EN

رئیس اتاق کرمان: تولید محصول با کیفیت ارزش افزوده ایجاد می کند

رئیس اتاق کرمان گفت: در سال مهار تورم و رشد تولید که توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده باید بتوان تولید محصول با کیفیت را افزایش داد تا ارزش افزوده ایجاد کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در هشتاد و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی راهکارهای تولید صادرات محور افزود: کرمان از نظر حجم تولید محصولات مختلف مشکلی ندارد و در جنوب و شمال استان محصولات متنوعی تولید می شود اما باید تولید صادرات محور و با کیفیت مدنظر قرار گیرد.وی ادامه داد: سعی می شود در سال جاری مسائل مهم مربوط به صادرات و بحث سرمایه گذاری مطرح شود تا تولید با کیفیت در مسیر صادرات افزایش یابد.

طبیب زاده، به تجربه موفق تولید صادرات محور در کشورهای مالزی، اندونزی، کره جنوبی، ژاپن، ویتنام و اخیرا بنگلادش اشاره و  تصریح کرد: در این کشورها رشد فزاینده صادرات با تولید کالاهای با کیفیت، قیمت مناسب و بسته بندی خوب شکل گرفته است.رئیس اتاق کرمان افزود: طی سال های اخیر عمده محصولات صادراتی ما خرما، پسته، مشتقات فولاد و مس بوده و بازارهای صادراتی و صادرکنندگان ما نیز محدود و کم هستند اما کالای با کیفیت و با ارزش افزوده کمتر تولید می شود.

دستگاه های دولتی نگاه مثبتی به تولید ندارند

در ادامه استاندار کرمان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال جاری اولین و مهمترین مسئله کشور را اقتصاد، مهار تورم و رشد تولید عنوان کردند، گفت: برخی دستگاه های دولتی نگاه مثبتی به تولید و تولیدکننده ندارند و بخشی از عدم حمایت از تولید به دلیل مشکلات فرهنگی است.محمدمهدی فداکار افزود: باید مشکل کمک نکردن به حوزه تولید را با آموزش و ترویج فعالیت های فرهنگی برطرف کرد که خوشبختانه در برخی موارد کار خوب پیش رفته به گونه ای که برخی واحدهای تولیدی که هنوز حتی زمین اجرای پروژه را دریافت نکرده اند، قرارداد فروش امضا کرده و از ابتدا به فکر فروش بوده اند.

وی ادامه داد: بسیاری از تولیدکنندگان ما صادرکننده نیستند اماباید بازارها را بشناسند تا بر اساس نیاز آنها کالا تولید کنند.استاندار کرمان بیان کرد: ساختار کارگروه صادرات در استان کرمان وجود دارد و این کارگروه باید فرایند تولید صادرات محور را رصد و پیشنهادات را با اولویت بندی مشخص در حوزه های گمرک، استاندارد، جهاد کشاورزی و صمت ارائه دهد.

عدم مهار تورم به تولید لطمه می زند

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه این نشست با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان مهار تورم و رشد تولید گفت: باید به هر دو مسئله توجه کنیم زیرا مکمل یکدیگر هستند و اگر تورم مهار نشود، حتما به تولید و همچنین صادرات لطمه می‌زند.حجت الاسلام ابراهیم حمیدی با تاکید بر اینکه در بحث صادرات نباید صرفا به ظرفیت‌های بالای استان توجه داشت، تصریح کرد: باید به ظرفیت‌های کوچک تر نیز توجه کرد و چتر حمایتی باید بر سر صنایع کوچک و محصولات گلخانه ای و کشاورزی قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: توجه به صادرات صنایع دستی و فرش بسیار مهم است و جایگاه گذشته خود را در دنیا از دست داده اند که باید برای رونق صادرات این حوزه تلاش شود.

چالش اساسی صادرات مسائل تعهدات ارزی است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: صادرات یکی از حلقه ‌های متصل به تولید است اما مسائل مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات و نرخ تثبیت تعهدات ارزی چالش اساسی امروز ما در حوزه صادرات است. محمدرضا پورابراهیمی، افزود: اگر دولت اشتباهات سال ‌های گذشته را تکرار کند، صادرات غیر نفتی در کشور رونق نمی گیرد و خروج ارز از کشور ادامه خواهد یافت. وی خاطرنشان کرد: تغییرات نرخ ارز در اقتصاد ایران اگر چه آثار تورمی دارد و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داده اما اتفاق مهم آن جهش صادراتی است که باید اتفاق بیفتد.نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حوزه دانش‌بنیان اصلی‌ترین محور توسعه صادرات است و مغفول مانده است.

اعمال سلیقه ها در محصولات کشاورزی حذف شود

در ادامه رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رشد تولید از مسیر صادرات ارزیابی می شود، گفت: اعمال سلیقه‌ ها در صادرات محصولات کشاورزی خطرناک است که باید حذف شود.حجت الاسلام موسی غضفرآبادی، با تاکید بر لزوم توجه به پیشگیری از خسارت گرما به محصولات کشاوری افزود: سال ها با مسئله گرمازدگی روبرو هستیم و بین ۳۰ تا ۷۰ درصد خرمای مضافتی در شرق و جنوب استان کرمان به علت گرمازدگی خشک می‌ شوند که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان کشاورزی استان این مسئله را پیگیری کنند.

نماینده مردم چهار شهرستان شرق استان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امیدواریم همانطور که برای بحث سرمازدگی پسته نشست ها و پیگیری هایی برای کمک به کشاورزان و جلوگیری از خسارت های احتمالی آینده برگزار می شود برای محصول خرما و کشاورزان شرق و جنوب استان نیز انجام شود.

گفتنی است در این نشست گزارش هایی با موضوع “عملکرد شورای گفت و گو در سال 1401″و”الزامات رشد و توسعه تولید صادرات محور در استان” ارائه شد، تقویم برگزاری نشست های شورا در سال 1402 به تصویب رسید و از اعضای شورا تجلیل شد.