EN

رئیس اتاق کرمان: رونق تولید با سمینار، صحبت و توصیه اتفاق نمی‌افتد

رئیس اتاق کرمان گفت: رونق تولید با سمینار، صحبت و توصیه اتفاق نمی‌افتد و برای ایجاد رونق تولید باید مسائل پیش روی تولید را حل کنیم و گام های اساسی برای تحقق این مهم برداشته شود.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست با اصحاب رسانه استان، به نامگذاری سال رونق تولید و الزامات تحقق آن اشاره و اظهار داشت: تا زمانی که محیط را نشناسیم نمی‌توانیم برای رونق تولید برنامه‌ریزی داشته باشیم و برای دستیابی به این مهم ابتدا باید ظرفیت های قابل لمس را مرور کنیم.

سیدمهدی طبیب‌زاده با اشاره به وضعیت نامطلوب محیط کسب و کار و رقابت پذیری در کشور، اظهار داشت: ایران در شاخص‌های جهانی رتبه ۱۲۸ کسب و کار را دارد و در شاخص‌های مرکز پژوهش های مجلس نیز وضعیت مطلوبی ندارد حتی استان کرمان نیز در بین استان‌های کشور رتبه خوبی در زمینه پایش فضای کسب و کار ندارد. وی از بی ثباتی قوانین و مقررات سخن گفت و افزود: همه ما از این موضوع ناراضی هستیم و فعالان اقتصادی در وسط و پایان سال نمی‌دانند چه اتفاقی از نظر قوانین و مقررات خواهد افتاد و عدم ثبات قوانین و مقررات در کشور وضعیت نامطلوبی را به وجود آورده است.

وی تاکید کرد: اکنون همه نگاه‌ها به سمت مصرف کننده است و ارز دولتی برای رساندن محصول با کمترین قیمت به دست مصرف کننده نهایی اختصاص می‌یابد، از این رو باید سمت و سوی نگاه‌ها تغییر کند و نگرش از طرف مصرف کننده به سمت تولیدکننده برود که در این صورت بهتر می توان به تولید کمک کرد. وی اظهار داشت: سازمان مالیاتی کشور صرف نظر از اینکه تولید و تولید کننده در چه وضعیتی است، مالیات سالانه را تعیین و برای وصول آن جایزه مشخص می‌کند که این سوال به وجود می‌آید آیا سیاست‌های اخذ مالیات فقط متوجه شناسنامه‌دارهاست و فرار مالیاتی وجود ندارد؟

وی اظهار داشت: تولید داخلی به لحاظ کیفیت و قیمت گذاری در بازارهای هدف قدرت رقابت ندارد و اگر دیر اقدام کنیم بازارهای منطقه به دست کشورهای رقیب و همسایه خواهد افتاد. رئیس اتاق کرمان با طرح این پرسش که چرا تولید در کشور شکل نمی‌گیرد، اذعان داشت: در قوانین بودجه همواره تولید، مورد حمایت دولت بوده، اما حمایت ها هدفدار نیستند و یکی از دلایل عدم شکل‌گیری تولید در کشور، فقدان راهبرد توسعه و تولید است، البته در سال‌های اخیر استراتژی توسعه صنعتی کشور چندین مرتبه تهیه شد، اما به دلیل تغییر وزرا تا کنون عملی نشده است.

طبیب‌زاده اظهار داشت: تحریم ها و پروسه طولانی اخذ مجوزها یک شکاف تکنولوژیکی بین صنعت کشور با دنیا بوجود آورده و این موضوع بهره‌وری را کاهش داده است. رئیس اتاق کرمان، به عدم احساس امنیت در سرمایه گذاری، نبود قوانین شفاف و تغییر قوانین و مقررات اشاره و تصریح کرد: اهمیت سرمایه‌گذاری قبل از آغاز فعالیت های اقتصادی احساس نمی‌شود و این موضوع سرمایه‌گذاری در کشور را تهدید می‌کند.

وی بیان کرد: بخش مهمی از سرمایه کشور در زمینه خرید مسکن، خودرو، زمین، سکه و سپرده‌های تضمین شده بانکی صرف می‌شود و متاسفانه این موارد رقبای جدی تولید هستند و موجب ناکارامدی بازار مالی می شوند. طبیب‌زاده با بیان اینکه بحث فاینانس خارجی در زمینه تامین مالی چندان موثر نیست، افزود: نظام بانکی معوقات بسیاری دارد و بازار سرمایه گذاری نیز کمتر از ۱۵ درصد در تامین مالی نقش دارد، ناکارآمدی فضای تولید و قیمت تمام شده بالا برای صادرات، باعث شده سرمایه گذاری خارجی چندان مناسبی هم نداشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه سیاست خارجی کشور باید متناسب با تولید و صادرات باشد تصریح کرد: ساختار اقتصادی وزارت امور خارجه معنادار نیست در حالی‌که دنیای امروز دنیای رقابت است و رشد سریع فناوری در دنیا و عقب ماندگی ما امکان رقابت در بازارهای بین‌المللی را سخت کرده است. رئیس اتاق کرمان، اذعان داشت: شرکت های دانش بنیان هنوز نتوانسته‌اند نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا کنند، در استان کمتر از ۷۰ شرکت دانش‌بنیان وجود دارد که بیشتر آنها در مرحله رشد هستند و نتوانسته‌اند نقش به سزایی در اقتصاد و بهره‌وری استان داشته باشند.

طبیب‌زاده گفت: بیش از 50 درصد واحدهای صنعتی استان زیر ظرفیت کار می‌کنند و حدود 30 درصد آن ها راکد هستند. رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه بارها از مسئولان کشوری و فعالان اقتصادی شنیده‌ایم که فضای کسب و کار در کرمان نسبت به کشور فضای مطلوبی نیست، تاکید کرد: برای رسیدن به اقتصاد مطلوب باید چتر حمایت قضائی از فعالان اقتصادی و تولیدات قانونی به سمت تأمین مالی پروژه‌ها و بهبود شاخص های فضای کسب و کار برود. وی ادامه داد: علیرغم وجود پتانسیل های فراوان در کرمان و موقعیت های سرمایه گذاری، با محدودیت منابع مالی روبرو هستیم و چرخش مالی نیز در بنگاه‌های بزرگ استان رخ نداده است.

وی افزود: توسعه صادرات یکی از کارهای اساسی است که در کشور باور جدی برای آن وجود ندارد، به عنوان مثال افغانستان کشور هدف است، اما سهم کرمان در صادرات به این کشور تنها ۱۹ میلیون دلار است که اتاق کرمان در حال بررسی بازار عراق، عمان، قطر و روسیه است و باید تلاش کنیم ارز وارد کشور شود. وی افزود: در آغاز سال با وقوع سیل بخش زیادی از واحدهای تولیدی کشور آسیب دیده‌اند و امیدواریم با همراهی سازمان های دولتی و حمایت از تولیدکنندگان این خسارات جبران شوند.

وی با اشاره به اینکه گسترش فرهنگ مصرف داخلی یک نیاز اساسی است و باید به کمک رسانه‌ها محقق شود، بیان کرد: فرصت‌های خوبی ایجاد شده که با حمایت از تولیدات داخلی می‌شود به موفقیت بیشتری در حوزه اقتصاد برسیم. وی با بیان اینکه توسعه صادرات از الویت‌های ویژه اتاق در سال جدید است، افزود: با ایجاد رونق تولید، صادرات و به دنبال آن اشتغال شکل می‌گیرد و بسیاری از مسائل به تبع آن حل می شوند.