رئیس اتاق کرمان گفت: بنگلادش در چند سال اخیر سالانه بین 6 تا 8 درصد رشد اقتصادی داشته و ما علاقمند به استفاده از تجربیات این کشور در زمینه توسعه فعالیت های اقتصادی هستیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست با سفیر بنگلادش در ایران افزود: کرمان استانی بزرگ و غنی در بسیاری از حوزه های اقتصادی به ویژه معدن و فرآورده های معدنی است و از سوی دیگر بنگلادش نیز واردات بسیاری دارد اما صادرات کرمان به بنگلادش ناچیز و به 300 هزار دلار هم نمی رسد. وی ادامه داد: برای افزایش مراودات تجاری بین کرمان و بنگلادش پیشنهاد می شود اطلاعات بیشتری از بازار و محصولات صادراتی دو طرف جمع آوری و برای استفاده بیشتر از ظرفیت های موجود برنامه ریزی انجام شود.
طبیب زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات استان کرمان سه میلیارد دلار است که در برنامه ای بلندمدت در نظرداریم این عدد را به 10 میلیارد دلار برسانیم که بنگلادش نیز می تواند یکی از مقاصد صادراتی محصولات کرمان باشد. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه استان 4 منطقه ویژه اقتصادی دارد، تصریح کرد: در سیرجان نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی استان به دریای بندرعباس با امکاناتی برای دپو، سردخانه، انبار و تسهیلات گمرکی، برخی کالاها مانند روغن خام و شکر تصفیه نشده می تواند بدون تعرفه گمرکی از بنگلادش وارد این منطقه شده، سپس فرآوری و توزیع شود.
وی تاکید کرد: حل مشکل انتقال پول به دلیل تحریم ها با استفاده از تهاتر، شناخت بیشتر و بهتر ظرفیت های دو طرف، آشنایی بیشتر تاجران با یکدیگر، بیان مزیت ها و در نظر گرفتن آموزش های لازم می تواند به توسعه مراودات تجاری کرمان و بنگلادش کمک کند.
در ادامه سفیر بنگلادش در ایران هدف از سفر به کرمان را علاقمندی برای توسعه روابط بنگلادش با این استان عنوان کرد و گفت: کرمان یک منطقه تاریخی مهم در کشور است، ظرفیت های بسیاری دارد و امیدواریم بتوان تعامل خوبی را برقرار کنیم. منجورول کریم خان چودری، با بیان اینکه عمده واردات بنگلادش از چین، هند، تایلند و مالزی انجام می شود، تصریح کرد: در گذشته نه چندان دور سطح تعامل تجاری دو کشور ایران و بنگلادش بیشتر بوده اما تحریم ها، به روابط تجاری دو طرف شوک وارد کرد و تجار تازه کار بنگلادش برای تجارت با ایران دچار واهمه هستند.
وی اظهار کرد: عدم شناخت طرفین از ظرفیت های یکدیگر نیز یکی دیگر از عوامل کم بودن مبادلات تجاری است که تشویق تجار برای سفر به کشورها و آشنایی با ظرفیت ها و مزیت های دو کشور ایران و بنگلادش می تواند به افزایش مبادلات تجاری کمک کند. سفیر بنگلادش در ایران، برپایی نمایشگاه های صادراتی دو کشور را موجب آشنایی بیشتر تجار با ظرفیت ها دانست و بیان کرد: امضای تفاهم نامه اتاق کرمان با اتاق چیتاگونگ (بزرگترین بندر و دومین شهر بزرگ بنگلادش) و همچنین دیدارهای رسمی و سازمانی می تواند به توسعه روابط و همکاری های اقتصادی دو طرف کمک کند.
گفتنی است در این نشست جمعی از هیات نمایندگان اتاق کرمان و رایزن بنگلادش در ایران نیز حضور داشتند.