رئیس اتاق کرمان با اشاره به وجود ظرفیت بالقوه انرژی خورشیدی در استان و اهمیت پرداختن به این موضوع گفت: اگر چه کرمان در ذوزنقه طلایی تولید انرژی خورشیدی قرار گرفته اما سیاستهای متغیر بخش دولتی مانع توسعه انرژی خورشیدی و عدم استفاده از این ظرفیت شده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در آئین آغاز به کار کنفرانس شبکه های هوشمند انرژی 95 در محل دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان(هایتک) افزود: با وجود سیاست های سال 94 سانا، حضور سرمایه گذاران متقاضی و حمایت های جدی استان در این رابطه، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در استان هنوز به 100 کیلووات نرسیده اما حمایت در زمینه خریدهای تضمینی هر سال نسبت به سال قبل از آن کمتر می شود. وی ادامه داد: احداث نیروگاه های تجدیدپذیر از اولویت های ارائه تسهیلات صندوق توسعه ملی خارج شده و اگر برای تامین مالی این پروژه ها با توجه به محدودیت منابع آزاد بانکی، عدم امکان فعلی سرمایه گذاری خارجی و قیدو بندهای تضمین فاینانس های خارجی، چارهای اندیشیده نشود، با محدودیت سرمایه گذاری در این حوزه روبرو میشویم.
وی ادامه داد: استفاده از سیستم هایی با مصرف انرژی کم و راندمان بالا، فوایدی مانند صرفه جویی، کمک به اقتصاد ملی، ارتقاء تکنولوژی در صنعت، تلاش برای برقراری بالانس تولید و مصرف برق را در پی دارد که رسالت اتاق نیز پرداختن به این موارد مهم است. طبیب زاده، به تهیه نقشه راه انرژی توسط اتاق کرمان اشاره و بیان کرد: سالانه 500 میلیون لیتر گازوئیل در بیش از 12 هزار حلقه چاه فاقد برق استان هزینه می شود که برای جلوگیری از هدر رفتن این ثروت ملی، برقی کردن چاه های آب کشاورزی استان در دستور کار قرار گرفته و با اجرا شدن این مهم امکان 30 درصد ذخیره انرژی فراهم می شود.
وی با بیان اینکه برقی کردن 50 هزار حلقه چاه در شورای اقتصاد مطرح شده که می تواند 600 مگاوات برق ذخیره کند، گفت: به طور معمول تولید این میزان انرژی نیاز به 12 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری دارد که در استان کرمان می توان با هزینهکرد 500 میلیارد ریال، چاهها را اصلاح و انرژی ذخیره کرد که امیدواریم مسئولان تصمیم گیر به این موارد واضح در صرفه جویی انرژی بیشتر توجه کنند.
رئیس اتاق کرمان به یک معادله پیچیده در زمینه مصرف برق اشاره و تصریح کرد: در کشور ما ابتدا برق را به عنوان یک ثروت ملی، ارزان می فروشیم سپس تبصره ماده 12 قانون رفع موانع تولید را تصویب می کنیم تا برای کاهش زیان ها، برق کمتری مصرف شود در حالی که روش ها و معادله های ساده تری وجود دارد که مسئولان امر باید به آن پاسخ دهند. طبیب زاده اظهار کرد: اتاق بازرگانی کرمان از فعالیت های خلاقانه و جدید در راستای ارتقاء تکنولوژی، افزایش رفاه مردم و بهبود محیط کسب و کار، حمایت و ضمن شتاب بخشیدن به پرورش و اجرای ایده های خلاقانه، برای تبدیل آنها به محصول کمک می کند.
در ادامه، رییس کنفرانس شبکه های هوشمند انرژی 95، با اشاره به برگزاری ششمین دوره این کنفرانس به همت انجمن شبکه های هوشمند انرژی به میزبانی کرمان افزود: هدف این کنفرانس به منصه ظهور رساندن توانمندی افراد دانشگاهی دارای تجربه علمی و آکادمیک است تا بتوان از رهاورد فناوری های نوین در عمل استفاده کرد. مسعود رشیدی نژاد، گفت: در کرمان به عنوان یکی از سه استان پایلوت اقتصاد مقاومتی کشور، رابطه مهم و تنگاتنگی بین دانشگاه، صنعت و دولت در حال شکل گیری است که امیدواریم این ارتباط در موفقیت و اتکا بیشتر به توانمندی های استان تاثیرگذار باشد.
در ادامه این کنفرانس معاون حقوقی، امور مجلس و پشتیبانی وزارت نیرو، به تولید حداقل پنج هزار مگاوات انرژی الکتریکی کشور از انرژی های تجدیدپذیر در طول برنامه ششم اشاره و بیان کرد: استان کرمان با توجه به ظرفیت های بسیار در این حوزه، می تواند نقش مهمی ایفا کند. رضا انجم شعاع افزود: وزارت نیرو برای برطرف کردن موانع موجود بر سر راه بخش خصوصی در تولید انرژی و پرداختن به موضوع شبکه های هوشمند انرژی، تلاش می کند زیرا پرداختن به این حوزه علاوه بر اینکه راهکاری برای برداشتن چالش های پیش روی صنعت برق است، مزایای بیشماری مانند افزایش بهره وری عملیاتی سامانه های برق و کاهش هزینه های بهره برداری را در بردارد.
وی بیان کرد: برای ارتقاء کارایی انرژی در کشور، شکل گیری نهادهای غیردولتی مورد تاکید است که بخشی از پشتوانه های قانونی، در قانون حمایت از صنعت برق کشور، ماده 12 قانون رفع موانع تولید، قانون اصلاح الگوی مصرف و برنامه های پنجم و ششم توسعه کشور وجود دارد. انجم شعاع ادامه داد: با ادغام شرکت های سابا و سانا، بستر لازم برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر فراهم و حمایت های لازم از بخش خصوصی صورت می گیرد و تحولی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در کشور اتفاق خواهد افتاد.
استاندار کرمان نیز در ادامه این کنفرانس با اشاره به اینکه اقتصاد کشور ما از قیمت تمام شده تولید و همچنین فروش کالا و خدمات رنج می برد، گفت: به دلیل وابستگی اقتصاد به نفت و دولت، هدر رفتن منابع سرشار و ثروت های خدادادی را شاهد هستیم. علیرضا رزم حسینی، افزود: در برنامه های چهارم و پنجم توسعه، سیاست های پلکانی منطقی قیمت انرژی و همچنین سیاست های پولی، مالی، نرخ ارز، تورم و سیاست های معقول دیده شده بود که به یکباره بایگانی شد. وی اظهار کرد: مردم هوشمند، نیاز به شهر و خانه هوشمند دارند و زیرساخت های خوبی در کشور و استان کرمان برای هوشمندسازی شبکه های انرژی وجود دارد که باید از آن استفاده کرد. استاندار کرمان درباره خروجی کنفرانس شبکه های هوشمند انرژی 95، افزود: اگر چه یکسری تصمیمات را باید وزارتخانه ها بگیرند اما برای هوشمند کردن کرمان با کمک بخش غیردولتی اعلام آمادگی کردهایم.
گفتنی است در این کنفرانس دو روزه کارگاه ها و پنل های تخصصی برگزار می شود و همچنین نمایشگاهی از برخی توانمندی های استان در زمینه انرژی در حاشیه این کنفرانس برپا شده است.