EN

رئیس اتاق کرمان: توسعه یافتگی کرمان با تغییر نگرش ها محقق می شود

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه موضوع توسعه نیافتگی کرمان از هر مسیری که بررسی می شود به عامل اصلی و پر رنگ نیروی انسانی می رسیم، گفت: علت اصلی این وضعیت، نگرش های موجود در کرمان بوده و تغییر نگرش ها ضروری است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشستی به منظور ارائه نهایی پروژه های مطالعاتی اتاق کرمان، افزود: نگرش ها سازنده افکار هستند، افکار نیز گفتمان و گفتار را می سازند و گفتار نیز سازنده کردار و عملکرد هستند. بنابراین اگر تغییر نگرش ها را ضروری بدانیم این سؤال به وجود می آید که چگونه این نگرش ها را بشناسیم و طی چه فرایندی آنها را تغییر دهیم تا به عملکرد جدید برسیم؟

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه در کرمان محصولات خوبی تولید می شود اما بی انگیزگی کاملاً مشهود است و تولیدات به خوبی معرفی نمی شوند، خاطرنشان کرد: عدم مطالبه گری، عدم توجه به نظم و برخی باورها سبب وضع موجود شده و مشکل ساز است در حالی که اگر نیروی انسانی مطالبه گر وجود داشت به این نتیجه نمی رسیدیم. وی در ادامه فضای کسب و کار استان را مورد توجه قرار داد و گفت: فضای کسب و کار استان علیرغم رشدی که در کشور داشت اما پیچیده، سخت و بازدارنده است. از سوی دیگر مزیت هایی در استان داریم اما چگونه باید این مزیت ها را تلفیق کرد تا فضای کسب و کار کاملی داشته باشم؟

وی با تأکید بر اینکه توان خلق مزیت باید در استان وجود داشته باشد، تصریح کرد: اقدامات اتاق کرمان، شورای گفت و گو، کمیسیون ها، کارگروه رفع موانع تولید، ستاد اقتصاد مقاومتی و قوه قضاییه در راستای تسریع، تسهیل و روال کردن کارهاست. وی با تأکید بر اینکه فرایند دریافت مجوزها باید کوتاه و کم هزینه شود، خاطر نشان کرد: پنجره واحد سرمایه گذاری، درگاه ملی مجوزها و سایر سامانه ها در همین راستا هستند و باید بررسی کرد که چگونه می توانیم محیط کسب و کاری را فراهم کنیم که سهل و پیش برنده باشد؟ و چگونه می توانیم حرف خوب را در مسیر درست قرار دهیم؟

گفتنی است، در بخش نخست این نشست طرح پژوهشی با موضوع “کند وکاو کیفی اخلاق کار در میان کنشگران اقتصادی استان کرمان” از سوی داریوش بوستانی، از اساتید دانشگاه شهید باهنر کرمان ارائه و به ریشه های فرهنگ کار در کرمان پرداخته شد. براساس این پژوهش، نقد و مطالبه گری فراسرمایه، مشتری در حاشیه، ضعف روحیه، نفی هویت کاسبی، عدم ریسک پذیری، مسائل مالیاتی، بیمه و بانکی، عدم روحیه چالشگر و… از جمله دلایل عدم هماهنگی فرهنگ کار با ساختار و مؤلفه های کسب و کار مدرن در کرمان است.

در بخش دوم نشست نیز موضوع “موانع سرمایه گذاری استان کرمان” از سوی مرتضی زمانی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت. براساس این پژوهش تمرکز بیش از حد به صنایع بزرگ و غافل شدن از سایر بخش ها، نبود نقشه راه و انجام کارهای جزیره ای و بی ثمر، باطنی نبودن هماهنگی بین دستگاه ها در حال حاضر، ترس از همکاری با سرمایه گذار توانمند به دلیل نبود حمایت ارگان ها، نبود ذهنیت توسعه گرا و نداشتن دانش رفتار با سرمایه گذار از جمله مهمترین موانع سرمایه گذاری در استان اعلام شد.