رئیس اتاق کرمان گفت: دهبکری می تواند پایلوت و الگوی پایدار برای توسعه اقتصادی روستا باشد که اتاق در این زمینه از ارائه مشاوره و آموزش های لازم به مردم این منطقه دریغ نخواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست با جمعی از فعالان اقتصادی و فرهنگی روستای دهبکری افزود: این منطقه در حال حاضر از نیروی انسانی توسعه یافته و همت عالی آنها، موقعیت جغرافیایی مناسب و طبیعت زیبا و بکر برخوردار است و با پرداختن به این مسائل می توان این روستا را بیشتر مطرح و معرفی کرد.
وی بیان کرد: زیربنایی ترین و کلیدی ترین عامل توسعه یک منطقه رشد و توسعه نیروی انسانی آن است و در هیچ کجا توسعه فیزیکی بدون توسعه نیروی انسانی ممکن نیست. طبیبزاده، ادامه داد: مردم دهبکری با تمام مشکلات اقتصادی، به فعالیت های فرهنگی، کتاب و کتابخانه میپردازند که البته باید آموزش های لازم برای توانمندسازی و کسب مهارت جوانان این منطقه برای تحول در گردشگری و اقتصاد منطقه ارائه شود.
رئیس اتاق کرمان، اظهار کرد: برای اینکه دهبکری با حفظ وضعیت موجود خود از نظر محیط زیست و طبیعت منطقه بتواند کارآفرینی ایجاد و فرصت ها را معرفی کند، نیاز به مشاوره گرفتن از کارشناسان این موضوع دارد. وی افزود: رونق گردشگری نیاز به آموزش های نرم افزاری و سخت افزاری دارد و سپس با انجام اقدامات لازم در این حوزه می توان ضریب اشغال خانه ها و باغ های منطقه توسط گردشگران را تا حدود زیادی افزایش داد.
بخشدار دهبکری نیز در ادامه این نشست گفت: دهبکری نه تنها منطقه بکر گردشگری شرق استان بلکه جنوب شرق کشور است و اگر شرایط لازم وجود داشته باشد می تواند میزبان گردشگران بسیاری از استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان و سایر شهرستان های کرمان باشد. حسن پورباقری، به نبود برخی زیرساخت ها در دهبکری اشاره کرد و افزود: زیرساخت های ارتباطی بسیار ضعیف است، هیچ بانکی در دهبکری شعبه ندارد و نبود دستگاه خودپرداز مشکلات بسیاری را برای مردم منطقه ایجاد کرده است.
وی از اتاق درخواست برگزاری دوره های آموزشی در حوزه های گردشگری و کسب و کار را مطرح و اظهار کرد: بیکاری در منطقه بیداد می کند که امیدواریم بتوانیم با مشاوره ها و راهنمایی های اتاق کرمان اشتغال را افزایش دهیم. پورباقری، به وجود مگس مدیترانه در باغات دهبکری به عنوان آفتی که می تواند 80 نوع محصول را از بین ببرد، اشاره و خاطرنشان کرد: تنها راه مقابله با این آفت، شخم زدن زمین به عمق 5 تا 10 سانتیمتر و سردآب کردن آن است که با توجه به وجود باغاتی که فصلی از آن ها استفاده می شود و افراد غیربومی مالک آن هستند، ممکن است نتوان به طور کامل این موضوع را مهار کرد.
وی ادامه داد: همچنین برای توانمندسازی بانوان حدود 50 بانوی دهبکری را به دوره های آموزشی گلیم بافی اعزام کردیم که در حال حاضر آموزش های لازم ارائه شده و فقط باید مکانی برای کسب و کار این بانوان راه اندازی شود.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی و فرهنگی دهبکری به ارائه نظرات، مشکلات و درخواست های خود برای حل مشکلات مختلف منطقه پرداختند.