رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه هنر با اقتصاد منافاتی ندارد و فرش به عنوان یک هنر می تواند اقتصادی باشد، گفت: تولید فرش با صرفه اقتصادی با جدیت در استان پیگیری شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در آئین اختتامیه نمایشگاه قالی کرمان افزود: باید بررسی شود در خارج از کشور هندوستان و پاکستان و در داخل کشور فعالان حوزه فرش اصفهان و تبریز چه کرده اند که می توانند فرش با کیفیت را با قیمت مناسب تولید کنند. وی ادامه داد: در حال حاضر دغدغه جدی تولیدکنندگان فرش تامین مواد اولیه مرغوب و دستمزد بافندگان است که همین موارد مانع از تولید با کیفیت و کمیت کافی و عرضه در بازارهای فاخر دنیا شده است.
طبیب زاده، با اشاره به برگزاری نشست های تخصصی در حوزه فرش طی چند روز گذشته در حاشیه نمایشگاه و همچنین جشنواره قالی کرمان و جمع بندی موارد مطرح شده، تصریح کرد: زنجیره فرش در کرمان کامل نیست و بایستی بحث طراحی فرش در دانشگاه شهیدباهنر کرمان تقویت، طرح های فرش قدیمی و ارزشمند گذشته دسته بندی و در دانشگاه تدریش شود تا با علاقه و سلیقه نسل فعلی، از تجربیات به خوبی برای کمک به فرش کرمان استفاده کرد. رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: انتظار داریم که مجموعه شرکت فرش کرمان که در اختیار اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان است به زنجیره فرش ملحق و شرایطی ایجاد شود تا با واگذاری این مجموعه به بخش خصوصی از ظرفیت های آن به خوبی استفاده کرد.
وی گفت: همچنین با توجه به عرضه آثار نفیس و گرانبهایی از فرش کرمان در این نمایشگاه، راه اندازی فوری موزه فرش کرمان ضروری است زیرا بسیاری از این فرش ها یا در خانه ها و یا در صندوق های امانات نگه داری می شوند که باید در معرض دید همگان قرار بگیرند. طبیب زاده، افزود: امیدواریم این نمایشگاه و جشنواره آغاز بزرگی برای بازآفرینی و بازسازی فرش کرمان البته با اندیشه نو و سلایق نو باشد.
تبلیغ برای فرش کرمان ضروری است
در ادامه این آئین استاندار کرمان گفت: فرش قبل از اینکه یک کالای اقتصادی باشد، یک هنر و دارای سابقه طولانی است که در کرمان چند دهه مهجور مانده است. محمدمهدی فداکار، با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامهها و فعالیتهای خوبی برای احیای فرش در حال انجام است، افزود: برای بازاریابی فرش در استان و کشور، فعالیت قابل توجهی انجام نشده و ضرورت دارد تبلیغ لازم برای فرش کرمان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اگر موزه فرش کرمان احیا شود، مجموعه ارزشمندی خواهد شد، گفت: بازار فروش فرش را نیز باید رونق داد و بستر اشتغالزایی آن را فراهم کرد. فداکار، با اشاره به اینکه توجه به نقوش قدیمی فرش، طراحی، تأمین مواد اولیه و رنگرزها میتواند موجب احیا فرش کرمان شود، تصریح کرد: اگر به بیمه بافندگان کمک شود، مسئله بافت فرش کرمان نیز حل خواهد شد.
وی، با تاکید بر اینکه دبیرخانه دائمی فرش نیز باید در کرمان دایر شود، اظهار کرد: فرش راور ثبت ملی شده و کمک خواهیم کرد ثبت جهانی شود. استاندار کرمان ادامه داد: در نمایشگاه فرش، فرهنگ و هنر کرمان نهفته است وبا توجه به آثار بسیار فاخر در این جشنواره و نمایشگاه و سایر ظرفیتهای استان، نیازمند راهاندازی خانه فرش هستیم.
برگزاری هفته قالی کرمان در تهران
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در ادامه با اشاره به سطح خوب اولین جشنواره و نهمین نمایشگاه قالی کرمان گفت: هفته قالی کرمان در تهران طی سال آینده برگزار میشود. امیر حسن زاده، از توافق برای ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره قالی کرمان در اتاق بازرگانی کرمان خبر داد و ابراز امیدواری کرد: جشنواره و نمایشگاه قالی کرمان در سالهای آینده ادامه داشته باشد تا به رونق قالی کرمان و ایجاد انگیزه برای فعالان این حوزه کمک کند.
وی افزود: با واگذاری باغموزه فرش کرمان به بخش خصوصی با هدف احیاء موزه، بافت زنده فرش، ایجاد فروشگاه و هتل و اقامتگاه موافقت شد که در این زمینه بخش خصوصی اقدام به اجاره بلندمدت باغ موزه فرش کرمان میکند. حسن زاده، از مشکلات بیمه و نبود ساختار مشخص برای فرش در وزارت میراث فرهنگی و وزارت صنعت، معدن و تجارت بهعنوان مهمترین دغدغهها نام برد و گفت: این مسائل به تهران منتقل شده تا ساختار فرش به صورت شفاف مشخص شود.
راه اندازی خانه فرش در محل شرکت فرش
همچنین معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این آئین گفت: اقدامات لازم برای راهاندازی خانه فرش در محل شرکت فرش کرمان انجام شده و بزودی به نتیجه خواهد رسید. مهدی زینالدینی تصریح کرد: جشنواره فرش کرمان نیز طبق برنامهریزی انجام شده در تهران برگزار میشود تا همه مردم و سفرای کشورهای خارجی با هنر مردم کرمان بیشتر آشنا شوند.
گفتنی است در پایان این آئین از شکرالله خواجهحسینی، محمد ابوالهادی، محمود یظهری، علی فرحبخش، رسول میسرجانی، رضا جعفریزاده، علی امیرماهانی، ماشاءالله بلوردی، حسینجان ابوالهادی، محمدرضا بقایی، محمدحسن دباغیان بهعنوان پیشکسوتان قالی تجلیل شد. همچنین پس از داوری آثار در جشنواره قالی، رضا ابولهادی، بقایی، عباس ابولهادی، یظهری، حسینجان ابولهادی، محمدعلی ابولهادی، ولی رشیدی، حسین وزیری، عباس شعاعی، روحالهی، زندی، نوحی، محمودی، باقری، روحالامینی و مقیمی نیز بهعنوان برگزیدگان اولین جشنواره قالی کرمان معرفی شدند.
رتبههای برتر در بخش فرشهای حوزه عشایری و در رسته گلیم شیریکیپیچ سیرجان به محمدحسین محمودی و قدرتالله روحالامینی و در بخش فرشهای برتر قدیمی و نوبافت هم به محمدحسین دباغیان، حسینجان ابوالهادی، عباس ابوالهادی، رضا ابوالهادی و سعید نوحی رسید. نهمین نمایشگاه و اولین جشنواره قالی کرمان یکم تا چهارم اسفندماه جاری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی جنوب شرق کرمان دایر بود.