رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه رویکرد اقتصادی استان باید تغییر کند، گفت: بایستی منابع حاصل از سرمایهگذاریها و سودهای به دست آمده از شرکتهای معدنی و صنایع بزرگ به سمت صنایع تجدید پذیر هدایت شود تا پس از تمام شدن ظرفیت معادن بتوان استان را اداره کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست کارگروه توسعه زیرساخت های استان کرمان افزود: در همایش معرفی فرصت ها و ظرفیت های سرمایه گذاری استان کرمان که قرار است در نیمه نخست سال آینده برگزار شود، باید رویکرد تغییر تمرکز استان از معادن، به سایر حوزه ها را دنبال کنیم. وی ادامه داد: این موضوع مهم علاوه بر کمک به زیرساخت ها می تواند به فراهم آوردن فضای سرمایه گذاری و تهیه بسته های سرمایه گذاری در استان کمک کند.
طبیب زاده، اظهار کرد: یکی از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ میدکو در انجام مسئولیت اجتماعی خود مطالعهای را در زمینه حلقه های مفقوده اقتصاد استان انجام داده که به یکسری رئوس و اولویت ها رسیده و قرار است شرکت هلدینگ ثروت آفرینان به عنوان مرجع اصلی پروژههای سرمایه گذاری کرمان تشکیل شود. رئیس اتاق کرمان با انتقاد از اینکه عدهای شرایط زیرساختهای استان را عادی جلوه می دهند، بیان کرد: خواسته یا ناخواسته استان در تامین زیرساخت ها مانند آب، برق، گاز، راه و راه آهن مشکل دارد و باید این موضوع را بپذیریم.
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایهگذاری اتاق کرمان نیز به برگزاری همایش معرفی فرصت ها و زیرساخت های سرمایهگذاری استان در سال 1400 اشاره کرد و گفت: بستههای سرمایهگذاری برای ارائه در این همایش تهیه و پروژه ها به مدت دو روز، در قالب پنل های تخصصی به سرمایه گذاران ارائه خواهد شد. علی نقوی افزود: اقدام مهم دیگر این همایش معرفی روش های نوین تامین مالی در بازار سرمایه مانند شرکت پروژه ها و صندوق پروژه ها برای پروژه های دارای توجیه فنی و اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه دبیرخانه این همایش بزودی تشکیل و کار خود را آغاز خواهد کرد، تصریح کرد: همه طرحهای مطالعاتی برای سرمایه گذاران پس از تهیه در اختیاران همه مدیران استان قرار میگیرد تا بهتر بتوانند سرمایه گذاران را راهنمایی و به روند سرمایه گذاری در استان کمک کنند.
در ادامه این نشست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان بیان کرد: بسیاری از مسائل موجود در حوزه سرمایهگذاری بدون توجه به زیرساخت ها در این است که سرمایهگذار برای سرمایهگذاری در حوزهای مراجعه کرده و متاسفانه بدون مطالعات لازم در زمینه تامین آب و شرایط زیست محیطی و… قولی برای سرمایه گذاری به او داده شده است. سیدمصطفی آیت اللهی موسوی، با بیان اینکه برخی دستگاه ها نیز برنامه درستی برای بسته های سرمایه گذاری ندارند، اظهار کرد: باید به سندهای تدوین شده احترام گذاشت و فعالیت سرمایه گذار را در قالب همان سندها پیش برد.
وی تاکید کرد: پروژه ها و زیرساخت های مورد نیاز آنها احصا و تکمیل بخشی از آن توسط سرمایه گذار و بخشی توسط دستگاه مربوطه انجام شود. آیت اللهی موسوی خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت و برنامه استان سند آمایش سرزمین را که سال ها پیش تهیه کرده در اختیار دبیرخانه همایش مذکور قرار دهد تا مطالعه و تغییرات آن بررسی و در نشست پایان فروردین ماه سال آینده کارگروه، گزارش کاملی از آن ارائه شود.