EN

رئیس اتاق کرمان: عمده واردات استان کالاهای سرمایه ای است

رئیس اتاق کرمان گفت: تراز تجاری استان در 8 ماهه نخست سال جاری به نفع واردات بوده که شاید در ظاهر امتیاز منفی محسوب شود اما عمده کالاهای وارداتی استان مربوط به کالاهای سرمایه ای و واسطه ای است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست کمیسیون واردات با موضوع بررسی مسائل فعالان اقتصادی در حوزه واردات و تجارت داخلی افزود: در کرمان واردات کالای لوکس و صرفا مصرفی اتفاق نمی افتد، در حالی که این اتفاق در کشور وجود دارد و مشکلاتی را هم ایجاد کرده است. وی ادامه داد: اتاق توانایی پیگیری و حل مسائل مربوط به واردات را در حوزه مسئولیت های خود و در عالی ترین سطح کشور دارد ضمن اینکه امیدواریم تسهیلات لازم برای واردات کالاهای اساسی و مورد نیاز فراهم شود.

طبیب زاده، تصریح کرد: اتاق سعی کرده زبان گویا، صریح و شفاف فعالان اقتصادی باشد و در سال جاری برای کمک به حل مسائل فعالان اقتصادی، تعداد نمایندگان اتاق را در هیات های حل اختلاف مالیاتی دو برابر کرده و به و 84 نفر رسانده و اصلاح نظام دادرسی مالیاتی را نیز پیگیری کرده است. رئیس اتاق کرمان ادامه داد: در لایحه بودجه سال 1403 دولت وصول مالیات وحشتناک، لغو رفع مالیات ها و برخی محدودیت ها را در نظر گرفته که در حال پیگیری تعدیل این موضوع در لایحه بودجه هستیم.

وی از اعضای اتاق کرمان که زیر 30 سال سن و قطعا توانمندی های بسیاری دارند، دعوت کرد در نشست هم اندیشی برای توسعه صادرات و واردات شرکت کنند تا هسته اصلی اتاق جوانان را تشکیل دهیم. در ادامه رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان گفت: فرآیند طولانی برای تخصیص ارز واردات که اخیرا حدود 4 ماه طول می کشد، یکی از مشکلات جدی واردکنندگان است.

مظفر محمدی، خاطرنشان کرد: متاسفانه بانک مرکزی دلار را در چند نرخ اعلام می کند و برای هر یک از آنها مشکلاتی به وجود می آید و باعث کند شدن و ایجاد چالش در امر صادرات و واردات می شود. وی میزان واردات سالانه استان را دو میلیارد و 200 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: 60 درصد این میزان واردات مربوط به قطعات خودرو توسط شرکت های خودروسازی استان بوده است. محمدی، افزود: در حوزه واردات به مراتب مشکلات کمتری نسبت به صادرات وجود دارد اما در مجموع مرکز کسب و کار اتاق آماده پیگیری و حل مسائل فعالان اقتصادی است.

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان، با اشاره به اینکه مشکلات در صادرات محصولات کشاورزی و خشکبار بسیار بیشتر از گذشته شده است، گفت: این مسائل بسیار زیاد باعث شده که شرکت های بزرگ صادراتی دست از کار بکشند.محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: مشکل اصلی صادرات مربوط به رفع تعهدات ارزی است که در حال حاضر امکان رفع تعهد در چارچوب نرخ ها و قوانین بانک مرکزی وجود ندارد. وی اظهار کرد: در نشست های متعددی که با مسئولان مختلف برگزار شده امیدواریم بتوان در برنامه هفتم توسعه در سال 1403 تعهدات ارزی را برای صادرات محصولات کشاورزی حذف کرد زیرا محصولات کشاورزی توان رقابت با محصولات پتروشیمی و امثال آن ها را ندارند.

محمدمیرزائیان، خاطرنشان کرد: امیدواریم هیات رئیسه اتاق کرمان بودجه مناسبی را برای حضور جوانان واردکننده و صادرکننده برای شرکت در نمایشگاه های خارجی در نظر بگیرد زیرا بسیاری از روابط و تجارت ها از حضور در همین نمایشگاه ها شکل می گیرد. رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان بیان کرد: فعالان اقتصادی در زمینه صادرات و واردات مسائل و مشکلاتی در زمینه های گمرک و استاندارد دارند که امیدواریم این مسائل برای تسهیل روند تجارت استان برطرف شود.

گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.