رئیس اتاق کرمان گفت: زنجیره پسته واقعیتی غیرقابل انکار اقتصاد کشور است که می تواند همه ساله حدود یک میلیارد و 500 میلیون دلار ارزآوری داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در آئین اختتامیه هشتمین جشنواره پسته در رفسنجان افزود: صنعت پسته با داشتن همه عوامل توفیق در توسعه و رشد می تواند جای پای خود را علی رغم وجود رقبای توانمند در بازار به شدت رقابتی بین المللی، محکم نماید. وی ادامه داد: 500 هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در مقایسه با ۱۷ میلیون هکتار سطح زیر کشت کشاورزی کشور، امکان رشد کمی سطح زیر کشت را ایجاد کرده و با وجود همه محدودیت ها همچنان شاهد رشد فیزیکی سطح زیر کشت هستیم که البته این موضوع می تواند هم تهدید و هم فرصت باشد.
طبیب زاده، خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود همه مزیت ها از جمله برندینگ مناسب، حضور گسترده و مزه غیرقابل مقایسه این محصول به ویژه در بازارهای هند و چین، اما پسته همچنان از نوعی روزمرگی رنج می برد. رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: سرمازدگی، گرمازدگی، قطعی برق و طغیان آفات به مسائلی دائمی تبدیل شده که به دلیل وقت بسیار زیادی که از فعالان پسته گرفته، آنها را از مسائل اساسی مانند خرده مالکی، کوچکمقیاس بودن واحدهای تولید و فرآوری، پایین بودن شدید بهره وری، تطابق با تغییرات اقلیمی، مدیریت مصرف آب، مدیریت دفع آفات با توجه به ضرورت استاندارد بودن محصول از لحاظ باقی مانده سموم، غافل نموده است.
وی آمادگی اتاق کرمان با همکاری انجمن پسته و مراکز تحقیقاتی برای بازطراحی و بازمهندسی اکوسیستم پسته و تهیه نقشه راه حضور قدرتمند در بازارهای قوی بین المللی را اعلام کرد.
فرماندار رفسنجان نیز در این آئین گفت: محورهایی که در جشن ملی پسته و برنامه های جانبی آن دنبال شده، مسائل کلان این حوزه بود که مسئولیت خود دانستیم که آنها را در شهرستان رفسنجان پیگیری کنیم تا بخشی از رنج صنعت پسته را کاهش دهیم. حسین رضایی افزود: سال ۱۳۹۵ پسته رفسنجان به ثبت ملی رسید، سال ۱۳۹۶ نشان جغرافیایی آن و سال ۱۳۹۷ نشان بین المللی پسته به نام رفسنجان ثبت شد. وی بیان کرد: بیش از ۶۰ رقم پسته دنیا در کلکسیون پژوهشکده پسته کشور به عنوان بزرگترین ذخیره ژنتیکی دنیا وجود دارد.
فرماندار رفسنجان، با بیان اینکه وضعیت تولید متفاوت شده است، اظهار کرد: کشور رقیب(آمریکا) ۵۰ سال برنامه ریزی کرده و حاصل ۵۰ هزار باغات آن، سال گذشته ۶۷۰ هزار تن تولید و امسال ۴۷۰ هزار تن بوده که باید برای این صنعت که ۵۰ درصد ارز کشاورزی کشور را تأمین می کند، چاره ای اندیشیده شود. وی با اشاره به مرغوبیت پسته در استان های شمالی و کشورهای همسایه، تاکید کرد: با توجه به بهره وری پایین در باغات پسته ما، باید تدابیر لازم را در این رابطه انجام داد و به سمت تجمیع اراضی رفت که چندین سال پیش در کرمان آغاز شده و سه هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی تجمیع شده اند.
رضایی، با بیان اینکه قوانین مربوط به پسته پیچیدگی پیدا کرده و اکثر این قوانین ضد بهره وری اند، اظهار کرد: در سه ماه اول سال زراعی، اگر حجم خوبی از پسته صادر شود، وضعیت مناسب خواهد شد اما اگر صادر نکنیم به ضرر پسته خواهد بود.
در حاشیه این جشنواره، رئیس اتاق کرمان و رئیس دفتر اتاق کرمان در رفسنجان از غرفه های نمایشگاه جانبی این جشنواره ملی بازدید کردند. هشتمین جشن ملی پسته رفسنجان که از ۲۷ شهریورماه آغاز شده بود، شامگاه جمعه 30 شهریورماه با حضور فعالان صنعت پسته استان، مردم و مسئولان به کار خود پایان داد.