EN

رئیس اتاق کرمان: جایگزین شدن تولید برق به جای گاز را پیشنهاد می کنیم

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه هزینه های بسیاری برای گاز رسانی به نقاط مختلف کشور صورت می گیرد، پیشنهاد جایگزین کردن تولید برق به جای تولید گاز را مطرح کرد و گفت: در برخی مناطق می‌توان به جای گاز برق را در اختیار مردم قرار داد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست بررسی مسائل نفت و گاز استان با حضور اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، افزود: برآوردهای اولیه، ارزش مصرف انرژی در استان کرمان را 40 هزار میلیارد تومان نشان می دهد درحالی که دولت از محل فروش آن فقط چهار هزار میلیارد تومان درآمد به دست می‌آورد.

وی با بیان اینکه انرژی، یکی از پیشران های اقتصادی استان است، تصریح کرد: از نظر دسترسی و تامین گاز برای فعالیت صنایع در استان کرمان مشکلی وجود نداشته بلکه دغدغه فعالان این بخش، قیمت تعرفه های گاز است. طبیب زاده تصریح کرد: قوانین، مقررات و تصمیمات ناگهانی و خلق الساعه مشکلات بسیاری را برای تولید ایجاد کرده که انتظار داریم با پرهیز از این اقدامات، حمایت های لازم از بخش خصوصی صورت گیرد. رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه هر اقدامی باید با برنامه و مطالعه باشد، ادامه داد: نباید یک شبه قیمت گاز واحدهای تولید آهن اسفنجی دو برابر شود.

بازنگری مجوزهای صادرشده ضروری است

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به مشکلاتی که سوء استفاده کنندگان در زمینه قاچاق سوخت برای کشور ایجاد می کنند، افزود: باید برخی مجوزها مورد بازنگری قرار گیرند و نباید به دلیل مبارزه با قاچاق سوخت، حق واقعی فعالان اقتصادی ضایع شود. فریدون حسنوند، با تأکید بر اهتمام مجلس شورای اسلامی برای جبران عقب ماندگی جنوب استان کرمان در حوزه گازرسانی تصریح کرد: مجلس برای ایجاد خطوط انتقال گاز به جنوب استان کرمان، حدود هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته است.

وی بیان کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان رونق تولید برای مدیران، مسئولان و نمایندگان مجلس مسئولیت بیشتری ایجاد کرده تا حامی صنعتگران و تولیدکنندگان باشند زیرا بخش خصوصی به تنهایی نمی تواند این بار سنگین را تحمل کند.

 شرکت گاز نقشی در افزایش قیمت تعرفه گاز نداشت

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه 18 شهر فاقد گاز در استان کرمان وجود دارد، گفت: ورودی گاز به شمال استان در دهه 70 اتفاق افتاده و توسعه بسیار خوبی داشته اما در جنوب استان خط انتقال در سال 94 به گاز رسیده و موجب شده جنوب استان در گازرسانی عقب بماند. سعید مومنی بیان کرد: پوشش گازرسانی در بخش شهری استان کرمان 93 درصد و بخش روستایی 44 درصد است.

وی تصریح کرد: محورهای صنعتی بزرگ در استان کرمان از گاز استفاده می کنند و 13 محور صنعتی دیگر نیز تعریف شده که با بهره برداری از آن 64 میلیون لیتر فرآورده صرفه جویی می شود. مومنی، اظهار کرد: در بخش‌هایی که درخواست ایجاد خط اختصاصی وجود دارد، طبق قوانین باید بخش خصوصی سهم خود را پرداخت کند و در این زمینه در گازرسانی به شرکت فولاد بوتیا، با گازبهای مصرفی آینده تهاتر کرده‌ایم تا کار با سرعت بیشتر جلو برود.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، در پایان درباره افزایش قیمت گاز خاطرنشان کرد: ابتدای مهرماه 97 دولت در مصوبه‌ای به دلیل بحث هدفمندی و پرداخت بسته‌های حمایتی، قیمت تعرفه گاز مصرفی واحدهای خوراک فولاد و پتروشیمی را افزایش داد و شرکت گاز نقشی در این مصوبه نداشت.

تعلل در گاز رسانی موجب دلسردی سرمایه گذاران می شود

استاندار کرمان با اشاره به اینکه پهناور بودن استان کرمان دلیل مناسبی برای عقب‌ماندگی‌ها در حوزه مسائل انرژی و گازرسانی نیست، گفت: متاسفانه برخی پروژه ها به دلیل عدم گازرسانی در منطقه محل اجرای آنها، در حال رکود هستند و تعلل در گاز رسانی موجب دلسردی سرمایه گذاران می شود. محمدجواد فدائی بیان کرد: برای جبران عقب ماندگی‌های استان در حوزه گازرسانی، نیازمند انجام عملیات ضربتی هستیم. وی بیان کرد: کمبود مکان نگهداری سوخت به ویژه در منطقه جنوب استان، باعث ایجاد مشکلاتی برای مراکز نظارتی و نیروی انتظامی در بحث مبارزه با قاچاق سوخت شده که لازم است تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.

 ضرورت تامین زیرساخت های انرژی برای سرمایه گذاران

در ادامه این نشست رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: استان کرمان به عنوان استانی صنعتی به تأمین زیرساخت ها برای سرمایه گذاران بویژه در حوزه انرژی نیاز دارد و  این موضوع توجیه پذیر نیست که سرمایه‌گذار چندین کیلومتر برای گازرسانی و همچنین تأمین برق مورد نیاز واحد تولیدی خود هزینه اقتصادی بپردازد.

حسین امیری تصریح کرد: کمبود فرآورده بنزینی یورو 4 نیز یکی دیگر از مشکلات مردم استان کرمان است که انتظار می رود این موضوع حل شود. نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نقش مهم مصرف گاز طبیعی فشرده (CNG) در حمل و نقل افزود: اخیرا در کل کشور و استان کرمان، استقبال عمومی از مصرف این گاز کمتر شده که باید راهکارهایی برای افزایش استقبال مردم اندیشیده شود.

در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی از صنایع و حوزه نفت و گاز به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.