EN

رئیس اتاق کرمان: جنوب استان باید در سیاستگذاری توسعه مدنظر قرار گیرد

رئیس اتاق کرمان گفت: با توجه به اینکه چهار شهرستان شهربابک، سیرجان، رفسنجان و زرند سهم مهمی در ارزش افزوده معدن دارند، توسعه نامتوازن استان شکل گرفته در حالی که برای تحقق توسعه متوازن باید جنوب استان نیز مدنظر قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در سمپوزیوم توسعه همکاری های دانش بنیان و ارزش آفرین صنعت مس و دانشگاه افزود: استان با وجود ظرفیت های فراوان مانند معادن غنی مس سرچشمه، در شاخص های توسعه پایدار رتبه خوبی ندارد. وی با طرح این پرسش که آیا سیاست گذاری بخش معدن در کشور درست بوده است؟ ادامه داد: عدم استفاده مناسب از ذخایر ارزشمند و متنوع معدنی، به کار نبردن دانش اکتشاف سیستماتیک وسیع، بهره وری نامطلوب، رقابت پذیر نبودن در حوزه های فولاد و مس با حذف یارانه های انرژی، عدم خودکفایی در زمینه های تکنولوژی، دانش فنی و ساخت تجهیزات نشان از سیاستگذاری نامناسب در این حوزه است.

طبیب زاده، اظهار کرد: تا 20 سال آینده ذخایر معدنی استان رو به پایان است و آب نیز وضعیت بحرانی خواهد داشت، پس باید ریل گذاری مناسب انجام شود تا بتوان پاسخگوی نسل آینده بود. رئیس اتاق کرمان بیان کرد:80 درصد ذخائر معدنی استان مربوط به دو ماده مس و آهن است که بیش از 75 درصد ارزش افزوده بخش معدن را تنها دو معدن سرچشمه و گل گهر ایجاد کرده اند. وی با اشاره به اینکه از این ظرفیت های فراوان به صورت اصولی و بهره ور برای ایجاد سرمایه گذاری های پایدار استفاده نشده است، گفت: عدم پایش دقیق ذخایر معدنی، جایگزین نشدن ماشین آلات و تجهیزات فرسوده ناشی از تحریم ها، بهره وری پایین در همه فرآیندها، به روز نبودن تکنولوژی و عدم تکمیل زنجیره ارزش از جمله مشکلات حوزه معدن استان است.

طبیب زاده، خاطرنشان کرد: رقابت غیرمنصفانه بین معادن کوچک و بزرگ وجود دارد و برای شرکت های کوچک حمل ماده معدنی خام در اندازه های کوچک توجیه اقتصادی ندارد در حالی که شرکت های بزرگ معدنی تمامی زنجیره از اکتشاف تا فرآوری را خود انجام می دهند. وی با تاکید بر هوشمندسازی و فناوری های نوین در معادن افزود: دولت و بهره برداران از هوشمندسازی معادن بهره مند می شوند و افزایش بهره وری و تولید معادن و همچنین کاهش هزینه های عملیاتی و ارتقا کارایی و ایمنی کارکنان از سایر مزایای این مهم محسوب می شود.

رئیس اتاق کرمان با تاکید بر توسعه فعالیت های دانش بنیان در سطح اقتصاد استان بیان کرد: در آمریکا و اندونزی با وجود اینکه عیار ذخایر مس بسیار کمتر از عیار مس ایران است، هزینه تمام شده تولید در این کشورها یک دهم هزینه تمام شده در کشور ماست که دلیل آن نیز به کارگیری روش های دانش بنیان است. وی در پایان گفت:  نباید فقط به برگزاری سمپوزیوم اکتفا کرد بلکه باید در نشستی راهکارهای این همایش را تحلیل و نمونه عملی از توجه واقعی به شرکت های دانش بنیان در کشور را آغاز کرد.

گفتنی است سمپوزیوم توسعه همکاری‌های دانش‌بنیان و ارزش‌آفرین صنعت مس و دانشگاه در مجموعه فرهنگی هنری (سینما) آزادی شهر سرچشمه با هدف ایجاد زمینه مناسب برای تعامل، تبادل‌نظر و انتقال تجارب موفق در همکاری‌های صنعت و دانشگاه با مشارکت صاحب‌نظران این عرصه، برگزار شد.