیون احداث به نمایندگی از اتاق ایران، این نشست تخصصی را برگزار کرد.

علی نقوی، با بیان اینکه ایران باید به سمت جهانی‌شدن حرکت کند و بخشی از زنجیره ارزش جهانی باشد، ادامه داد: توجه به این نکته ضروری است که تنها با تمرکز بر ظرفیت‌ها و داشته‌های داخلی، نمی‌توان توسعه را رقم زد.

وی توجه دولت و بخش خصوصی به منطقه مکران، بررسی تخصصی ظرفیت‌های مکران و توسعه اقتصادمحور منطقه را ضروری دانست و اظهار کرد: مکران به‌عنوان یک منطقه با ظرفیت‌های بی‌نظیر می‌تواند در مسیر توسعه نقش بسزایی ایفا کند.

ضرورت نگاه چندبعدی به منطقه مکران برای توسعه همه‌جانبه منطقه

در ادامه رئیس اتاق ایران، با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در قالب چند سرفصل، منطقه مکران را مورد توجه و بررسی قرار می‌دهد، گفت: این مرکز، موقعیت استراتژیک مکران را دیده و به دنبال آن، دیپلماسی اقتصادی برای توسعه مکران، ایجاد پل ارتباطی اقتصادی با کشورهای همسایه، بررسی ظرفیت‌های لجستیکی مکران، نقش بنادر مکران بر تجارت و نقش بخش خصوصی در اقتصاد دریامحور با تکیه‌بر ظرفیت‌های مکران را در دستور کار قرار داده است.

صمد حسن‌زاده، تأکید کرد: توسعه حمل‌ونقل در این حوزه، ظرفیت‌های کشاورزی و شیلات در مکران، صنایع پتروشیمی و انرژی، توجه به مکران از منظر انرژی‌های تجدیدپذیر، تبدیل آن به‌عنوان قطب جدید گردشگری، توسعه زنجیره ارزش در صنایع معدنی و اهمیت جذب سرمایه‌گذاری نیز مورد توجه مرکز پژوهش‌های اتاق ایران قرار دارند و بیانگر سطح اهمیت این منطقه هستند.

مکران دروازه ارتباط ایران با جهان است

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور، توسعه دریامحور، را برای اداره کشور مهم دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه در طرح‌های مطالعه شده برای توسعه دریامحور و توسعه مکران به همه جوانب مثل استفاده از سواحل دریای عمان توجه نشده است.

علی عبدالعلی‌زاده، با بیان اینکه همه طرح‌های توسعه به شکلی است که گویی طرح جامع برای تهران تهیه شده و دریا و ساحل در حاشیه برنامه است، افزود: مکران دروازه ارتباط ایران با جهان بوده و برای توسعه کشور بسیار ارزشمند است.

وی در اقتصاد دریامحور با تأکید بر اینکه ما باید تعامل سازنده با دنیا را آغاز کنیم در غیر این صورت، توسعه دریامحور در حد شعار باقی می ماند، ادامه داد: در دریا مقررات بین‌المللی حاکم است و اگر با کشوری قرارداد، داشته باشیم ما نیز می‌توانیم در آنجا واحدهای تجاری راه‌اندازی کنیم.

عبدالعلی‌زاده، با برشمردن ویژگی های منطقه مکران، گفت: دیپلماسی اقتصادی ابزاری برای توسعه مکران است و در این مسیر باید از ظرفیت بخش خصوصی در مسیر توسعه اقتصاد دریامحور بهره گرفت.

وی با تأکید براینکه باید برای توسعه دانش در منطقه مکران تلاش کنیم، اظهار کرد: سواحل مکران ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری دارد و امیدواریم در سواحل خشک شاهد حضور سرمایه‌گذارهای خارجی باشیم.