رئیس اتاق کرمان با تأکید بر اینکه استان نیازمند تغییرات محسوس در فضای کسب و کار است، گفت: اتاق به عنوان مسئول پایش فضای کسب و کار کشور و استان، هر سه ماه یک بار این پایش را انجام می شود که نتایج نشان می دهد که هنوز مسائل حوزه های مالیات، تأمین اجتماعی و بانکی جزو دغدغه های اصلی فعالان اقتصادی است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در کارگاه آموزشی دادرسی مالیاتی، تشریح آیین نامه ماده 238 قانون مالیات های مستقیم و مراجع حل اختلاف مالیاتی افزود: اعتقاد داریم دانایی توانایی است و همه تلاش خود را برای افزایش توانمندسازی فعالان اقتصادی در حوزه های مورد نیاز آنها انجام می دهیم زیرا در شرایط فعلی آموزش در کشور حرف اول را می زند.
وی با اعلام آمادگی اتاق برای برگزاری دوره های آموزشی متعدد در سطوح مختلف و با حضور بهترین اساتید در راستای توانمندی فعالان اقتصادی، بیان کرد: روز گذشته در دیدار هیات رئیسه اتاق کرمان با مدیرکل بازرسی استان مواردی مطرح شد که به نظر می رسد فضای مناسبی ایجاد شده و به مدیران دستگاه های اجرایی این اطمینان را می دهیم که نگرش ها نسبت به فعالان اقتصادی تغییر یافته است. طبیب زاده اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید بسیاری بر موضوع اقتصاد دارند به گونه ای که فرمودند فعالان اقتصادی سربازان جنگ اقتصادی هستند و امروز به عنوان سربازان نظام تلقی می شوند.
رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: در دیدار با وزیر امور اقتصادی و دارایی، مسائل و دغدغه های فعالان اقتصادی مطرح شد و مباحث مالیاتی و اصلاح قوانین و مقررات این حوزه، تصمیم سازی و حمایت از مدیران در دستور کار قرار گرفته است.وی ادامه داد: اتاق کرمان به عنوان یکی از مراجعی انتخاب شده تا کمک کند موانع کسب و کار احصا و برای رفع آنها فعالیت جدی صورت گیرد. طبیب زاده بیان کرد: همچنین رئیس سازمان بازرسی کشور نیز از صفت ترک فعل به شدت گلایه مند بوده و بر حمایت جدی از فعالان اقتصادی و مدیرانی که برای رفع موانع تولید کمک می کنند، تأکید کرد.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به دیدگاه های روشنی که در استان کرمان نسبت به حمایت از فعالان اقتصادی شکل گرفته است، گفت: در راستای حل این مسائل، اتاق موضوعاتی از جمله پیگیری اصلاح قوانین و مقررات، آموزش گسترده و حمایت جدی قضایی از فعالان اقتصادی و مدیرانی که نگران نهادهای نظارتی و سازمان های بازرسی هستند را دنبال می کند، زیرا امروز مدیرانی موفق هستند و از سوی سه قوه حمایت می شوند که شجاعت داشته و قوانین و مقررات را به نفع فعالان اقتصادی تفسیر و اجرا کنند.
مرکز آموزش مداوم اتاق کرمان راه اندازی می شود
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان در ادامه این کارگاه آموزشی از راه اندازی کمیته ای از سوی مرکز کسب و کار اتاق کرمان و مرکز پژوهش های اتاق ایران برای استخراج موارد مربوط به کسب و کار از برنامه هفتم خبر داد و گفت: برای تکمیل و اجرای این آئین نامه یک گروه پیگیری ایجاد شده و فعالان اقتصادی می توانند نقطه نظرات خود را در این رابطه به مرکز کسب و کار اتاق اطلاع دهند. عباس جبالبارزی، با بیان اینکه با کمک هیات رئیسه امیدواریم مرکز آموزش مداوم در رشته های حسابداری، حقوق و مسائل بانکی در کرمان راه اندازی شود، اظهار کرد: سیاست کلی اتاق بازرگانی بر آموزش کاربردی است و تلاش داریم در حوزه های مالیاتی، حقوقی و تأمین اجتماعی آموزش های کاربردی را به فعالان اقتصادی ارائه دهیم.
ناظر مرکز کسب و کار اتاق کرمان در بخش دیگری از سخنان خود، استقلال دادرسی مالیاتی را مهم دانست و با تأکید بر اینکه پرونده های مالیاتی یک هفته قبل از دادرسی باید در اختیار اعضای هیات های حل اختلاف قرار بگیرد، تصریح کرد: موضوع دیگر انتخاب نمایندگان اتاق، دادگستری و اداره کل امور مالیاتی به صورت سیستمی است، اما در حال حاضر این سیستم کامل نیست بنابراین یا باید این روش اجرا نشود و یا سیستم ها را هوشمند کرد.
گفتنی است در این دوره آموزشی سرفصل هایی مانند انواع مراجع حل اختلاف، رسیدگی شکلی یا محتوایی، اعتراض به اوراق یا آرا، عدالت مالیاتی و مهلت اعتراض مطرح شد.